Nieuw

Dictator Erdogan doet het dun in de broek nu de VS een Koerdisch leger wil steunen om de wankele Syrische vrede te handhaven

De Verenigde Staten willen een troepenmacht van 30.000 man op het Syrische grondgebied plaatsen. Deze zone is in handen van de Syrische Democratische Krachten (SDF). Op deze manier creëert Washington een Border Security Force (BSF) om de terroristische groepering van de islamitische staat in het door de Koerdische overheid gecontroleerde grondgebied van Noordoost-Syrië te bestrijden.

Deze troepen zouden niet alleen actief zijn in Syrië maar ook langs de Turkse en Iraakse grenzen. Dit is de eerste keer dat de Amerikanen laten zien wat ze van plan zijn om het naoorlogse Syrië naar hun hand te zetten.

Deze BSF zou zijn samengesteld uit Arabische en Koerdische soldaten die al vechten onder de vlag van de statelozen. In de praktijk zou dit leger hoofdzakelijk bestaan ​​uit een Koerdische militie, de YPG, oftewel “People’s Protection Unit”. En dit is precies waar het struikelblok ligt bij Turkije. Ankara ziet de YPG als een verlengstuk van de PKK en deze worden door Turkije beschouwd als een terroristische groepering.

De Turkse president Erdogan had gehoopt dat de Verenigde Staten hun steun voor de YPG zouden intrekken als het gevecht voorbij was. Maar dit is nu niet het geval.

In een toespraak in Ankara zei Erdogan het volgende:

“Een land dat we een bondgenoot [van de NAVO] noemen, dringt erop aan een terroristisch leger te vormen dat aan onze grenzen is gestationeerd. Wat kan het doelwit zijn van een dergelijk leger, wellicht Turkije? Onze missie is om het leger te wurgen nog voordat het is geboren.”

Erdogan maakt zich vooral zorgen over het feit dat Syrische Koerden materiële inspiratie en ondersteuning (dwz wapens) bieden aan Koerdische separatisten in Turkije.

Erdogan wil Gülen

De aankondiging van de Verenigde Staten heeft daarom alleen maar de woede van de Turkse president versterkt. Wat Erdogan bijzonder moeilijk vindt is de weigering van de Verenigde Staten om Gülen uit te leveren . De laatste is een Turkse balling in de Verenigde Staten. Een paar uur na de mislukte militaire staatsgreep van juli 2016 werd Gülen beschuldigd door Erdogan en zijn AKP-partij als de aanstichter hiervan. Er is nooit bewijsmateriaal aangevoerd om deze aantijgingen te staven. Erdogan kwam aan de macht als premier in 2002 met de steun van Gülen en zijn beweging. Later is hun relatie echter verslechterd .

Het is niet ondenkbaar dat de relatie tussen Turkije en de Verenigde Staten verder verslechtert. Ook nu de verkiezingen moeten worden gehouden later dit jaar in Turkije. Erdogan kan in de verleiding komen om antiwesters sentiment onder zijn meest loyale volgelingen te prikkelen om zo te winnen.

Artikel van Audrey Duperron voor Express vertaling Bolo

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2129 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

9 Comments on Dictator Erdogan doet het dun in de broek nu de VS een Koerdisch leger wil steunen om de wankele Syrische vrede te handhaven

 1. Wordt tijd dat the donald gaat ff rekenen met geiteneukert erdogan.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // januari 18, 2018 om 23:33 //

  Bijzonder, Elsevier weet juist te melden dat de USA op de knieën gaat voor Erdogan en ervan af ziet, sorry als de link alleen voor abonnees is dat kan ik niet zien.
  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/01/amerika-zwicht-voor-turkije-geen-syrisch-grensleger-577341/?utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=nieuwsbrief&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=early_els_18jan

  “De Verenigde Staten kwamen woensdag haastig terug op hun plannen en beloofden de Turkse regering volledige transparantie. ‘We zijn ons bewust van de veiligheidszorgen van Turkije, onze partner in de NAVO,’ reageerde het Pentagon. Minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson ontkende dat er ooit sprake is geweest van het opzetten van een 30.000-koppige grensmacht en liet weten dat de situatie ‘verkeerd geportretteerd en weergegeven’ was.”

  Like

 3. Klopt Tijl heb het zelfde gezien op Russia Today.

  Weet niet of het echt waar is natuurlijk.

  Kan me niet voorstellen dat Trump buigt voor die Turkse geitenneukert.

  Like

 4. En passant nog even regime change in Turkije. Dat zou een mooie vangst zijn. Ook daar dan de zo gewenste balkanisering volgens o.a. Oded Yinon. Wie? Oded Yinon.

  Like

 5. Het wordt wel eens tijd, dat de Turken het door hun geroofde land terug geven aan de Koerden en Armeniers.

  Like

 6. paulzwueste // januari 19, 2018 om 18:17 //

  Het is vanzelfsprekend dat de VS en Turkije in oorlog met elkaar zullen raken.
  Turkije wil een dominante plek in het Midden Oosten.
  Turkije wil daarvoor het hele Midden Oosten onderwerpen en dit alles onder leiding van Erdogan.
  Het doel van de VS is om in Turkije een nieuwe regering te laten installeren zodat Turkije weer een stabiele bondgenoot zal worden met een belangrijke plaats in de NAVO.
  Dit is het gegeven voor Amerika.
  Turkije gebruikt de Koerden als excuus om Syrië te kunnen bezetten.
  Amerika tast de vastberadenheid van Erdogan af door te schermen met een bezettingsmacht in Syrië.
  Amerika zal de situatie in Syrië nu verder laten escaleren.
  Erdogan zal militair steeds verder zal gaan en de situatie zal uit de hand lopen.
  Rusland mag daarbij niet de gelegenheid krijgen om tegen Turkije op te treden.
  Als het eenmaal zo ver is zullen de VS militair ingrijpen teneinde de Turken uit Syrië te verdrijven.
  ’n Bijzonder delicaat spel, met als achterliggende gedachte Erdogan door zijn eigen volk te laten afzetten.
  Hierbij moet terdege rekening gehouden worden met Rusland.
  Daarvoor zullen dwingende afspraken met Poetin onontbeerlijk zijn omdat Poetin Assad steunt.
  Vanzelfsprekend zal dit alles zich afspelen in het grensgedeelte van Syrië met Turkije dat niet door Assad gecontroleerd wordt.

  Het doel van de VS is dus niet Syrië onder haar invloed te brengen, maar van Turkije weer een
  betrouwbare bondgenoot te maken.

  Like

 7. Ik hoop dat het dan Ergodans ondergang gaat worden.

  Like

 8. Republikein // januari 20, 2018 om 12:35 //

  Slaven van de islam – De veilige genocide van de Arabieren

  Ik denk een patstelling.

  Ruim 1300 jaar lang kenden moslims bijna slechts één bedrijfsmodel. De slavernij! Pas in de eenentwintigste eeuw, dankzij het zuivere toeval met de olie en haar export, zijn ze in hun schoot gevallen. Niet alleen hebben ze miljoenen mensen tot slaaf gemaakt en veel meer leed veroorzaakt, ze hadden bewust “hun slaven” gecastreerd (in tegenstelling tot alle andere culturen) en dus ontelbare “vertraagde genociden”gepleegd. Eeuwenlang hielden ze zich grote legers, zoals de geschiedenis ons vandaag de dag leert: een essentiële, economische en dus ook een waarborg voor het behoud van de macht.
  https://schluesselkindblog.com/2017/03/07/liste-tuerkische-und-muslimische-voelkermorde/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s