Nieuw

Damascus warns it may shoot down Turkish planes attacking Kurds within Syrian borders

The Syrian government warned Turkey against launching a bombing campaign in the Syrian province of Afrin, saying its air defenses may be used. Ankara had threatened airstrikes against Afrin-based Kurdish militias.

“We warn the Turkish leadership that if they initiate combat operations in the Afrin area, that will be considered an act of aggression by the Turkish Army,” Syrian Deputy Foreign Minister Faisal Meqdad said in a statement reported by state media.

“The Syrian air defenses have restored their full force and they are ready to destroy Turkish aviation targets in Syrian Arab Republic skies,” it added.

The statement comes after Turkish officials threatened to attack Kurdish militias in the area to prevent the creation of a US-backed “border force” based in the Afrin area in northwest Syria.

RT >>

Zie ook:

Turkije en Al-Qaeda willen de Koerden aan gaan vallen

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9329 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Damascus warns it may shoot down Turkish planes attacking Kurds within Syrian borders

 1. Ik zeg doen Assad. Reken maar af met die smerige turkse fascist. hahaaha.

  Liked by 1 persoon

 2. polderboy // januari 19, 2018 om 00:22 //

  Zitten natuurlijk wel met het probleem dat politiek economisch de Turken in het kamp van de VS, de EU en de oliedollar rijke investeerder, de golfstaten zit. Een goed beeld krijg je in dit artikel:
  https://www.stripes.com/news/middle-east/china-makes-move-in-syria-as-us-says-no-rebuilding-under-assad-1.503782
  Mogherini zei al een tijd geleden dat er nog lang geen vrede zal zijn in Syrië, waarom je leest dat het land volledig uitgesloten wordt van enige wederopbouw budgetten, zoals het indertijd ook volledig uitgesloten bleef van UNHCR gelden, toen het 1.5 miljoen vluchtelingen opving uit de Iraq oorlog 10-15 jaar geleden.
  Het is een sinister geopolitiek spel, helaas, waar politicologen en hoge diplomaten hun geld mee verdienen, en hun maskers van “mensenrechten” en “internationaal recht” bij opzetten, zoals je de artiesten bij de commedia dell’arte ziet spelen.
  En helaas voor de heldhaftige Koerden, Arabieren en Assyriërs zijn zij net meer dan pionnen in dat duivelse geopolitieke spel.
  Duidelijk is wel dat de in het artikel genoemde chinezen, eerder weggeblazen uit Libië en Yemen, zich nu schoorvoetend opnieuw op het toneel begeven in de regio, maar dat inmiddels terecht doen door daar overal militaire nederzettingen te bouwen. Want die hebben ook wel in de gaten gekregen dat dat gelul over mensenrechten voor de dommen is, en niet de slimmen, die de dommen er alleen maar mee voor de gek houden.

  Like

 3. Mark R. zal toch inmiddels wel hebben opgeroepen tot een boycot van Turkse producten?,

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s