Nieuw

De rijkste man van Saoedi-Arabië is overgebracht van het hotel waar hij werd vastgehouden naar de gevangenis

Alwaleed, screenshot YouTube

De Saudische miljardairinvesteerder Prince Alwaleed bin Talal werd twee maanden geleden gearresteerd. Hij is overgebracht van het Riyadh Ritz Carlton Hotel naar de zwaar beveiligde Al Ha’ir-gevangenis. De mogelijkheid voor Prince Alwaleed om een ​​rechtszaak te eisen of een deal te sluiten, neemt af.

De rijkste man van Saoedi-Arabië is overgebracht van het hotel waar hij werd vastgehouden en in de gevangenis gegooid nadat hij weigerde de regering £ 728 miljoen te betalen.

De Saudische miljardairinvesteerder Prins Alwaleed bin Talal werd twee maanden geleden gearresteerd in wat de Saoedische regering een ‘anti-corruptiegolf’ noemde.

Zijn situatie verslechterde eerder deze week toen hij overgebracht van zijn beperkte kamer in het Riyadh Ritz Carlton Hotel naar de zwaarbeveiligde Al Ha’ir-gevangenis.

De invloed van Prince Alwaleed om een ​​rechtszaak te eisen of een deal te sluiten, neemt met de dag af.

Hij is de afgelopen twee maanden in Riyadh Ritz gehouden met 200 andere prinsen en topfunctionarissen.

Dat aantal nam af nadat veel ex-gedetineerden capituleerden voor de nieuwe Saoedische prins Mohammed bin Salman.

Alwaleed bin Talal was een van de weinigen die standhield, meldt CNBC.

Uit rapporten blijkt dat hij mogelijk in deze tijd op zijn kop is gehangen en geslagen.

Hij weigerde naar verluidt de £ 728 miljoen die Salman van hem eiste, te betalen en weigerde de controle over een aantal van zijn beleggingsmaatschappijen over te dragen.

Prins bin Salman kwam vorige zomer aan de macht. Meteen begon hij aan zijn ‘anti-corruptiegolf’, waarbij hij leden van de koninklijke familie en invloedrijke functionarissen arresteerde.

Hij heeft sindsdien zwaar geïnvesteerd in de militaire verdediging van Saoedi-Arabië tegen Iran.

Hij nam ook stappen om de banden met de VS en Israël te versterken.

De arrestatie en daaropvolgende opsluiting van de 200 prinsen en topambtenaren – mogelijke wegversperringen om zijn macht te grijpen – kwam als onderdeel van zijn economische hervormingen.

Eerder deze week eigende de Saudische regering zich de bouwgroep Binladen toe en arresteerde een aantal leden van de familie Bin Laden – familieleden van Osama Bin Laden.

Reuters meldde dat de overheid de leiding over het bedrijf heeft overgenomen en mogelijk ook de £ 21 miljard aan schulden die het aan het bedrijf verschuldigd is, zal wissen.

Prins bin Salman is tot nu toe niet veroordeeld voor zijn daden door Trump of andere bondgenoten.

Daily Mail >>

Het investeringsvehikel van Alwaleed, Kingdom Holding Company, heeft onder andere aandelen in:

Present investments include:[1]

Past investments include:[1]

Doe mee met 926 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8293 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on De rijkste man van Saoedi-Arabië is overgebracht van het hotel waar hij werd vastgehouden naar de gevangenis

 1. Henk der Niederlànder // januari 14, 2018 om 00:47 //

  Helemaal niks aparts voor Saoudische begrippen.
  Daar hebben ze al een eeuwigheid de gewoonte om opponenten de kop af te hakken als ze de macht in de weg staan.
  In dit geval gaat het duidelijk om de poen en mogen ze nog een tijd de cel in en zodra de poen overgemaakt is verdwijnen de opponenten met stille trom.

  Like

 2. Zo, hoppa:

  “Reuters meldde dat de overheid de leiding over het bedrijf heeft overgenomen en mogelijk ook de £ 21 miljard aan schulden die het aan het bedrijf verschuldigd is, zal wissen.”

  Like

 3. Het was vanaf het begin een money grab, wie dat niet door had snapt nog niet helemaal hoe de zooi in deze wereld werkt

  Like

 4. Pracht voorbeeld van hoe revoluties en Lentekleuren feitelijk werken. Op het geduldige papier van de geschiedenisboeken zijn het altijd spontane oprispingen van woedende burgers, zoals die in Frankrijk en Rusland waar Jean-Marie en Iwan op een goede dag van de kruk of Antoinette afgstapten, het hooivorkje uit de schuur haalden en effe een potje edelen ging onthoofden. Zelf de tientallen Decennialange Oorlogen, de Amerikaanse en Afrikaanse Vrijheidsoorlogen en ook die van Chiang Kai-shek en Che Guevera waren roofpartijen waarbij de ene jaloerse groep neven en nichten of andere financiers de toegangscodes van de kluizen en bankrekeningen van de reeds vetgegraaide heersers ontmartelden. Niks nieuws onder de zon dus en we zitten er trouwens al jaren middenin zonder het te zien. Want stiekem staatsbedrijven van Het Volk aan de vriendjes geven en de laatste brokken aan de katvangers van de EUSSR is ongeveer hetzelfde.

  Liked by 1 persoon

 5. Geen medelijden mee, Sorry
  Was pas documentaire over Saddam Hoessein en die had zaal vol met lui waarvan de meesten tegen hem waren
  Hij liet ze steeds per 10 personen weghalen door militairen ofzo, de rest deed het in hun broek en dachten gelukkig wij zijn niet meegenomen, vette pech want Saddam was op dreef en liet ik geloof tot 6 x toe dit gebeuren dus 60 man
  Ik weet niet hoe het met ze is afgelopen, maar ik denk niet goed

  Like

 6. Republikein // januari 14, 2018 om 16:41 //

  Nou Hans- beleggingen van ABP zijn niet openbaar-Alders nog.

  Jullie kunnen allemaal aan het gas.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: