Nieuw

De linkse beïnvloeding vervolgt in de nieuwe Star Wars film

© Disney

Het Empire wordt door grote hoeveelheden blanke mannen gedomineerd, terwijl de rebellen niet alleen alle geslachten en kleuren omvatten, maar ook buitenaardsen met “primitieve” trekken die ons moeten laten denken aan “de goede wilden”. Tegenover het witte, slechte Empire staat dus een multiculturele, anti-imperialistische rebellengroep. Tegenover de witte domheid staat de slimme diversiteit.

Door: Mohamed Omar – Vertaling: ‘Rommel’

Zo kwam dus de nieuwe Star Wars film “The Last Jedi uit, het tweede deel van de nieuwe trilogie die in december 2015 begon met The Force Awakens . Het ruimteavontuur gaat verder waar de vorige eindigde. De heldin Rey vindt de oude Jediridder Luke Skywalker op een afgelegen eiland, waar ze meer leert over de kracht. Haar missie is om Luke te overtuigen om het eiland te verlaten en de rebellen te helpen die zwaar worden belaagd door de The First Order, de erfgenaam van het Empire. Het verzet heeft hem nodig.

The First Order is een kopie van het Empire. Maar in plaats van Keizer Palpatine hebben we nu Snoke, in plaats van Tarkin hebben we General Hux en in plaats van Darth Vader hebben we Kylo Clean. En net als in de vorige films hebben zij een hatelijk accent, voor het grootste deel snobistisch upper-class Engels. De schurk Kylo Schoon spreekt The Queens Engels, ondanks dat hij de zoon is van Han Solo en Princess Leia, die beiden met een Amerikaans accent spraken. Het accent functioneert dus als een indicator. Het Britse accent is het oude Europa, racisme, imperialisme, terwijl het Amerikaanse accent staat voor politiek correcte waarden en multiculturalisme.

Toen de eerste drie films in 1977-1983 werden geproduceerd was waarschijnlijk het doel om met deze taalkundige opdeling aan de Amerikaanse revolutie tegen de Britse overheersing te herinneren. De stoere, liberale en charmante vulgaire Amerikanen in de strijd tegen de stijve Engelsen. Deze constante stereotypering van Engelsen als arrogant en gemeen is nooit in vraag gesteld door anti-racisten.

Het Empire rijk is dus grotendeels het Britse rijk. Maar de filmmakers hebben ook een deel nazi-esthetiek erin gegooid, vooral in The Force Awakens, waar een verhitte en neurotische General Hux zijn leger toespreekt in een scène die doet denken aan de massale bijeenkomsten van de nazie’s. Deze hybride tussen het Britse Rijk en het Derde Rijk kan wellicht het best worden omschreven als een linkse drogbeeld, ja, een karikatuur van de oude Europese beschaving.

Tegenover deze witte, duivelse Empire staat een multiculturele, anti-imperialistische rebellengroep. Tegenover de witte domheid staat de slimme diversiteit. De stijve blanken ontbreekt het aan fantasie en empathie, terwijl de gemengde rebellengroep “innovatief” is. Het gewelddadige blanke Empire wordt gedomineerd door mensen, grote hoeveelheden blanke mannen, terwijl men bij de rebellen niet alleen alle geslachten en kleuren vindt, maar ook vreemdelingen met “primitieve” trekken, die ons moeten laten denken aan “de goede wilden”, van wie hun culturen zijn vernietigd door het Europese kolonialisme.

De politieke boodschap van de nieuwe Star Wars-film wordt bijna te overduidelijk wanneer de rebellenvloot admiraal, een blauwharige “batik heks”, de machoman, piloot Poe op zijn plaats zet. Maar de rebellen zijn niet alleen rechtvaardige krijgers, ze hebben ook een aantal eigenschappen die doen denken aan islamitisch terrorisme. De blauwharige admiraal redt bijvoorbeeld de rebellen door een zelfmoordaanslag. Maar als vrijheidsstrijder Finn hetzelfde wil proberen, wordt hij gered door een meisje, natuurlijk, die hem laat bedenken.

In de spinnoff-film Rogue One van het afgelopen jaar was het islamitische trekje zelfs meer op de voorgrond. Op een verlaten maan ligt de heilige stad Jedha City. De stad heeft een cliché “oriental” karakter, en in de bazaars ontmoet men buitenaardsen in een niqab, de gezichtssluier. Daar leidt Saw Gerrera een opstand tegen de imperialistische bezetting. Zijn mannen hebben Arabische kenmerken, ze dragen een tulband en worden “fanatici” genoemd. In Saw Gerrara, die verdacht veel op Che Guevara lijkt, zou men een poging kunnen zien om het islamitisch terrorisme te “begrijpen” en het in verband brengen met een anti-imperialistische strijd in een Derde Wereld romantiek.

Je moet maar opletten voor de links verwrongen, politieke invloed in deze film. Er zijn geeks die diep in het Star Wars-universum hebben gegraven en slaagde erin om een ​​goede eigenschap van het Empire te vinden. Misschien is het zelfs zo dat de imperialisten de “the good guys” zijn? Ze behouden tenminste vrede, recht en orde in de Melkweg. Zoals Keizer Palpatine zei in zijn inaugurele rede: “We zijn een rijk van wetten!”

Op dezelfde manier is het ook niet vanzelfsprekend, zoals het lijkt voor sommigen, dat het Britse imperium met slechtheid doordrongen was. Het Britse imperialisme behoort feitelijk tot de geschiedenis van de meest goedwillende en humane als je het bijvoorbeeld vergelijkt met de Turkse of Japanse. Maar daar wil links niet graag over praten, in plaats daarvan zullen we gewoon moeten doorgaan onszelf te blijven vervloeken totdat we in het slijk zinken, door schaamte en schuld bezwaard. Het is echter twijfelachtig of de wereld beter zal worden als het Westen zijn leidende positie verliest.

In plaats van schuld, moeten wij westerlingen misschien beginnen ons verheugd te voelen over al het goede wat we hebben toegevoegd aan de menselijke beschaving in de vorm van kunst, literatuur, filosofie en niet in het minst wetenschap, geneeskunde en technologie. En natuurlijk democratie.

Bron:

https://samtiden.nu/2018/01/vanstervridningen-fortsatter-nya-star-wars-filmen/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6981 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on De linkse beïnvloeding vervolgt in de nieuwe Star Wars film

 1. Republikein // januari 15, 2018 om 02:33 //

  Tuuttuuttuut, de groetjes, k ga maffen.
  Even een afzakkertje.
  Als je 18 bent tenminste.
  http://www.kevbakershow.com/jesus-mushroom-forbiddentv/

  Like

 2. Republikein // januari 15, 2018 om 02:39 //

  Like

 3. Star Wars was z’n tijd ver vooruit. Precies hoe het nu hier is lieten ze zien toen Luke en Hoeheetie op een vreemde planeet de kroeg in gingen. Het leek wel een BIJ1 geraapt zooitje van BIJ1. Wijven met 4 koppen en manachtige hoeren met 12 kudden en dan ook nog in verschillende kleuren en geuren. Ik kijk er graag naar om te zien hoe ’t er morgen hier uitziet.

  Like

 4. Iemand die naar die laatste nieuwe film geweest is vertelde dat de -social justice warrior-boodschap zeer irritant de boventoon voerde.

  Like

 5. copywriter // januari 15, 2018 om 11:32 //

  Hetzelfde pro-islam patroon was al terug te vinden in de 1984 film Dune gemaakt naar het gelijknamig boek van Frank Herbert uit 1965.

  Like

 6. Die nieuwe films gaan wij dus niet zien, geen een meer trouwens.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s