Nieuw

Vluchtelingen, hoe het had moeten gaan

We zijn het op onze site het er allemaal wel over eens, de vluchtelingencrisis is verkeerd aangepakt. Tijd om eens terug te kijken hoe had het anders had gekund en hoe het had moeten worden gedaan.

Het Arabisch schiereiland stond in lichterlaaie en dat had oorlogsvluchtelingen tot resultaat, omringende landen waren niet in staat/niet bereid ze op te vangen en dus trokken ze verder. Uit puur humanistisch oogpunt had Europa dus een zekere plicht de helpende hand te bieden.

Allereerst had men hulpgoederen kunnen sturen naar de landen die probeerden iets van opvang te creëren, niet in de vorm van geld maar uitsluitend goederen. Tenten dus, dekens, britsen, slaapzakken noem maar op, en indien nodig voedsel.

Direct daarna hadden in de Europese landen waar toch vluchtelingen doordrongen, Griekenland, Italië en in mindere mate Spanje kampen opgericht moeten worden met tijdelijke onderkomens. Niks geen uitkering maar het inmiddels berucht bed bad en brood, niet meer niet minder. En let wel; deze kampen hadden gesloten moeten zijn.

Integratie ? Nee natuurlijk niet ! Gewoon van het begin af aan duidelijk maken dat de opvang tijdelijk is, zodra het geweld in de landen van herkomst was bedwongen terug om te helpen de puinhoop op te ruimen en te helpen met de wederopbouw. Daar hadden we desnoods bij kunnen helpen, wederom uitsluitend in de vorm van goederen.

Dat zou ongetwijfeld een hele hoop geld gekost hebben maar dat had met alle landen tezamen opgebracht kunnen worden. Grenzen op het vaste land hadden gesloten moeten worden, de zogenaamde buitengrenzen. Dat is natuurlijk niet waterdicht maar de extreem grote groepen waren wel degelijk tegen te houden. Toch erdoor geglipt ? Oppakken en opsluiten in de opvangkampen. Daar is niks inhumaan aan, er wordt dan gewoon ruimschoots voldaan aan de humanitaire plicht. In de bijbel schijnt iets gezegd te zijn van “Kleed de armen”, daarmee werd niet bedoeld dat je ze moest stylen !

Nee die kampen zullen geen vakantie eldorado zijn, geen all-inclusive oord maar wel veilig en daar ging het uiteindelijk toch om nietwaar.

Na de oorlogsvluchtelingen kwamen direct de stromen migranten op gang, dat had al aan moeten geven dat de toegepaste ‘werkwijze’ te ruimhartig was. Het Duitsland van Merkel koos voor een absurde toelating van zowel oorlogvluchtelingen als migranten. Prima, als je daarvoor kiest, maar dan moet je niet andere landen verplichten om daarin mee te gaan. Op het moment dat het wel gebeurde hadden omringende landen direct hun grenzen moeten sluiten. Je zou kunnen zeggen dat Duitsland van Merkel is maar Nederland, België en ander aangrenzende landen zijn helemaal niet van Merkel (of de EU wat dat betreft) die hebben hun eigen verantwoordelijkheid.

Intussen hadden al die “Wees Welkom” types mooi als vrijwilliger kunnen helpen om de toestand in de kampen leefbaar te houden, niet zomaar vrijblijvend iets roepen langs de lijn maar gewoon de  daad bij het woord voegen. Wat een voldoening hadden ze daar uit kunnen halen ! Dan hadden ze hun menslievendheid aan het volk kunnen tonen; “Kijk eens hoe goed wij het met de mensheid voor hebben!!”  Prima meid maar je weet eigen roem stinkt hè, je doet het of je doet het niet maar je hoeft jezelf daar niet op voor te laten staan. Als je waardering wilt dan moet die komen van de mensen die je helpt.

Ach ja, het is achteraf gepraat, ik weet het, maar soms is het goed dat te doen zodat als je per ongeluk eens met zo’n links type in gesprek raakt je ook aan kunt geven wat er fout was en hoe het anders gekund had zonder direct het etiket “onmenselijk” opgeplakt te krijgen.

Tijl Uylenspiegel

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

15 Comments on Vluchtelingen, hoe het had moeten gaan

 1. Niet bereid is het juiste woord. Die pokkelijers zijn stinkend rijk.

  Like

 2. bp633livenl // januari 14, 2018 om 01:50 //

  Prima beschreven.

  Like

 3. “Uit puur humanistisch oogpunt had Europa dus een zekere plicht de helpende hand te bieden.”

  Nee.

  “Allereerst had men hulpgoederen kunnen sturen naar de landen die probeerden iets van opvang te creëren, niet in de vorm van geld maar uitsluitend goederen.”

  Niet van mijn geld en van mijn spullen blijf je ook af.

  “Direct daarna hadden in de Europese landen waar toch vluchtelingen doordrongen, Griekenland, Italië en in mindere mate Spanje …’

  Hun grensverdediging moeten activeren, en elk aankomen bootje moeten kelderen.

  “zodra het geweld in de landen van herkomst was bedwongen terug om te helpen de puinhoop op te ruimen en te helpen met de wederopbouw. ”

  Ik beperk me tot bouwen hier en ben van mening dat ze dat zelf maar moeten doen, ze hebben het ook zelf gesloopt tenslotte.

  Liked by 2 people

 4. Tijl Uylenspiegel // januari 14, 2018 om 01:54 //

  Sterker nog Stef, vlak voor de grote stroom op gang kwam was juist de grote bedevaart naar Mekka achter de rug, daar stond een tentenkamp waar 1 miljoen mensen in waren ondergebracht, in plaats van de hele boel af te breken tot de volgende keer hadden ze het kunnen laten staan en zeggen: “Kom maar hierheen jongens, tenten zat!”.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // januari 14, 2018 om 01:56 //

  Ja Fub maar als je dat tegen zo’n Linkse zweefteef zegt dan krijg je dus dat etiket waar ik het over had.

  Like

 6. Laten we eerst maar voor de ‘onzen’ zorgen:

  Like

 7. Het zal me mijn reet roesten hoe of wat ze me noemen. Ik doe er in discussies met plezier nog een schepje bovenop.

  Like

 8. En in dat tentenkamp in Mekka kunnen er 3 miljoen. We willen niet dat ze ons als Fakenieuws-site bestempelen tenslotte 😉

  Liked by 1 persoon

 9. Tijl Uylenspiegel // januari 14, 2018 om 02:09 //

  En zo ziet u dames en heren hoe ook auteurs/redacteurs op hetzelfde blog het hevig oneens kunnen zijn 😀
  Oh ik had natuurlijk “geachte aanwezigen” moeten zeggen om een beetje genderneutraal over te komen 🙂

  Liked by 1 persoon

 10. Republikein // januari 14, 2018 om 11:49 //

  Ik wil niemand hier, ook geen kristenmens, niemand.
  Uitleg niet nodig, period

  Like

 11. Horatius // januari 14, 2018 om 13:32 //

  Natuurlijk moeten oorlogsvluchtelingen worden opgevangen in de regio en als de situatie enigszins weer is genormaliseerd z.s.m. retourneren naar het land van herkomst om de zaak weer op te bouwen.

  Tijdens de Eerste Wereldoorlog kwamen hier 1 miljoen Belgen hun toevlucht zoeken en die gingen op een enkeling na, weer allemaal terug zoals het de echte vluchteling betaamt. Met een tijdelijke opvang vanuit humanitaire overwegingen is niets mis mee. Ook niet met hulp bestaande uit voedsel, medicijnen, voorbehoedsmiddelen, tenten en vrijwilligers die zich geroepen voelen om aldaar goede werken te verrichten.

  Een andere en heilloze zaak is als het gaat om militante moslims die hier in West-Europa een dominante religie willen komen vestigen en voorts weigeren te integreren en uitsluitend willen profiteren van de voordelen van onze verzorgingsstaat. En op termijn een staat in de staat willen opbouwen via enclaves waar bijna alleen maar moslims wonen.

  In feite dus een slimme Bezettingsstrategie waar met name de gevestigde politiek met open ogen is ingetrapt met de bekende desastreuze gevolgen.

  In Duitsland is intussen toch het licht gaan branden en wil men de Gezinshereniging aan banden leggen. Maar het kwaad is al geschiedt: want desondanks gaat het al om miljoenen moslims die hier een blijvend stempel zullen drukken op onze open en vrije Westerse samenleving.

  Maar er zijn nu eenmaal mensen die het nooit leren en zich bereid zullen verklaren om ook wat duizenden vluchtelingen afkomstig uit Venezuela op te vangen. Want dat is nu eenmaal onze menselijke plicht en hier is nog plek zat, zolang we nog niet schouder aan schouder staan in de probleemwijken en in eindeloze rijen voor de voedselbank.

  Met de onderlinge solidariteit onder de moslims zelf is het ook bijzonder slecht gesteld. En geen wonder, want de eeuwigdurende conflicten binnen die duistere religie vindt zijn oorzaak in de tegenstellingen tussen de Soennieten en de Sjiieten. Vandaar geen massale opvang van vluchtelingen in de buurt van Mekka en aanpalende gebieden.

  Als het aan de Linkse Goedmens zou worden overgelaten zou Nederland een groot tentenkamp oprichten met 1 miljoen vluchtelingen bestaande uit moslims, bronstige Afrikanen, klimaatvluchtelingen, politieke vluchtelingen, economische vluchtelingen, homoseksuelen, transgenders en Joost mag weten wat nog meer behoeftigen van deze overbevolkte wereld.

  En de autochtoon maar betalen en opschuiven richting de Waddeneilanden. Waar zij misschien in de toekomst nog worden getolereerd als een merkwaardig overblijfsel van een tolerante en verdraagzame samenleving die uiteindelijk het loodje moest leggen in het kader van een diverse samenleving.

  Intussen is er nog nooit één mensensmokkelaar gearresteerd, blijven de buitengrenzen van Europa gewoon open staan en worden de voormalige Oostbloklanden onder hevige druk gezet om ook wat vluchtelingen op te nemen. Het liefst van moslimsignatuur zodat het toekomstige Europees Kalifaat ook die landen zullen bestrijken.

  En Mark Rutte?
  Die blijft maar lachen en knikken richting onze Oosterburen, we zijn nu eenmaal afhankelijk van Duitsland betreffende onze economie en met het aardgas (waarmee we onze multiculturele samenleving hebben gefinancierd) komt het op termijn ook wel goed. Met een knipoog richting Rusland, want hun aardgas kunnen wij nog hard nodig hebben willen wij hier niet sterven van de kou.

  En komt dat aardgas niet i.v.m. ongunstige internationale politieke ontwikkelingen, ook geen nood! Tegen die tijd lopen we immers toch allemaal gehuld in een boerka en een witte soepjurk en een deportatie naar Groenland kan ook nog uitkomst bieden i.v.m. de Islamisering en de klimaatsverandering.

  Like

 12. Tijl Uylenspiegel // januari 14, 2018 om 16:29 //

  Een waarheid als een koe Horatius; het kwaad is al geschied. Het beperken van de gezinshereniging is een cosmetische oplossing die slechts zeer beperkt uitwerking zal hebben. Op termijn komen ze toch.
  De klok terugdraaien ?
  Voorlopig lijkt dat er niet in te zitten.
  Een werkbare oplossing lijkt er op korte termijn ook niet in te zitten, zeker niet met de constante tegenwerking van de linkse partijen.
  Het enige dat zou kunnen helpen is als mensen massaal opstaan met bv grote demonstraties of manifestaties maar ook dat lijkt er niet in te zitten. Kijk naar de Pegida bijeenkomsten, mede dankzij Antifa durven velen het niet aan om mee te doen. Resultaat is een bedroevende opkomst.

  Like

 13. Al staan er 500.000 Nederlanders in Rotterdam op 20 jan.
  Het laat geen enkele indruk achter op wat er nu in Den Haag zit.
  Op naar de volgende demonstratie………………

  Like

 14. Horatius // januari 14, 2018 om 18:32 //

  @Tijl Uylenspiegel,

  Zolang de echte macht in Europa wordt uitgeoefend in Duitsland en via Brussel de richtlijnen worden verstrekt zal er inderdaad niets gaan veranderen.

  Mijn enige hoop is een breed gedragen volksopstand in Duitsland die een definitief einde maakt aan de blijkbaar onbeperkte macht van Merkel die nooit zal toegeven dat er een historische blunder is gemaakt met haar uitnodiging ‘Wir Schaffen Das’ zonder enig overleg met de andere EU-partners.

  Zoals BertG. hier terecht opmerkt; al staan we hier met een half miljoen verontruste burgers te demonstreren, het zal onze politieke elite een worst zijn.
  Zelfs de uitslag van een referendum wordt niet serieus genomen, laat staan een vreedzame demonstratie van autochtonen die blijkbaar te veel naar die populisten hebben geluisterd.

  Een omslagpunt kan ook zijn als de hele zaak niet meer kan worden gefinancierd. Want er zullen een hoop woningen moeten worden bijgebouwd om al die z.g. vluchtelingen te kunnen huisvesten en dan hebben we het nog niet eens over de kosten van al die uitkeringen, toeslagen, medische verzorging etc. 90 procent van al die kennismigranten zit voor het leven in de werkeloosheidsstatistieken.

  Intussen worden we zoet gehouden met de boodschap dat de economie weer op hetzelfde peil staat als voor de financiële crisis. Maar ik lees hier en daar ook voorspellingen dat we aan de vooravond staan van een nieuwe crisis die veel heviger zal zijn dan de vorige. Men kan nu eenmaal geen geld blijven bijdrukken om een schijnwelvaart krampachtig in stand te kunnen houden en die Grieken periodiek steun te verlenen.

  We mogen ook nog blij zijn dat hier nog geen Zweedse toestanden heersen, een land waar ze helemaal de weg kwijt zijn.

  Kortom; we gaan weer stemmen in de maand Maart met de wetenschap dat de uitslag geen enkel effect zal hebben op het beleid in Den Haag.

  En dat noemen ze dan ‘democratie’.

  Like

 15. Tijl Uylenspiegel // januari 14, 2018 om 23:16 //

  Geld bijdrukken Horatius, ik ben vanaf het begin onwaarschijnlijk bang geweest daarvoor, ik heb er zelfs een artikeltje over willen schrijven maar heb daarvan afgezien. Ik ben onvoldoende economisch onderlegd om daar wat zinnigs over te zeggen maar desondanks is er een heel hardnekkig stemmetje dat zegt dat dit niet goed kan gaan. Een nieuwe crisis ? Geen idee maar datzelfde stemmetje zegt dat het zomaar zou kunnen en het stemmetje voegt eraan toe dat het eigenlijk heel vreemd is dat die crisis niet al veel eerder heeft toegeslagen.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: