Nieuw

Ongerustheid voor criminaliteit neemt toe – groot deel van de Zweedse vrouwen durft ’s avonds niet meer naar buiten

Pixabay

Op dinsdag heeft Brå – Zweedse overheidsinstantie die onder justitie valt en de opgave heeft om bij te dragen aan kennis op het gebied van het misdaadbeleid en het bevorderen van criminaliteitspreventie – een rapport gepubliceerd van zijn laatste Nationale Veiligheidsonderzoek.

Er wordt onder meer gerapporteerd dat 29 procent van de bevolking zich grotendeels zorgen maakt over de criminaliteit in de samenleving, wat een toename is van de 25 procent van vorig jaar.

Na een afname nam de stijging weer vaart in 2014, toen het aantal bezorgden 19 procent bedroeg.

Vrouwen verklaren meer dan mannen dat ze zich zorgen maken over criminaliteit in de samenleving, maar de zorgen nemen bij beide geslachten toe.

Een ruime 30 procent van de vrouwen geeft aan dat ze zich erg of behoorlijk onzeker voelen als ze ’s avonds in hun eigen woonwijk naar buiten gaan – sommigen zodanig dat ze de voorkeur aan geven om binnen te blijven. Het overeenkomstige aandeel van de mannen is negen procent.

Woninginbraak is het type misdaad dat het Zweedse volk in het algemeen het meest verontrust. 20 procent zegt zich zorgen te maken dat ze hiermee worden geconfronteerd. Ook hier is de bezorgdheid bij vrouwen groter (23 procent) dan bij mannen (17 procent).

Bezorgdheid om slachtoffer van mishandeling te worden is het grootst bij vrouwen, 23 procent, terwijl het overeenkomstige aandeel bij mannen negen procent is.

Slechts iets meer dan de helft, 55 procent, zegt dat ze veel vertrouwen hebben in de rechterlijke macht. Het vertrouwen in de politie is laag, 54 procent.

Wat de rechtbanken betreft, is het nog erger, slechts 47 procent zegt er veel vertrouwen in te hebben.

https://samnytt.se/oron-for-brottsligheten-okar-stor-andel-kvinnor-vagar-inte-ga-ut-pa-kvallen/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 999 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6667 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

4 Comments on Ongerustheid voor criminaliteit neemt toe – groot deel van de Zweedse vrouwen durft ’s avonds niet meer naar buiten

 1. paulzwueste // januari 16, 2018 om 18:14 //

  Als ik de Zweedse regering was zou ik dan ook maar eens ’n keer heel erg goed duidelijk maken dat het de eigen schuld is van die vrouwen, die daar altijd zo nodig ’s avonds als het donker is naar buiten moeten.

  Zo iets kan ook niet.
  Gewoon lekker gezellig thuis onder het lamplicht zitten breien is veel gezelliger.
  En dan weet je ook dat je niet verkracht wordt.

  Like

 2. Weten we ook meteen wat trebor uit ze slaap heeft gehouden de laatste paar dagen.

  Like

 3. Paul,
  Hoezo niet verkracht wordt? Verkrachters dringen ook je huis binnen, zelfs oudere dames die thuis voor de buis zitten overkomt dit ook, kijk eens opsporing verzocht komt regelmatig voor

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s