Nieuw

Paus Franciscus zwenkt: Angst voor massamigratie is ‘legitiem’ en ‘volledig te begrijpen’

Foto: Paus Franciscus. Bron: Pixabay.

In een toespraak afgelopen zondag tijdens de Werelddag voor migranten en vluchtelingen leek paus Franciscus terug te komen van zijn eerdere uitspraken waarin de zogeheten ‘xenofobie’ werd veroordeeld, in plaats daarvan erkende hij dat angsten die samenhangen met massamigratie logisch en verdedigbaar zijn.

– Lokale gemeenschappen zijn soms bang dat de nieuw aangekomenen de gevestigde orde zullen verstoren, iets zullen stelen waar ze lang voor hebben gewerkt om op te bouwen, zei Francis in een mis op zondag die werd gevierd met migranten en vluchtelingen die in Rome wonen.

– Deze angsten zijn legitiem, gebaseerd op twijfels die uit menselijk oogpunt gezien volledig begrijpelijk zijn.

– Terwijl het normaal is om deze angsten te ervaren, kan het verkeerd zijn om ze onze acties te laten beheersen, zei de paus in zijn homilie.

– Het hebben van twijfels en angsten is geen zonde, de zonde is om deze angsten onze gedragingen te laten bepalen, om onze keuzes te beperken, om respect en vrijgevigheid in gevaar te brengen, om vijandigheid en afwijzing te voeden. De zonde is om te weigeren de ander tegemoet te komen, de ander, de buurman, terwijl dit in feite een bevoorrechte gelegenheid is om de Heer te ontmoeten, zei hij.

Eerder deze maand bekritiseerde de paus diegenen die de massale migratie bekritiseerden, beschuldigde hen van demagogie en het stimuleren van xenofobie.

– Degenen die de risico’s voor de nationale veiligheid of de hoge kosten van het ontvangen van nieuwkomers annonceren, zijn schuldig aan het verlagen van de menselijke waardigheid voor ons allen als zonen en dochters van God, zei Francis in zijn redevoering van 1 januari op de Werelddag van de vrede.

Eerder deze week verklaarde een Italiaanse aartsbisschop dat immigratie “rationeel” moet zijn omdat ongecontroleerde immigratie leidt tot de “vernietiging en uitroeiing van onze samenleving”.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2018/01/14/pope-francis-fears-of-mass-migration-are-legitimate-and-fully-comprehensible/

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5830 Articles)
Altijd in oppositie.

11 Comments on Paus Franciscus zwenkt: Angst voor massamigratie is ‘legitiem’ en ‘volledig te begrijpen’

 1. Henk der Niederlànder // januari 14, 2018 om 19:04 //

  Zeker moet en zal deze klootzak moeten draaien.
  Hij heeft al te veel commentaar gekregen van zijn Bischoppen die weer iets dichter bij het volk staan en op regelmatige tijd ingelicht worden door hun lager kader over wat er speelt onder de gewone burgers van Europa en de burgers van overzee.

  Liked by 2 people

 2. Wordt eens tijd dat hij de Heer gaat ontmoeten,wat een dwaas is deze man
  Een mis met migranten en vluchtelingen? Als het moslims zijn wat doen die bij een katholieke mis? Of waren het christenen…

  Liked by 1 persoon

 3. antiislamnu // januari 14, 2018 om 19:19 //

  Voor deze paus is het tijd om te sterven nu spreekt deze slang met twee tongen.

  Liked by 1 persoon

 4. Maar gelukkig mogen we onze twijfels hebben aan de massale invasie van moslims. Het is pas een zonde als je je ontevredenheid uit.

  Liked by 1 persoon

 5. Hij zegt nog steeds hetzelfde alleen nu relativeert ie de angsten van de bedreigde mensen in Europa maar zegt er meteen bij dat het een enorme zonde is om te weigeren de ander tegemoet te komen met wijven, landgoed en gevulde kluis en dat zondaars in het eeuwige hellevuur zullen branden. Dus hij doet er nog een schepje bovenop en dreigt met ketterse verbrandingen als je geen welkomstliedjes gaat staan zingen en je dochters aan ze opdringt. Die negertjes in Afrika waren nog niet zo stom om al die missionarissen in een grote stoofpot te pleuren en aan de varkens te voeren. Maar ja, toen werden ze door de religie van de vrede in het pak gedaan.

  Liked by 2 people

 6. Trouwens hoe kan je als blonde Hollandse daar een huurwoning krijgen, ik heb er altijd willen wonen ben met een Italiaan verloofd geweest , zij wandelen Italië binnen en kunnen er wonen
  Maar als ik zie dat ze in heel Italië wonen laat ik die droom maar varen,al hoewel ik het hier spuugzat ben in dit land

  Liked by 1 persoon

 7. bp633livenl // januari 14, 2018 om 22:21 //

  Dit is de aller slechtste paus ooit.
  Een Bilderberg adept.

  Like

 8. Henk der Niederlànder // januari 14, 2018 om 22:26 //

  Ik ben bang Yvonne dat Italie nog meer vergeven is met onaangepasten als Nederland.
  Ik weet het niet zeker maar dat denk Ik.

  Like

 9. Republikein // januari 15, 2018 om 01:43 //

  Kan ie niet een pak van Hugo Boss aantrekken?

  Liked by 1 persoon

 10. Niet alleen Hugo Boss heeft kleding ontworpen voor de nazi’s, Coco Chanel heeft dat ook gedaan.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: