Nieuw

Hier zijn de winnaars van Trump’s Nepnieuws-wedstrijd

Foto: President van de Verenigde Staten Donald Trump spreekt tijdens de Conservative Political Action Conference (CPAC) in National Harbor, Maryland.. Bron: Wikimedia Commons / Auteur: Gage Skidmore

De lijst bevat in totaal elf “winnaars”, waarvan er tien betrekking hebben op individuele journalisten en/of mediabureaus. CNN is een klasse appart.

In januari kondigde de Amerikaanse president Donald Trump aan dat hij het meest oneerlijke en corrupte mediahuis, ingedeeld in verschillende categorieën, zal aanwijzen en een prijs toekennen.

Op de eerste plaats staat de New York Times-columnist Paul Krugman, winnaar van de Nobelprijs voor de economie 2008, die op de verkiezingsavond aankondigde dat de Amerikaanse economie nooit zal herstellen na de winst van Trump.

In plaats daarvan boekten de Amerikaanse beurzen een record onder het presidentschap van Trump.

Op plaats elf staat een artikel van een mediaconcern of journalist, een verhaal waar de media veel over praatten en verkondigden, ondanks het feit dat er nooit iets concreets aan de hand was of bewezen is; de beruchte Ruslandkoppeling.

CNN komt vier keer voor op de lijst – het meest van allemaal.

Volgens de website van de Republikeinse partij was 90 procent van de berichtgeving van Trump in de Amerikaanse media negatief.

De complete “winnaars”lijst is HIER.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6974 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Hier zijn de winnaars van Trump’s Nepnieuws-wedstrijd

 1. Bestaat er ook een Nederlandse lijst?

  Like

 2. Like

 3. Heb ik ook gezien, en zo zijn er tientallen.

  Like

 4. Helaas voor clinton maar clintons news network is ver buiten de prijzen gevallen. Was te verwachten natuurlijk.

  Like

 5. Volgens de richtlijnen van de EU, Facebook en Google is dat fake news allemaal waar. We krijgen pas fake news opgediend als zij het voor het zeggen krijgen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s