Nieuw

Duitsland vreest opmars extreemrechtse ‘Rijksburgers’, die leger opbouwen en zich voorbereiden op ‘dag X’

Reichsburger, screenshot YouTube

Het aantal zogenaamde ‘Rijksburgers’ is in Duitsland op een jaar tijd met 56 procent gestegen. Er zijn in het land nu al zo’n 15.600 extreemrechtse individuen die het huidige Duitsland niet aanvaarden en terug willen keren naar het Duitse Rijk uit de jaren 30. Veiligheidsdiensten vrezen bovendien dat de harde kern zichzelf aan het bewapenen is en een leger wil uitbouwen.

Uit cijfers die het magazine Focus opvroeg bij de veiligheidsdiensten van de verschillende Duitse deelstaten blijkt dat het aantal leden van de verschillende groeperingen die zichzelf Reichsbürger noemen, op een jaar tijd toegenomen is van zo’n 10.000 naar 15.600.

HLN >>

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8276 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

20 Comments on Duitsland vreest opmars extreemrechtse ‘Rijksburgers’, die leger opbouwen en zich voorbereiden op ‘dag X’

 1. Correctie het Duitschen Rijk uit 1913 en dat is heel wat anders

  Like

 2. Een gedeelte van die Reichsbüger wil naar het Duitse rijk van voor de 1ste wereldoorlog maar er zij er ook die genoegen nemen met het Derde rijk waar Duitsland al een stuk kleiner was.

  Liked by 1 persoon

 3. Duchesne // januari 13, 2018 om 21:24 //

  In theorie hebben ze nog gelijk ook, Hitler was verkozen in Duitsland door de bevolking, na Hitler werd Duitsland bezet door vier landen en een marionetten regering ging het land besturen, compleet met verkiezingen waarbij de bezetter goedkeurde wie mocht meedoen aan het regeren. In die context is het clubje van Adolf de laatst democratisch gekozen regering van Duitsland geweest en is Duitsland bezet gebied met een collaborerende regering. Een beetje zoals Vichy Frankrijk dat was, wel een regering van eigen volksgenoten maar onder controle van de bezetter.

  De opkomst van “Reichsburger” is zeker te danken aan de strotvloed van vreemd volk die net als in de rest van europa een soort immuniteits status hebben als het om misdrijven aankomt, maar er is ook een enorme toeloop van Duitse jongeren voor een baan in Duitsland bij het leger. Het aantal van 6000 onder de 18 jaar in 2017 als sollicitant is meer dan driemaal hoger dan het jaar ervoor……en naar ik vermoed om dezelfde reden als de toeloop bij “Reichsburger”….een deel van de Duitse jongens en meisjes wil vechten voor vrijheid en eigen land en zoekt een “thuis”….

  ….het zou me niet verbazen als afgewezen Bundeswehr sollicitanten de nieuwe aanwas van de “Reichsburger” vormen….

  Ik denk dat hoe meer er gedictatuurd word vanuit regeringen, hoe meer mensen in verzet gaan en wegen zoeken om te blokkeren, en dat is de aard van de vrije mens.

  Het hetel gedictatuur en repressie gedoe is denk ik een beetje als de vader die om te zorgen dat zijn gezin niet dik word het vet van het vlees snijd en dat samen met de jus en de restjes na het eten zelf nog even opeet. Dictators, vroeg of laat gaan ze kapot aan hun eigen denkwijze.

  Like

 4. Duchesne // januari 13, 2018 om 21:33 //

  En ja, na 1918 is Duitsland ook geregeerd door marionetten, was ik even vergeten. Ook toen is er door andere landen geregeerd. Misschien hebben de Duitsers niet goed genoeg hun best gedaan in alle oorlogen, ze krijgen iedere keer minder land en zeggenschap en de herstelbetalingen zijn steeds hoger.
  Op een of andere manier is de omvang van een “rijk” of unie altijd beperkt door de hoeveelheid verschillende volkeren die erin rond dwalen. Zodra je werelddelen tot een rijk wil vormen krijg je verval en daarna eindigd een rijk. Iets wat vanaf Alexander de Grote tot Stalin al is bewezen, teveel verscheidenheid is niet in hetzelfde aquarium tot een homogene massa te kweken, je kunt ze echter wel enorm goed elkaar laten afmaken…

  En van dat geforceerde “eenheids” beleid kan de EU nu de eerste scheuren waarnemen op hun eigen stoep.

