Nieuw

Trump breekt verkiezingsbelofte en stuurt extra soldaten naar shithole Afghanistan zodat ze daar in hun rug geschoten kunnen worden

foto slechts ter illustratie

Het Pentagon is van plan om naar schatting 1.000 nieuwe gevechtsadviseurs in Afghanistan in te zetten als onderdeel van de geplande ‘surge’ van de Trump-regering, volgens rapporten.

Al in februari zullen leden van een legerassistentiebrigade van het leger uit Fort Benning, Georgia, worden gestuurd om te werken als gevechtsadviseurs voor de Afghaanse nationale veiligheidstroepen. Hun inzet zal het aantal Amerikaanse personeelsleden in het land brengen tot ongeveer 14.000.

Amerikaanse militaire functionarissen vertelden de Wall Street Journal dat het Pentagon hoopt op een dramatische toename van de Amerikaanse militaire aanwezigheid in Afghanistan op tijd voor de lente, wanneer het “vechtseizoen” begint. Met operaties tegen de Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS / ISIL) die ten einde lopen in Syrië en Irak, is het Amerikaanse leger van plan ook meer helikopters, grondvoertuigen, artillerie en andere uitrusting naar Afghanistan te sturen.

RT >>

De Amerikanen hebben helemaal nooit tegen ISIS gevochten in Syrië. ISIS kon vijf jaar lang zijn grondgebied vasthouden terwijl de Amerikanen daar de complete infrastructuur kapotschoten. ISIS werd pas teruggedrongen toen de Koerden en Assad de toegang voor ISIS tot Turkije afsloten.

Kaart april 2017:

Het enige gebied dat ISIS tot die tijd was kwijtgeraakt, was het kwijtgeraakt aan Koerden, Assad en Turkije dat een wanhopige poging deed de corridor open te houden.

Raqqa’s smerige geheim – jihadisten onderweg naar Europa

En toen ISIS verslagen was kon deze elite-proxy zich met hulp van de Amerikanen en Britten ergens anders naar toe verschepen:

Onder andere naar Afghanistan, waar Trump nóóit troepen naar toe zou sturen. Maar nu dus wel.

In plaats van dat Trump het moeras leegpompt is hij bezig er in te verzuipen. Krijg je er van als je je omringt met waanzinnige generaals als Mattis.

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8308 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on Trump breekt verkiezingsbelofte en stuurt extra soldaten naar shithole Afghanistan zodat ze daar in hun rug geschoten kunnen worden

 1. Tijl Uylenspiegel // januari 12, 2018 om 23:44 //

  Trump begon met nuchter verstand maar komt er nu achter dat politiek geen kwestie van gezond verstand is maar dat het een moeras is waar je je als een reus op lemen voeten doorheen moet worstelen.Het punt is dat hij voor de Liberals de ultieme nachtmerrie is maar hij ook voor de Republikeinen niet de kandidaat was die ze wilden. Hij krijgt dus tegenwerking van twee kanten, hij stond waarschijnlijk niet te springen om dit te doen maar werd gedwongen het te slikken.

  Liked by 3 people

 2. Republikein // januari 13, 2018 om 01:33 //

  Ooit was dr. Pulver er, helaas.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // januari 12, 2018 om 23:44
  hij stond waarschijnlijk niet te springen om dit te doen maar werd gedwongen het te slikken.
  ——–

  Naar mijn idee luistert hij naar de verkeerde mensen; schoonzoon Kushner die getrouwd is met zijn oogappel Ivanka, waarvan Steve Bannon zei dat ze zo dom was als een ‘baksteen’.

  Hij had zijn familie uit zijn ‘administratie’ moeten houden, en zeker niet al die generaals toe moeten laten die nou net verantwoordelijk zijn voor de mess waar we inzitten. De enige goeie, Flynn, werd nota bene na een maand verwijderd. (‘Flynn’ in zoekbalk geeft het nodige wat ik er over gezegd heb…)

  Liked by 1 persoon

 4. polderboy // januari 13, 2018 om 08:27 //

  Trump had gezegd als opperbevelhebber minder open te zullen zijn over de strategieën, zeker ISIS en/of radicalen als gevaar te zullen bestrijden, en daarnaast te zullen eisen dat anderen ook mee zullen moeten werken aan defensie.

  De tijd dat overzichtelijk en gezellig met name Amerikaanse legers bij bijvoorbeeld een Koeweit of Iraq verzameld werden, op basis van een beslissing van de veiligheidsraad met Puk Pechtold vanuit de Petteflet of de een of andere Erdy vanuit het paleis met 1100 kamers vanuit Ankara aan het hoofd, wil geen Amerikaan meer aan natuurlijk: dat doen ze maar met hun eigen legers.

  Of zoals Sigmar Gabriel van de SPD uit Duitsland laatst in iets andere bewoordingen zei: “We kunnen niet meer rekenen op de VS.” Nee, je kunt ze niet meer voor je karretje spannen, duidelijk. Zelf een islamitische staat in West Europa bouwen, en dan erop rekenen dat de VS het later weer komt oplossen, zoals indertijd met die nationaal socialistische staat, lijkt me ook een beetje teveel van het goede gevraagd.

  Like

 5. Deep State trekt altijd aan het langste eind, Trump kan in beperkte mate voortvarend aan het werk gaan, maar het militaire complex, Wallstreet ect. bepalen de geopolitieke ontwikkelingen mijns inziens.

  Like

 6. Von Puffelen // januari 13, 2018 om 14:18 //

  Trump is net als de Clintons een jesuit puppet on a string.
  https://www.linkedin.com/pulse/donald-trump-jesuit-roman-catholic-extreme-melinda-h

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: