Nieuw

Onderzoek naar gebruik geweld Marco Kroon in Afghanistan

Foto: Baretembleem van het Korps Commandotroepen. Bron: Wikipedia

Het Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek naar een geweldsincident van Marco Kroon in Afghanistan in 2007. Dat gebeurde tijdens een militaire operatie die geheim moest blijven. Advocaat Geert-Jan Knoops heeft dat woensdag naar buiten gebracht namens Kroon.

Kroon (47) stelt in een verklaring dat hij het incident vorig jaar bij Defensie heeft gemeld. Defensie deed hiervan vorige week officieel melding bij het OM, dat nu een onderzoek heeft ingesteld, aldus de verklaring.

’Vijand moeten uitschakelen’

„Ik heb als commandant van mijn eenheid een vijand moeten uitschakelen die een ernstig gevaar vormde voor de operatie en ook een gevaar vormde voor het leven van mijn mannen en mijzelf.

Lees verder:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1551069/onderzoek-naar-gebruik-geweld-marco-kroon-in-afghanistan

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 996 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6667 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

8 Comments on Onderzoek naar gebruik geweld Marco Kroon in Afghanistan

 1. Wat een shithole is het Westen en vooral het OM. Dit is niet de eerste dubieuze linkse actie. En vast niet de laatste.

  Like

 2. Niet meer dan treiteren is dit, omdat ze de vorige keer niet konden winnen van ‘m.
  Zo werkt het OM nou eenmaal.
  Een zeer rancuneuze club is dat als je van ze gewonnen heb.
  Kunnen zeer slecht tegen hun verlies.

  Liked by 2 people

 3. Klopt Bert, heb dit zelf meegemaakt. Dachten dat ik geld witwaste via een buitenlands traject, werd zomaar een week van de straat geplukt. Was uiteraard niet waar, dus vrij en geen proces, schadevergoeding gekregen(officier de pest in). Daarna jaren later (belastingfraude van horen zeggen, zeiden ze) weer 2 weken vast met alle beperkingen, weer geen proces omdat het fake beschuldigingen waren en weer een schadevergoeding (weer een officier die kwaad werd).
  Echter schadevergoedingen kunnen nooit meer de emotionele schade vergoeden. Ik had al een hartkwaal maar dat is door al die ongerechtigheid nu verergerd in hartfalen. Dankzij die klootzakken van het OM. Maar ja , ik ben maar een Nederlander. Zeker als je zeker weet, hoeveel fraude er wordt gepleegd door allochtonen in het zorgverlening-c.q. uitzend circuit (diverse islamitische bureautjes).

  Liked by 2 people

 4. Ik word daar zo kwaad over. Alweer dat smerige toontje waarmee over Marco Kroon
  wordt gesproken .
  De man is een held!

  Liked by 2 people

 5. polderboy // januari 18, 2018 om 09:07 //

  Ik kan me moeilijk voorstellen dat een majoor van 47 daar bij het korps nog in het veld operaties uitvoert. Qua rang en leeftijd ben je een staffer, althans zo was dat in mijn tijd.
  Wanneer een staffer iemand moet uitschakelen, kunnen wellicht vraagtekens bij gesteld worden, omdat een staffer normaliter niet in gevechtssituaties in het veld zit. Meer zeg ik niet.

  Like

 6. Fuk het OM. De tiefus voor die 32-urige raamambtenaren in hun justitiële kantoorklerkentuinen. Haat aan die matennaaiende wittevoetjes-halers bij Defensie. En die roddelblaadjes-retweeters kunnen helemaal het rimram krijgen. Geef majoor Marco Kroon gewoon z’n eigen straat, kade, plantsoen en/of brug.
  https://www.geenstijl.nl/5140330/geef-majoor-marco-kroon-z-n-eigen-straat/

  Like

 7. Laten we eens raden wat er gebeurd is : Een ultrageheime operatie van Nederlandse commando’s ver achter de vijandelijke linies. Vervolgens lopen ze een Afghaanse drugshandelaar tegen het lijf, die zo nodig om vijf uur ‘s-morgens zijn papavervelden moet inspecteren. Het is een ‘burger’. Hem laten lopen brengt het leven van allen in gevaar, want hij kan slapende honden wakker maken en de hele groep verlinken. Wat nu te doen ?
  Dat is het dilemma waar je als leider van zo’n commando-peloton voor komt te staan.
  Wat zou U doen ?

  Overigens dient Defensie hier procedures voor te hebben, hoe dergelijke zaken intern af te handelen. Daar hoort zeker niet bij, dat men de zaak overdraagt aan een stelletje ambtenaren van het OM, tien jaar na dato. Defensie dient te allen tijde achter zijn manschappen te staan en hen te vrijwaren van mogelijke juridische problemen bij terugkeer in de maatschappij.
  Als er fouten zijn gemaakt, moet dat uiteindelijk door een militaire rechtbank beoordeeld worden.

  Like

 8. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s