Nieuw

Dit zijn de asielhufters die de 97-jarige Elsa beroofden en mishandelden

Foto: Haiderat Salim helemaal rechts. Bron/Auteur: Polisen

Zweden – Het brein van de bende, die vooral uit zogenaamde “straatkinderen” bestond met wortels in Noord-Afrika en zich had gespecialiseerd op oudere vrouwen, was een ‘uitmuntende’ migrant afkomstig uit Irak. De man kwam tien jaar geleden naar Zweden, had een baan en een appartement. “Hij is een heel aardig persoon”, zegt zijn vader over hem.

Door: Egor Putilov – Vertaling: ‘Rommel’

Vroeg in de ochtend op 31 augustus 2017 werd de 97-jarige Elsa wakker door een aantal mannen in haar slaapkamer op de Marieholmsvägen in Malmö. Elsa, die alleen in het huis woont, dacht eerst dat het de huisdienst was die op bezoek kwam om haar gewonde vinger te verzorgen. En deels ze had gelijk – de toen 28-jarige Haiderat Salim had voorheen als thuiszorg-assistent gewerkt in de omgeving van Elsa. Deze keer kwam hij echter in gezelschap van drie asielzoekers, Noord-Afrikanen, om haar te beroven.

“Als je schreeuwt steek ik je neer!”

Een van de daders bedreigde haar met een schroevendraaier die hij tegen Elsa’s keel hield en zei: “Als je schreeuwt steek ik je neer!”, schrijft het vonnis. De bende zocht geld. Ze gooiden Elsa op de grond om in haar matras te zoeken.

Er was echter geen geld. Misschien was dat de reden waarom ze werd mishandeld door de teleurgestelde daders.

– Ik heb artrose in mijn wervelkolom, dus het deed vreselijk pijn, vertelde Elsa later aan de politie. Foto’s uit het onderzoeksrapport tonen grote blauwe plekken op Elsa’s lichaam.

De bende werkte kalm en methodisch gedurende de tijd dat ze in het huis van de vrouw waren. Ze controleerden alle kasten, droegen haar oude tv uit huis en stalen trouwringen – een herinnering die ze nog had van haar overleden echtgenoot. Vroeg in de ochtend verlieten ze het huis. Het duurde een uur voordat een voorbijganger het hulpgeschreeuw van Elsa hoorde en de politie alarmeerde. Dit is hoe haar huis na het bezoek eruit zag:

Recherche hield de bende in de gaten

De misdaad was zelfs voor het door misdaad geteisterde Malmö opmerkelijk, daarom zette de politie grootschalig middelen in om de daders te vinden. Een speciale hond die is getraind om DNA-sporen te zoeken, zocht door de tuin van Elsa. Er waren verschillende DNA-sporen, omdat de daders in huis hadden gerookt en hun peuken  ter plekke achter hadden gelaten, maar geen van hen paste bij de Zweedse criminelen in de politiedatabank. Met andere woorden, er waren zwakke vooruitzichten om de misdaad op te lossen.

Volgens het politierapport werd de auto van Haiderat Salim bewaakt door een team van de politierecherche die twee dagen na de overval de volgende aanschouwing deed:

“TTC783 rijdt de Lektorsstraat in en parkeert op de hoogte van nummer 6. Twee mannen, minstens drie vrouwen en minstens twee kinderen staan om de auto. Sommigen wroeten tussen dingen in de auto.”

Later zal blijken dat de auto werd gebruikt bij de overval en voor het vervoer van gestolen goederen.

“Er zitten vier Arabieren in de auto”

Vroeg in de ochtend van 4 september krijgt de politie een waarschuwing dat verschillende mannen een raam van een huis op de Regementstraat hebben gebroken – waar een andere oudere vrouw woont. De mannen werden weggejaagd door een opmerkzame buurman die de politie belde.

