Nieuw

H&M sluit al zijn winkels in Zuid-Afrika na volkswoede over dramatisch mislukte slogan op jongenstrui

Screendump H&M

Het Zweedse kledingconcern Hennes & Mauritz heeft zaterdag al zijn winkels in Zuid-Afrika gesloten. Dit nadat leden van een radicale oppositiepartij in dat land enkele filialen hadden bestormd uit woede over een advertentie van H&M die zij als racistisch ervaren.

Op de modefoto is een zwart jongetje te zien in een sweatshirt met de tekst: ‘Coolest monkey in the jungle’. De foto van H&M veroorzaakte afgelopen week al veel ophef op sociale media. De Amerikaanse topbasketballer LeBron James, rapper The Weeknd, voetballer Romelu Lukaku en andere bekende figuren spraken schande over de advertentie en riepen op tot een boycot van het kledingconcern. The Weeknd besloot uit protest zijn zakelijke banden met het modemerk te verbreken

Lees verder:

https://www.volkskrant.nl/economie/henm-sluit-al-zijn-winkels-in-zuid-afrika-na-volkswoede-over-dramatisch-mislukte-slogan-op-jongenstrui~a4556906/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6981 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on H&M sluit al zijn winkels in Zuid-Afrika na volkswoede over dramatisch mislukte slogan op jongenstrui

 1. antiislamnu // januari 15, 2018 om 16:44 //

  Goed zo lekker weg wezen die beesten zijn geen leuke westerse kledingzaken waard daar in the shit hol

  Like

 2. Zijn net moslims, IQ schoenmaat tot Amoebe, daardoor korte lontjes.
  En dit soort moet de EU gaan verrijken?

  Like

 3. Hahahaha, wat een racisten zeg. Blank jongetje met zo’n trui mag wel.

  Ben benieuwd hoeveel “bekende” zich laten verleiden tot racistische opmerkingen.

  Zeker net als Oprah, die alleen een voorbeeld wil zijn voor zwarte meisjes.

  Like

 4. jackvanderveen // januari 15, 2018 om 20:50 //

  Laat de wereld geheel Afrika als werelddeel sluiten. Scheelt immens in geheisa in de rest van de wereld. En iedereen die buiten Afrika onrust stookt of beroerder met roots in Afrika, ook deporteren.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s