Nieuw

‘This is Netherlands, you have to answer questions’: New US ambassador grilled by Dutch journalists

Foto: Ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland Pete Hoekstra. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten.

A new US ambassador to the Netherlands has already landed in hot water at his first press conference when he refused to answer journalists’ questions. The event went south after the envoy was reminded of his earlier fiery remarks.

His very first press conference as US ambassador to Amsterdam did not go well for Pete Hoekstra, the former US Congressman of Dutch descent. He studiously avoided answering the hard questions of Dutch journalists only to eventually lose control of the situation.

A short video posted on Twitter by Roel Geeraedts, a political reporter at the Dutch RTL Nieuws TV news channel, shows reporters asking Hoekstra why he refuses to answer their questions and insisting that “it is not how it works” in the Netherlands.

Read more:

https://www.rt.com/usa/415650-us-ambassador-netherlands-grilled/

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5830 Articles)
Altijd in oppositie.

8 Comments on ‘This is Netherlands, you have to answer questions’: New US ambassador grilled by Dutch journalists

 1. Tja wat moet zo’n man nu beginnen tegen een press room vol linkse aasgieren die bloed ruiken en zijn eerder gedane statement uit de context gerukt hebben. In mijn visie heeft hij groot gelijk, meer dan 8000 autobranden, twee moorden op nationale helden, tellen zeker voor deze linkse smeerlappen niet mee.

  Like

 2. Die man heeft groot gelijk wat die autobranden en het vermoorden van politici betreft.
  Natuurlijk zijn die politici niet in brand gestoken maar vermoord zijn ze wel.

  Like

 3. polderboy // januari 12, 2018 om 18:22 //

  Reizigersadvies van de VS, in een mooi overzichtskaartje. West Europa raakt haar status als veilige regio kwijt, en nu kun je beter in de oude Oostblok landen vakantie vieren volgens de VS:
  https://travelmaps.state.gov/TSGMap/?extent=-0.879381859,47.401628436,20.397707357,54.42135931

  Like

 4. polderboy dat kaartje vraagt ook om vraagtekens. b.v. Cuba is volgens mij behoorlijk veiliger dan Jamaica.

  Liked by 1 persoon

 5. Je bent ook een sukkel als je een persconferentie geeft en daarna ruimte voor vragen.
  Je moet ze zeggen waar het op staat, dan een lauwe koffie aanbieden en ze weer huiswaarts sturen.

  Liked by 1 persoon

 6. polderboy // januari 13, 2018 om 08:56 //

  @skeeter 19:31
  Maar niet toch wat betreft de eerste indruk van Europa, waar ik het over heb skeeter, waar vele reizigers op het Amerikaanse continent, en zelfs erbuiten, hun info vandaan halen.

  Like

 7. De Amerikaanse ambassadeur heeft inmiddels bakzeil gehaald. Hij is overduidelijk teruggekomen op zijn vroegere uitspraken. Hij verontschuldigde zich voor het feit dat hij verschillende landen door elkaar gehaald had in het vroegere interview.
  Wat mij betreft is hiermee de kous af. Als ons gevraagd wordt wat de hoofdstad is van een bepaalde staat in Amerika, dan weten wij dat ook niet. Laat staan, dat we weten waar de laatste schietpartij plaatsgevonden heeft in de VS.
  Overigens denk ik dat we met deze ambassadeur een goede bondgenoot hebben in het gevecht tegen zinloze immigratie en perverse islamisering van onze samenleving.

  Like

 8. Republikein // januari 13, 2018 om 16:01 //

  Wat was ik goed in topografie, wist best wel dat Nederland niet de hoofdstad was van Denemarken, maar geintje dus, moet kunnen.
  De Speld:

  De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra is direct bij zijn aantreden onder vuur komen liggen om uitspraken waarin hij zei dat in Nederland auto’s en politici in de brand werden gestoken. Volgens Nederlandse journalisten is dat een flagrante leugen, maar Hoekstra heeft steun gekregen uit onverwachte hoek. Een zwartgeblakerde Jan-Peter Balkenende deed in het achtuurjournaal zijn verhaal.

  “Er zijn ongetwijfeld gevallen bekend waarin politici in brand zijn gestoken, maar ik weet niet of het verstandig is om in detail te treden”, aldus de grotendeels verkoolde oud-minister-president.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: