Nieuw

Britse politie op jacht naar Facebook gebruikers die ‘aanstootgevende’ berichten plaatsen over islamitische grooming bendes

Foto: De personen die schuldig werden bevonden na de operatie Shelter van Northumbria Police voor seksuele uitbuiting van kinderen in Newcastle. Bron: Northumbia Police/PA Wire

De politie in Northumbria heeft gewaarschuwd dat “beledigende” reacties op het internet niet worden getolereerd, waarbij gebruikers worden opgespoord die “mogelijk criminele” berichten op sociale media hebben geplaatst over grooming bendes.

De politiemacht startte een onderzoek naar commentaren op zijn Facebook-pagina naar aanleiding van artikelen over het Shelter-schandaal, waarin jonge blanke Britse meisjes werden gelokt, seksueel misbruikt en verhandeld door overwegend islamitische mannen van Zuid-Aziatische afkomst in Newcastle.

Nadat een lezer geklaagd had dat een aantal reacties betrekking hadden op de ras en religie van de 18 moslims die na de operatie zijn veroordeeld, heeft de politie elke reactie op de pagina onderzocht en beoordeeld.

ChronicleLive meldt dat de politie twee gevallen van zware racistische overtredingen heeft geregistreerd in de reacties, die in verband staan met de nieuwsartikelen op Facebook, en nu zes personen heeft opgespoord die verantwoordelijk zijn voor de berichten “die als aanstootgevend en mogelijk crimineel worden beschouwd”.

Een woordvoerder van de Northumbria-politie zei:
– Als een resultaat van een klacht kunnen we bevestigen dat we een groot aantal reacties hebben bekeken die op de Facebook-pagina van de politie zijn geplaatst.

– Na een onderzoek, dat nu is afgerond, hebben we twee mannen gesproken en nog eens vier mensen bij hen thuis bezocht en hen voorzien van advies.

– Iedereen heeft zijn spijt betuigd en verklaard dat het niet de de bedoeling van hun opmerkingen was om bezorgdheid te veroorzaken of krenkend te zijn, en we hebben ze woorden van advies verstrekt.

De woordvoerder voegde hieraan toe:
– We willen ook van deze gelegenheid gebruik maken om mensen die sociale media gebruiken eraan te herinneren dat ze dit op verantwoorde wijze moeten doen en ervoor moeten zorgen dat ze niets iets plaatsen dat als aanstootgevend kan worden beschouwd.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2018/01/13/police-hunt-offensive-comments-grooming/

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5809 Articles)
Altijd in oppositie.

8 Comments on Britse politie op jacht naar Facebook gebruikers die ‘aanstootgevende’ berichten plaatsen over islamitische grooming bendes

 1. antiislamnu // januari 13, 2018 om 19:32 //

  Nou ik blijf ze gewoon vertellen dat ze met hun nep geloof van de pedofiel moslim shit koppen moeten oprotten.
  Ik erken hun ideologie niet als een geloof want dat is het gewoon niet.

  Like

 2. Misschien beter om je op FB als moslim voor te doen, dan mag je roepen wat je wilt.

  Like

 3. Als ze nou verdomme eens net zo veel tijd zouden besteden aan het opsporen van die grooming gangs dan hoeven de mensen dergelijke posts niet te plaatsen.

  Like

 4. polderboy // januari 13, 2018 om 21:29 //

  Je kunt het ook netjes zeggen.
  De uit islamlanden zoals Pakistan en Afrikaanse landen afkomstige moslims, die uitsluitend vanwege hun racistisch religieuze motieven jonge blanke meisjes verkrachten, door zich als een fascisten groep te organiseren, zoals je dat in de verhalen van de Hadid, die bij de Koran hoort, beschrijven.

  Like

 5. Als iedereen die de Islam verafschuwd nu eens zijn FB account bij het vuilnis zet, waar het thuishoort, dan raak je Zuckerberg in zijn portemonnee. Dat helpt veel meer.
  Er zijn wel andere sites waar je (nog) wel onbevangen kan zeggen wat je denkt.

  Like

 6. Henk der Niederlànder // januari 14, 2018 om 13:25 //

  @Jantje.
  Helemaal met je eens.
  Veel mensen hebben ook nog niet begrepen dat op een moment elkeen die enige critiek levert zo maar voor het hekje kan komen staan.
  Politie heeft ondertussen je bakkesboek helemaal uitgepluist en je word veroordeeld voor dingen die je jaren geleden gepost hebt maar zelf niet meer weet dat je ze gepost hebt.
  Probeer dan masr een verdediging op te bouwen.
  Ik heb enige jaren terug FB al de deur uitgemieterd omdat Ik deze shit al min of meer zag aankomen.
  Daar komt bij dat Zuckerberg gerust in zijn portemonee geraakt mag worden want die heeft ondertussen zo veel geld verzameld dat ze dat in tien generaties niet meer weggewerkt krijgen.

  Like

 7. paulzwueste // januari 14, 2018 om 15:32 //

  Inderdaad Alwine.
  Het ligt ook zo voor de hand dat niemand het nog ziet natuurlijk.
  Ik zou altijd kiezen voor ’n naam zoals Ali Cyaankali, Laurence of Arabië of Alibaba en de 40 Rovers…
  Kan je geen kwaad meer doen.

  Like

 8. Republikein // januari 14, 2018 om 15:40 //

  Facebook moet voor mijn schorsingen verantwoording afleggen aan een Duitse rechtbank!

  Jürgen Fritz schrijft:
  De regionale rechtbank van Hamburg heeft mijn klacht tegen Facebook aanvaard, gelast de klacht te seponeren en Facebook een termijn gesteld voor een verweerschrift.

  Dat is niet erg triviaal, verklaart mijn advocaat Dr. Christian Stahl, die vorige week in de Causa Beatrix von Storch een strafrechtelijke klacht heeft ingediend tegen de politie in Keulen wegens vervolging van onschuldige mensen. De rechtbank heeft dus aangegeven dat zij zich verantwoordelijk acht voor feiten (betwiste waarde!), lokale (plaats van actie) en internationaal
  (facebook Ierland).

  Facebook moet nu een Duitse advocaat aanstellen, die voortaan gemachtigd is om post te ontvangen, en moet verantwoording afleggen aan een Duitse rechtbank voor de schrapping van mijn postings en voor mijn schorsingen…..
  https://marialourdesblog.com/geschichte-wird-gemacht-klage-gegen-facebook-angenommen/

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: