Nieuw

Aankondiging aan moslims: geen zwemlessen – geen Zwitsers paspoort

Foto ter illustratie. Eriksdalsbadet - Stockholm

Zwitserland – In het Burgelijk Wetboek van Zwitserland zijn nieuwe integratiecriteria neergeschreven. De naturalisatie begerende immigrant moet niet alleen de landstaal beheersen en een bekentenis aan de waarden van de Zwitserse federale grondwet afleggen. Daarnaast is nu ook de schoolplicht en verplichte deelname aan zwemlessen inbegrepen. Zwitserland heeft zodoende voor moslims die onwillig zijn om te integreren een ​​extra rechtsgrondslag gecreëerd die in heel Zwitserland geldt.

Zoals de Tagesanzeiger rapporteert, weigerde de gemeente Basel twee jaar geleden twee moslimmeisjes de aanvraag tot naturalisatie. De twee scholieren hadden de zwemlessen geboycot. Aan schoolreisjes namen de twee moslima’s ook niet deel. Daarmee hadden ze de schoolplicht geschonden, vond de bevoegde Basel-commissie en werd besloten hun aanvraag voor naturalisatie af te wijzen. Deze zaak veroorzaakte grote beroering en de Duitse media namen al snel in de frontlinie deel aan de verontwaardiging.

Een graadmeter voor de vraag of buitenlanders voldoende geïntegreerd zijn om het Zwitserse paspoort te verkrijgen

Vanaf het begin van dit jaar is deze jurisprudentie echter van toepassing op heel Zwitserland. Reden hiervoor in de nieuwe regeling in het Burgelijk Wetboek: het bezoek aan het zwemonderwijs wordt de maatstaf of asielzoekers voldoende geïntegreerd zijn om het felbegeerde Zwitserse paspoort te verwerven.

Een woordvoerder van het staatssecretariaat voor migratie (SEM) zei, volgens de Tagesanzeiger, dat de schoolplichten “voorrang hebben boven alles”, vóór de naleving van religieuze wetten van individuele bevolkingsgroepen. Als ouders die willen naturaliseren hun kinderen verbieden om verplichte zwemlessen te volgen, kan dat “een aanwijzing zijn voor onvoldoende integratie”, zei de SEM-woordvoerder. “Dergelijk gedrag geeft niet alleen aan dat de waarden van de federale grondwet niet worden gerespecteerd, maar ook dat kinderen niet worden aangemoedigd noch ondersteund bij hun integratie”.

Met deze nieuwe wet is er nu een wettelijke basis die geldig is in heel Zwitserland om naturalisatie te weigeren als kinderen een verplicht schoolvak spijbelen, zoals zwemlessen. In dit geval is “een weigering van naturalisatie mogelijk”.

Het beroemde individuele geval

De Federatie islamitische parapluorganisatie Zwitserland (Fids) leverde meteen kritiek op de nieuwe verordening. Zwemlessen voor kinderen zijn belangrijk. Het was echter dubieus dat “in individuele gevallen” de weigering van zwemlessen ertoe zou leiden dat immigranten niet genaturaliseerd zouden worden.

Bron:

http://www.journalistenwatch.com/2018/01/15/ansage-an-muslime-kein-schwimmunterricht-kein-schweizer-pass/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6981 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Aankondiging aan moslims: geen zwemlessen – geen Zwitsers paspoort

  1. Goed voorbeeld voor Nederland, dan zullen er een hoop afhaken en wegtrekken, mij een rotzorg waarheen dan.

    Like

  2. Pam damen // januari 16, 2018 om 17:27 //

    Oke ik doe mee

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s