  Een koe en een Varken passen ook enkel in een pakje gehakt bij elkaar.

  Liked by 1 persoon

 5. 15,000 op een Duitse bevolking van 80 miljoen.

  Like

 6. Duchesne // januari 13, 2018 om 22:33 //

  10 mafketels met van een bepaalde sekte kregen Frankrijk in staat van bezetting met een behoorlijke ontwrichting van het openbare leven….een IQ totaal van misschien 800 punten legt hun wil op aan een bevolking met vele miljarden punten aan IQ…..

  1 (maf)ketel legde heel Noorwegen in decennia durende kramp…..

  Ben benieuwd wat 15000 “Reichsburger” ervan bakken als de drang tot het laten gelden groter is dan die van zelfbehoud….

  Like

 7. Ik kan ze geen ongelijk geven. De omstandigheden gaan steeds meer lijken op die tijd. De gewone burgers worden meer en meer genegeerd door de machthebbers. Alleen heb je nu ander communicatie middelen en zal je weinig kans op succes hebben. Iedereen wordt strak gecontroleerd behalve natuurlijk de buitenlandse terroristen waar ze geen grip op hebben.

  Liked by 1 persoon

 8. @ Duchesne // januari 13, 2018 om 22:33 //
  Kan je nagaan als al die miljoenen moslims in Europa los gaan. De overheid, met al hun pennenlikkende ambtenaren, zullen alleen zelf het vege lijf proberen te redden door mee te werken. Je ziet dit nu al gebeuren bij de politie.
  Het zal ze niet helpen, ze zijn de trein die de moslims brengt waar ze willen zijn, dan stappen ze uit. Om Erdogan te parafraseren.

  Liked by 1 persoon

 9. Tijl Uylenspiegel // januari 14, 2018 om 01:33 //

  Wat een onzin; “Ze hebben eigen nep-identiteitskaarten en nummerplaten en werden met rust gelaten zolang ze niemand kwaad deden.” Waar zouden ze die voor nodig hebben, het zijn Duitsers ze kunnen gewoon de legitieme dingen in bezit krijgen.

  Like

 10. Moet je een beetje om je heen lezen, Tijl.

  Het is geen ‘artikel’ anders had ik dat er allemaal wel bijgehaald. Ze beschouwen het huidige Duitsland niet als de rechtmatige opvolger van Duitsland. En daar hebben ze een punt. Het huidige Duitsland is in wezen een door de geallieerden gevierendeeld restoverblijfsel, wat een geallieerde politiek voert.

  Like

 11. templars2017 // januari 14, 2018 om 03:33 //

  Dat is wat gaande is in Duitsland ,maar vergeet niet dat in andere Europese landen dergelijke bewegingen of zogenaamde stromingen ook bestaan , gaan maar eens pluizen in Frankrijk ,daar heb je ze ook ,het is gewoon de reflex van mensen die realist genoeg zijn om de feiten naast elkaar te leggen ,de verbanden te maken en op te maken waar dit alles toe gaat leiden ,als de slotsom dezelfde vrees ondersteund in verschillende landen dan is er inderdaad iets fundamenteels verkeerd.
  Allen die daar mee bezig zijn kennen de vrees ,een overrompeling van de islam en het falen of weigeren om er iets aan te doen door de betreffende overheid.
  Sommigen zijn extremer dan anderen, het zij zo , maar niets doen en denken dat er niets gaat gebeuren is waanzin.
  Als je mensen door overdreven regeltjes het recht op zelfbescherming ontneemt dan moet je als overheid niet verwondert zijn dat ze illegale of als illegale handelingen omschreven feiten gaan plegen.
  In Europa willen ze enkel dat iedereen zich slaafs schikt naar de opgelegde regeltjes en heel braaf laat gebeuren wat moet gebeuren ,als het over je leven gaat is het niet meer dan normaal dat je in verzet gaat.
  Want laat ons eerlijk zijn wie zegt dat een wapen illegaal is ,de overheid , en waarom? omdat ze verdomd goed weten dat een bewapende burgerij een gevaar vormt voor hen ,een gevaar dat ze nooit meester kunnen ,als dusdanig om zichzelf te beschermen in hun machtspositie maken ze wapen bezit zo goed als onmogelijk door heel strenge normen en criteria op te leggen en voor hen die deze criteria niet halen en aan de normen niet kunnen voldoen is er dus geen enkele mogelijkheid zich te bewapenen en wordt hen dus de kans zichzelf te beschermen in geval van , ontnomen.
  Het is pijnlijk te moeten vaststellen dat burgers bij voorbaat door hun eigen overheid in de steek worden gelaten.
  Betalen dat je blauw ziet dat moet maar middelen om jezelf te beschermen dat krijg je niet……..

