Nieuw

Verscherpte vereisten voor gezinshereniging in Denemarken

Foto: Ingang van het Deense parlement, Christiansborg, Kopenhagen, Denemarken. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Jebulon

Het nieuwe voorstel wil bewerkstelligen dat mensen die in de zogeheten “kwetsbare” gebieden wonen überhaupt geen gezinshereniging bewilligd krijgen en er vereisten worden gesteld aan taalvaardigheden voor zowel degenen die al in Denemarken wonen als degenen die daar willen komen.

Op maandag presenteerde de nieuwe Noorse regering reeds zijn intensivering van het immigratiebeleid en vandaag is ook door Denemarken op hetzelfde gebied verdere aanscherpingen aangekondigd  – waar men reeds de regelgeving in de afgelopen jaren met meerde stappen heeft aangescherpt.

Diegenen die zijn gezin willen overbrengen moeten voldoen aan de eis van vijf jaar onderwijs of vijf jaar werkervaring in Denemarken. En iedereen die naar Denemarken wil komen, moet ten minste drie van de afgelopen vijf jaar een fulltime baan of een eigen bedrijf hebben gehad, of minstens een jaar op een hoger niveau hebben gestudeerd.

Het doel en de verwachting van deze voorstellen is dat het ertoe zal leiden dat degenen die via gezinshereniging immigreren actief zullen deelnemen en een positieve bijdrage gaan leveren aan de Deense economie.

Het voorstel heeft zowel steun van de Sociaaldemocraten als de Deense Volkspartij.

– Dit zal het voor mensen die heel zwak zijn geïntegreerd veel moeilijker maken, bijna onmogelijk, om zijn partner naar Denemarken te krijgen, zegt Torben Tranæs, onderzoeksdirecteur van het Nationaal Onderzoek en Analyse Centrum voor Welvaart, tegen Jyllands Posten.

De voorstellen zijn niet van toepassing op EU-burgers of vluchtelingen die wettelijk recht hebben op gezinshereniging.

Bron:

https://samnytt.se/skarpta-krav-for-familjeaterforening-i-danmark/

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 999 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6676 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

1 Comment on Verscherpte vereisten voor gezinshereniging in Denemarken

  1. jackvanderveen // januari 17, 2018 om 02:36 //

    Die laatste alinea, die doet het hem vooral. Daarmee gooit men de hele regelgeving weer over boord zo ongeveer. Ook goed voor de economie trouwens. Overheidskostenfactoren importeert men met vrachten, mensen die gezellig in Denemarken willen rentenieren weert men.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s