Nieuw

Hongarije wil organisaties straffen die illegale immigranten helpen

Foto: Hongaars parlementsgebouw, Boedapest, Hongarije. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Michal Klajban.

Een nieuwe reeks wetten moet Hongaarse organisaties belasten en eventueel sanctioneren die illegale migratie ondersteunen en buitenlandse financiering ontvangen, zei de Hongaarse regering woensdag.

Zulke groepen zouden zich moeten inschrijven bij de rechtbank en een belasting van 25 procent moeten betalen over het uit het buitenland ontvangen gelden, zei Minister van Binnenlandse Zaken Sandor Pinter.

Pinter gaf het voorbeeld van iemand, zonder zijn naam te noemen, die een smartphone met kaarten en andere informatie bezorgde – “die de weg naar Europa toont” – aan een migrant in Belgrado, met informatie over de Balkanroute die migranten gebruiken om Duitsland of andere bestemmingen in West-Europa te bereiken.

Ook zouden er beperkingen van bewegingsvrijheid moeten worden uitgevaardigd voor Hongaarse burgers die zich schuldig maken aan het “het organiseren van illegale migratie”, waardoor ze niet binnen acht kilometer  van de Schengen-grenzen van Hongarije kunnen komen. Buitenlanders die illegale migranten helpen, moeten uit Hongarije worden gedeporteerd, zei Pinter.

De nieuwe wetten zijn niet van toepassing op bijvoorbeeld religieuze liefdadigheidsgroepen of het Rode Kruis, die voedsel, geneesmiddelen en andere hulp aan migranten verdelen.

Hulpverlenen is niet hetzelfde als actief deelnemen om iemand illegaal de grens te laten overschrijden, zei regeringswoordvoerder Zoltan Kovacs.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2018/01/17/hungary-seeks-punish-aid-illegal-migration/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6676 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

2 Comments on Hongarije wil organisaties straffen die illegale immigranten helpen

  1. Ik meld Facebook, de EU, Frontex en Artsen zonder geweten aan.
    En Frans Timmermans.

    Liked by 2 people

  2. trebor2110 // januari 17, 2018 om 21:09 //

    wat een mooie zuivere stem

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s