Nieuw

Metro-chauffeurs in Parijs weigeren te stoppen bij bepaalde stations – wegens de veiligheid van hun passagiers

Pixabay

Vanwege het hoge niveau van criminaliteit en drugsgebruik op bepaalde stations in Parijs weigeren chauffeurs van de metrotoestellen daar te stoppen met de reden dat de gebieden niet veilig zijn voor hun passagiers.

Chauffeurs die in dienst zijn van Régie Autonome des Transports Parisiens (RATP), het openbaar vervoersbedrijf van Parijs, zeggen dat verschillende stations in het noorden van Parijs vergeven zijn van drugsgebruikers en criminelen en een gevaar vormen voor passagiers, meldt de Franse omroep BFMTV.

Volgens de vakbond UNSA zijn er dagelijks drugsverslaafden en handelaren aanwezig op stations als Marcadet Poissonnier en Porte de la Chapelle van de metrolijnen 4 en 12, waarvan het laatste station ook een bekende plek is voor migranten om te bivakkeren.

De vakbond zegt ook dat het aantal gewelddadige incidenten jegens de RATP-medewerkers de afgelopen maanden dramatisch is toegenomen en de veiligheid van zijn werknemers in gevaar brengt.

De RATP heeft verklaard dat men samenwerkt met de lokale politie in een onderneming om enkele van de meer problematische stations veilig te stellen, maar UNSA en de Reizigersvereniging zeggen dat deze maatregelen niet genoeg zijn.

Vorige week hebben beide organisaties een brief gestuurd naar minister van Binnenlandse Zaken Gerald Collomb, burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, en voorzitter van de regionale raad van Ile-de-France, Valérie Pécresse, waarin werd gevraagd “met spoed dringende en serieuze maatregelen uit te voeren”.

Deze stap komt slechts enkele maanden nadat de Franse koeriersdienst Chronopost heeft aangekondigd dat zij in bepaalde Parijse wijken, vanwege gevaar voor hun personeel, geen pakketten meer zullen bezorgen.

Terwijl de met migranten bevolkte voorsteden in het noorden van Parijs al lange tijd als no-go-zones worden beschouwd, heeft het geweld en de criminaliteit van de voorsteden zich in de afgelopen jaren nu ook uitgebreid naar het noordelijke deel van centraal Parijs.

Vrouwen in het noorden van de stad hebben beschreven hoe ze constant worden lastiggevallen door mannen die hen vaak weigeren om toe te staan ​​bepaalde cafés te betreden.

Vorig jaar werd een “no-go zone” -app uitgegeven voor mobiele telefoons waarmee gebruikers naar gedeeltes in Parijs konden kijken en misdaden konden melden, zodat andere gebruikers de gebieden met een groot aantal aanmeldingen konden vermijden.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2018/01/16/paris-metro-drivers-refuse-stop-certain-stations-safety/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6676 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

9 Comments on Metro-chauffeurs in Parijs weigeren te stoppen bij bepaalde stations – wegens de veiligheid van hun passagiers

 1. Zolang die Macron daar zit, zal het alleen maar erger worden.
  Loopt aan het handje van Mutti Merkel mee.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // januari 16, 2018 om 23:37 //

  Dit zijn geen problemen die van de ene op de andere dag ontstaan, dit speelt waarschijnlijk al veel langer, personeel in het OV (ook in Nederland) zijn wel wat gewend dus tegen de tijd dat zij in actie komen dan is er wel écht iets aan de hand. Het geeft te denken als zelfs de politie er geen heil meer in ziet, dan is het eind zoek.
  Gelukkig is het in Parijs nog zo dat ze gezamenlijk zo’n actie op touw kunnen zetten, als je dat in je eentje doet kan dat tot ontslag leiden (tenminste in Nederland wel)

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // januari 17, 2018 om 02:47 //

  Overigens heet iemand die een tram trein of metro voortbeweegt een bestuurder en geen chauffeur, geen idee waarom maar het is wel zo.
  Zo zijn er ook veel mensen die denken dat trams onder de wegenverkeerswet vallen en dat is niet zo, zelfs de snelheidslimiet binnen de bebouwde kom geld niet voor hun. Je hebt zelfs in principe geen rijbewijs nodig, bedrijven vragen dit meestal wel en geven zelfs een interne opleiding inclusief een bewijs waarmee ze aangeven dat je binnen hun bedrijf bevoegd bent om met een tram te rijden. Zelf heb ik ooit met een tram onder begeleiding van een instructeur (en degene die het voor me geritseld had) een uur met zo’n tram mogen rijden en dat is een ongekende sensatie. Ze krijgen vaak de scheldnaam glijijzers en dat is bij slecht weer enigszins terecht maar ga er bij droog weer maar niet te dicht achter zitten want bij een noodstop ga je dat niet winnen.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // januari 17, 2018 om 02:47 /
  Overigens heet iemand die een tram trein of metro voortbeweegt een bestuurder en geen chauffeur, geen idee waarom maar het is wel zo.
  ———

  Ik dacht dat iemand die een trein bestuurt een machinist heette

  Like

 5. Er valt helemaal niks te besturen in een tram/ trein of metro.
  Alleen vooruit, achteruit en remmen, meer kan je niet doen.
  Machine bediener zou logischer zijn, machinist dus.

  Liked by 1 persoon

 6. Lijn 14, rijdt, als ik het wel heb, al zonder bestuurder in Parijs.
  Dan heb je als toerist een groot probleem, want die stopt natuurlijk wel overal.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // januari 17, 2018 om 15:07 //

  Ja sorry Fub, daar was ik even te enthousiast, maar dat neemt niet weg dat de andere twee bestuurders heten. Grappig; een trambestuurder geeft geen gas maar geeft stroom en zo wordt dat in vakkringen ook genoemd.

  Like

 8. paulzwueste // januari 17, 2018 om 17:56 //

  Da’s helemaal niet grappig.
  Dat is al jaaaaaren zo.
  Ik herinner me nog van héél vroeger dat de trams al op stroom reden.
  De treinen reden toen nog op kolen.

  Waardoor reden ze toen eigenlijk.
  Weet iemand dat?

  Like

 9. Bedoel je wie die treinen bestuurden?
  Machinisten, weet niet of zelf ook de kolen in het oventje gooiden of dat een ander dat deed.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s