Nieuw

Ex-werknemers: zo bestrijdt Google conservatieve, blanke mannen

Door: Emile Kossen

Twee ex-werknemers van Google klagen de techgigant aan. De conservatieve, blanke mannen zeggen monddood te zijn gemaakt – en uit bewijsmateriaal dat ze op tafel leggen, zou blijken dat ze niet de enige zijn.

James Damore kwam afgelopen zomer in het nieuws nadat hij een kritische interne memo schreef over positieve discriminatie binnen het bedrijf. Damore beargumenteerde daarin dat vrouwen biologisch minder geschikt zijn voor bepaalde banen in de technologiesector. Zijn werkgever waardeerde dat niet: in augustus 2017 werd de ontwikkelaar, na veel ophef op sociale media, ontslagen.

Lees verder:

https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/01/ex-werknemers-zo-bestrijdt-google-conservatieve-blanke-mannen-575898/

Doe mee met 8.262 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4447 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

1 Trackback / Pingback

  1. ‘Google heeft me ontslagen omdat ik witte en Aziatische sollicitanten niet heb afgewezen,’ vertelt een ex-medewerker

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: