Nieuw

Groen Links Turk voert oorlog tegen de blanke Nederlander – Buste Johan Maurits weg uit foyer Mauritshuis

Johan Maurits van Nassau, Wikicommons, Beko

Het Mauritshuis in Den Haag heeft in september 2017 de buste van naamgever Johan Maurits van Nassau-Siegen uit de foyer van het museum gehaald. Het betreft een in kunststof vervaardigde kopie van een marmeren borstbeeld. Aanleiding is de “groeiende maatschappelijke discussie” over het slavernijverleden van Nederland en de rol die Maurits van Nassau hierin speelde, zo schrijft de woordvoerder van het Mauritshuis in een e-mail.

Volgens de woordvoerder van het museum was er zeer summiere uitleg bij de buste in de foyer en ontbrak de context. Daar kreeg het museum kritiek op van onder andere historicus Zihni Özdil, huidig kamerlid van GroenLinks.

Het gore lef van die klote Turk.

Turkije heeft tientallen miljoenen in slavernij gevoerd. TIENTALLEN MILJOENEN.

Trap die Ottomaanse infiltrant ons land uit en laat hem zijn grote laffe muil in Turkije opendoen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.045 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9579 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

13 Comments on Groen Links Turk voert oorlog tegen de blanke Nederlander – Buste Johan Maurits weg uit foyer Mauritshuis

 1. Tijl Uylenspiegel // januari 14, 2018 om 16:39 //

  Weet niet hoe het anderen vergaat, toen ik het las heb ik hardop gevloekt (en niet kinderachtig ook trouwens)
  En zulke dingen gebeuren dan in stilte want ze weten dat er flinke tegenstand zou komen als het bekend gemaakt zou worden.

  Liked by 2 people

 2. Als ie van Nassau heet, dan is het toch familie van willem de overbodige.

  Liked by 3 people

 3. Tijl Uylenspiegel // januari 14, 2018 om 16:46 //

  Voor het eerst in mijn leven heb ik de redactie van GeenStijl de link gestuurd, wie weet pakken zij het ook op en krijgen we alsnog de poppen aan het dansen.

  Liked by 2 people

 4. bp633livenl // januari 14, 2018 om 17:03 //

  Turken horen in Turkije en niet hier.

  Liked by 1 persoon

 5. Ik heb hardop gevloekt toen ik dit las.
  Maar eigenlijk zou het me niet mogen verbazen. Islam probeert altijd de geschiedenis van veroverd gebied te wissen/herschrijven. Wat we hier zien is niks anders.

  Like

 6. @ BertG. // januari 14, 2018 om 16:43 //
  Nee hoor. Willem de overbodige kan geen nazaat van Willem 3 zijn, want die was oud en allang impotent door Syfilis toen hij Wilhelmina kreeg.
  Verder is de vraag of Juliana wel een echt kind is van Wilhelmina.

  Verder ben ik al gelukkig in het Mauritshuis geweest toen het nog Mauritshuis heette. Want dat zal dan binnenkort ook wel veranderen.
  Maurits is toch wel, na Willem van Oranje, de vader des vaderlands.

  We moeten stoppen 16e eeuwers tegen de huidige meetlat te leggen.
  Dat is regelrechte geschiedsvervalsing.

  Liked by 2 people

 7. jackvanderveen // januari 14, 2018 om 18:00 //

  Een turk is trots op “zijn” Turkije. Ondanks het verleden, waarvan hij geen deel uitmaakte overigens, mag hij dat ook zijn. Een nederlander is trots op “zijn” Nederland. Ondanks het verleden, waarvan hij eveneens geen deel van uitmaakte, mag hij dat ook zijn. NU krijgt men nederlandse paspoorthouders, die helemaal niets met Nederland hebben, omdat zij alleen economisch deel van ervan uitmaken. In dit geval zou ik zeggen:”zihni ozdil, ga eerst eens stampij maken in je eigen Turkije, want daar liggen jouw nationalistische gevoelens beslist. Ga daar de portretten van Kemal Ataturk overal eens de deur uitjagen. Daarna mag je terugkomen om hier te zeiken. Maar ja, GROENLINKS, dat zegt reeds veel. DE aanhangers van de nederlandse afbraakpolitiek. En wie niet voldoende zeikt en tegen schenen trapt, is geen geslaagde GROENLINKSer.

  Liked by 2 people

 8. Henk der Niederlànder // januari 14, 2018 om 18:55 //

  Maar je mag er gerust bij vertellen Jack dat ze een negatief onderdeel van de Nederlandse economie uit maken.
  Een heel groot deel had namelijk de weg al gevonden naar de invaliditeitsuitkering en hun jeugd naar de wahjonguitkering.
  De werkelijke inbreng in de economie is veel lager dan ons altijd voorgeschoteld word en de zogenaamde zelfstandigen krijgen ook geen belastingcontrole in de mate dat de Nederlanders die krijgen.
  Iets met rasiesme en zo.

  Like

 9. templars2017 // januari 14, 2018 om 19:54 //

  Het is de zoveelste stap in het uitwissen van een volledige geschiedenis ,wij worden beetje bij beetje uitgevaagd ,weggegomd ,alsof het een kwalijke ziekte is een verleden te hebben waar men trots op kan zijn.
  De groene extremisten stellen de norm ,conform aan hun waanzinnige instellingen van het multiculturisme.
  De vrije keuze ,je verleden ,je blanke identiteid ,je mening, je geslacht ,kortom je ganse leven willen ze onder hun controle en volledig onderworpen aan hun wil ,het is veel erger dan wat we zien.
  Hetgeen we ervaren is altijd het gevolg van de acties die de groene extremisten hebben besloten te nemen een eind voordien , ondergaan,aanvaarden en niet morren is het parool.
  Er komt ei zo na geen verzet ,er is een enorme gelatenheid en doordoor geven we alles weg ,en daarom worden de groenen almaar sterker.
  Zoals genoteerd ,het meest tegen de borst stuitend werk gebeurt in stilte ,wat betekent dat ze wel weerstand verwachten ,door zo geniepig mogelijk dergelijke dingen uit te voeren,vermijden ze die weerstand ,er van uit gaand dat het protest gaat verwaterd zijn tegen het moment dat het naar voor zou moeten komen.
  Zij plannen hun overname en wij plannen onze ondergang door er niet tegen in te gaan,het enige dat je dan nog rest is voorzieningen treffen om te overleven als de boel de fout in gaat.
  Het is echter een fenomeen dat niet alleen in Nederland aan de gang is ,ook in andere landen wordt door dezelfde groepen hetzelfde werk uitgevoerd…………………

  Liked by 2 people

 10. Alsof de Turken geen slavernijverleden hebben.
  En nog steeds trouwens; gedwongen huwelijken en kind huwelijken vallen bij mij ook onder het begrip slavernij….!

  Like

 11. Turken hebben heel veel slaven verhandeld via de Krim. Dus een verbod op alles wat turks is lijkt mij geen slecht idee.

  Like

 12. Shadow1100 // januari 16, 2018 om 09:37 //

  Waarom mag en kan iemand die Zihni Özdil heet en zich historicus noemt zich bemoeien met onze “vaderlandse” geschiedenis?

  Liked by 2 people

 13. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s