De bende werd gearresteerd dankzij een politieagent die het gebeuren als volgt meldde:

“Ik zie dat een auto vlak voor ons de straat oversteekt  Ik bemerk dat er vier Arabieren in de auto zitten en vind het vreemd dat ze midden in de nacht rondrijden in dit gebied. We rijden achter ze en stoppen hen op de parkeerplaats bij het Rönneholmspark.”

De politieagent spreekt met de bestuurder die “aanzienlijk nerveus” is. De patrouille fouilleert de bende en vindt het medicijn Tramadol en hasj. Een korte tijd later wordt Elsa’s ICA-kaart (supermarktketen in Zweden) in de auto gevonden die het mogelijk maakt om de bende te koppelen aan de eerdere overval.

“In de auto werden ook diverse werktuigen gevonden die doorgaans worden gebruikt voor misdaden van deze aard, samen met goederen die normaal gesproken niet aanwezig zouden moeten zijn in een auto met jonge buitenlandse mannen”, schreef de politieman in zijn verslag.

Het bleek dat de drie andere mannen die betrokken zijn bij de overval de volgende personen zijn: Mohammad Al Agawi (20), Alladin Al Arabi (18) en Mansour Alzafiri met onduidelijke leeftijd. Alle drie waren ze asielzoekers in Zweden met een achtergrond in Marokko of andere landen in Noord-Afrika. El Arabi en Alzafiri hebben in hun geval al uitwijzingsbesluiten van de Migratiecommissie ontvangen en waren dus illegaal in Zweden.

“Haiderat is erg aardig en helpt anderen”

Het brein van de bende was de 28-jarige Haiderat Salim – een Zweeds staatsburger van oorsprong uit Irak en de enige die vloeiend Zweeds sprak. Het debat over immigrantencriminaliteit geeft vaak aan dat dit te wijten is aan sociaal-economische factoren, waaronder de zogenaamde uitsluiting. Echter, wanneer men naar Haiderat Salim kijkt, lijkt hij niet in enige buitensluiting aanwezig te zijn geweest. Hij woonde met zijn vrouw in een appartement in een goede buurt in Malmö – ver weg van de beruchte migrantenwijk Rosengård. Hij had een baan als thuiszorg-assistent en zodanig ontdekte hij waar de oudste en meest hulpeloze vrouwen woonden.

Wanneer Samhällsnytt de vader van Haiderat Salim belt, blijkt dat zijn Zweeds niet goed genoeg is om vragen te begrijpen en te beantwoorden – ondanks de 17 jaar die hij in Zweden heeft doorgebracht. Even later belt hij terug met een vriend die uit het Arabisch vertaalt.

De vader bevestigt dat hij in Zweden asiel heeft gekregen en dat de rest van het gezin hem is nagekomen.

Wat heeft u voor commentaar op het vonnis tegen Haiderat?

– Haiderat is erg aardig en helpt altijd anderen. Mocht je hem op straat in Malmö stoppen en een adres vragen, dan zou hij ervoor zorgen dat je het meteen vindt! Hij heeft nooit zulke dingen gedaan.

Bedoelt u dat het vonnis verkeerd is?

– Ik weet het niet. Ik zeg alleen dat hij als persoon erg aardig is en ik me niet kan voorstellen dat hij de dingen heeft gedaan waar hij van beschuldigd wordt.

In december 2017 veroordeelde Malmö’s rechtbank Salim tot 5 jaar en 6 maanden gevangenisstraf. De rest van de bende werd op basis van hun leeftijd veroordeeld tot kortere gevangenisstraffen. Mansour Alzafiri werd veroordeeld tot 1 jaar en 10 maanden gesloten jeugdzorg, omdat de rechtbank besloot te geloven dat hij jonger dan 18 was ten tijde van het misdrijf. Dit ondanks het feit dat Alzafiri tijdens het asielproces tegenstrijdige informatie over zijn leeftijd heeft gegeven.

Het onderzoekrapport en het vonnis kunnen worden gedownload via de volgende links: Malmö TR B7608-17 Aktbil 105 en Malmö TR B 7608-17 Dom 2017-12-07.

Bron:

https://samnytt.se/har-ar-invandrarganget-som-misshandlade-och-ranade-97-ariga-elsa/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 999 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6667 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

10 Comments on Dit zijn de asielhufters die de 97-jarige Elsa beroofden en mishandelden

 1. polderboy // januari 15, 2018 om 23:52 //

  Dus de leider van de lui die de 97 jarige Elsa beroofden en mishandelden was volgens zijn vader een “heel aardig persoon”.
  Joseph Mengele, katholiek, antropoloog en medicus, was een een aardige en vooruitstrevende intellectueel, die als wetenschapper in Auschwitz werkte:
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Josef_Mengele#Afkomst_en_opleiding

  Kenmerkend is wel dat beide “aardige personen” het vermogen hebben andere mensen tot object te devalueren, waar naar toe enige empathische gevoelens van medemenselijkheid ontbreken.

  Daarnaast heb je ook criminelen, die op basis van stemmen, of een stem, hun misdrijven plegen. Zo heb je mensen die zeggen dat ze een profeet zijn van God, en dan andere mensen veroordelen en doden zonder medemenselijkheid, omdat God hen dat opdraagt.

  Profeet, fuhrer, of volger, het zijn allemaal gestoorde criminelen natuurlijk.

  Liked by 1 persoon

 2. Republikein // januari 16, 2018 om 00:11 //

  Elke dag roof, en geen motief?

  De bewoner van de woning is nagekeken door ambulancepersoneel. Het slachtoffer hield lichte verwondingen over aan de overval. Over het motief van de roof is niets bekend.

  Like

 3. De duivel was eerst ook een engel

  Like

 4. kun jullie de fotoos niet splitsen? is wat handiger om er schiet schijven van te maken.

  Like

 5. Henk der Niederlànder // januari 16, 2018 om 02:24 //

  Deze schatjes hun vingernagels knippen tot onder hun oksels. Dan teennagels knippen tot hun zak.
  In een hoekeje zetten met een pleistertje en zoek het maar uit lievertjes.

  Liked by 2 people

 6. eigens wijs // januari 16, 2018 om 16:20 //

  je weet dat de ISLAMLANDENop leugens is gebaseerd, de slaven uit de 1200– 1600 eeuw waar kwamen die vandaan in midden en N AFRIKA – SPANJE , waarom is afrika de laatste 80 jaar in oorlog. ik zeg landen maar bedoel de mensen aldaar!!! het geloof dat is alles aldaar maar er bestaan wel 150 soorten van dat spul en dat wordt uitgestrooid over EUROPA. DUS WEG EN SNEL TERUG NAAR JULLIE BAKERMAT , DE MEESTEN KOMEN VAN DE HONGER EN BEROVINGEN OM!!

  Like

 7. paulzwueste // januari 16, 2018 om 17:54 //

  Als je die koppen ziet moet ik altijd aan die foto’s van wegrottende IS-strijders denken.

  Like

 8. A. Laten EU verplicht stellen (behoort als voorwaarden in ons “servicepakket”) alle vluchtelingen DNA af te nemen voor databank.
  B. Het twee paspoortensysteem meteen op de wip zetten door tweede paspoort als gastpaspoort te verstrekken. Ga je strafrechtelijk in de fout, afpakken dat paspoort.

  Liked by 1 persoon

 9. Zet ze allemaal in lekke boodjes
  En terug de zee op…die criminelen !! Smerig tuig!!

  Like

 10. Welke Iman zal zichzelf moeten aftrekken, nu zijn schandknapen zijn op gepakt?
  Zullen De Erdo Nederige Knapen al benaderd zijn?

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. De winter komt eraan – maar er is geen muur meer

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s