  Liked by 1 persoon

 12. De enige extreme fractie die een gevaar vormt zijn fascistische moslims en racistische NEGERS! Echt spijkers shoppen op laag water. Dat sprookje “extreemrechts” is een pathetisch belachelijk doorzichtig geworden farce waaraan men kan zien dat het binnenlaten van dat derde wereld tuig een vooropgezet Bilderberg plan is.

  Like

 13. paulzwueste // januari 14, 2018 om 15:11 //

  Goeie ontwikkeling.
  De meeste nog levende Duitsers hebben hun uniform van de “HitlerJugend” in ’n kist op zolder tussen de mottenballen liggen.
  Da’s best handig, alleen de broek zal wat uitgelegd moeten worden.
  Als die Duitsers nou weer beginnen met ’n wereldoorlog stel ik voor dat ze dan die ouderwetse grendelkarabijn eens thuis laten waar ze al twee WO’s mee hebben verloren.
  Maar voor de rest ben ik helemaal voor.

  Liked by 1 persoon

 14. Ernie van de Wal // januari 14, 2018 om 15:47 //

  Als je “Morgentauplan” googelt, dan kan je met recht aan de legitimiteit van de huidige Duitse grenzen twijfelen. Daar hebben die Rijksburgers beslist een punt.

  En zoals hier in de reacties al geopperd, het zijn er maar goed 15.000. Maar tijden van extreem wanbeleid vormen een ideale voedingsbodem voor dit soort bewegingen.
  En extreem wanbeleid is wel de understatement van de eeuw. Steeds meer Duitsers krijgen met de negatieve gevolgen daarvan te maken.
  Bedenk, dat Adolf Hitler niet aan de macht is geholpen omdat al die Duitsers slechts zo graag zo een fantastisch bruin hemd van Peek und Cloppenburg wilden hebben.

  Liked by 1 persoon

 15. De Duitsers hebben gelijk. Wordt wakker en kijk dit: https://www.youtube.com/channel/UCXqpN_lZoZU4FR3vIZXCJiA
  Daarna dit: https://www.youtube.com/watch?v=2FDxQgTDsf0&feature=player_embedded
  Vergeet je opgelegde vooroordelen en leer je hersens te gebruiken.

  Like

 16. Hollandistan // januari 14, 2018 om 20:52 //

  Gelijk hebben de Duitsers. Onderdrukt worden door moslims en de EU is altijd slechter. Hitler zou trots zijn op Junker.

  Liked by 1 persoon

 17. Ach ja, alles wat je als overheid niet bevalt noem je per definitie ‘extreem rechts’. Dit in de verwachting de bevolking wakker te schudden en ‘op te jutten’ en zich tegen deze zg. stroming af te zetten.
  Helaas voor hen heeft diezelfde bevolking in toenemende mate door welke spelletjes er worden gespeeld door regeringen en overheden.

  De vraag die zich inmiddels aandient is; welke sprongen overheden gaan maken -eea om het vege lijf te redden- wanneer burgers zich gaan grouperen cq milities vormen om de heersende machthebbers ‘uit het zadel’ te helpen.

  Voor het voortbestaan van het Europa zoals we dat ooit kenden mogen we ons gelukkig prijzen dat er nog mensen/patriotten zijn op dit continent die niet zullen én willen buigen voor de waanzin van een handjevol zichzelf in de macht gewrongen type’s (eu) en hun paladijnen (nat. regeringen), die voor ogen hebben.

  Liked by 1 persoon

 18. Republikein // januari 15, 2018 om 01:05 //

  Daar zijn de US, UK en France de baas.
  In feite het Grootkapitaal, eigenlijk de alleenheerser=Rothschild.
  Dus UK.

  Like

 19. Juist Axel,ik noem ze òòk liever ”Patriotten’, en deze zullen waarschijnlijk het voortouw opnemen,want verwachten niet dat dit van uit Brussel gebeurd….integendeel,daar verbijten ze zich dat het”europeese correctieleger”,nog niet actief is.

  Like

 20. Gerrit Tienkamp // januari 16, 2018 om 00:51 //

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE herblogd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: