Nieuw

Gebruikte het woord “concentreren” – Oostenrijkse minister beschuldigd van nazisme

Foto: Redevoering Herbert Kickl bij Volksfest Wieselburg (29. Juni 2017). Screenshot YouTube FPÖ TV.

De Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken Herbert Kickl (FPÖ) heeft afgelopen donderdag tijdens een persconferentie het woord “concentreren” gebruikt in een verklaring dat zijn partij minder en grotere asielcentra met minder geografische spreiding in het land wil zien.

Deze woordkeuze werd bekritiseerd door de linkse oppositiepartij en door vertegenwoordigers van asielgroepen omdat het aan de nazi-concentratiekampen zou doen denken. Nadat de Oostenrijkse mainstream media het tot gigantische proporties had opgeblazen, voelde Kickl zich gedwongen duidelijk te maken wat hij bedoelde met zijn woordgebruik tijdens de persconferentie.

Kickl verwerpt de beschuldigingen en betoogt dat het woord “concentreren” een gewoon woord is en niet controversieel. Hij zegt ook dat hij niet bewust het woord heeft gekozen om te provoceren en verontschuldigt zich in het geval van misvatting en krenking.

Bron:

http://www.krone.at/1611934

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5808 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Gebruikte het woord “concentreren” – Oostenrijkse minister beschuldigd van nazisme

 1. Republikein // januari 12, 2018 om 22:53 //

  Kijk uit wat je zegt en/of schrijft.

  Albert Heijn stigmatiseert en stereotypeert klanten bij een opleiding van supermarktmedewerkers, door een plaatje van een zwarte vrouw met kind te tonen bij het type klanten dat goedkope producten koopt. Het College voor de Rechten van de Mens en een aantal anti-discriminatiebureaus hebben kritiek op de module. Bij dure producten wordt een witte man afgebeeld.

  Medewerkers van de grootste supermarktketen van het land krijgen een cursus ‘klantprofielen’ om klanten en hun koopgedrag te leren herkennen. De klantengroep die vooral goedkopere producten koopt, door AH ‘City-Budget’-klant genoemd, staat dus te boek als een zwarte vrouw. De witte man is een zogenoemde ‘Premium’-klant.
  https://nos.nl/artikel/2211640-albert-heijn-stigmatiseert-bij-instructie-personeel.html

  Like

 2. polderboy // januari 13, 2018 om 09:31 //

  Dat NOS artikel wijst naar Barbara Bos, die het woord voert voor het college van de rechten van de mens, die (ik meen) de vrouw is van Wouter Bos, van de PvdA, die ook colleges geeft bij de facultair politicologie aan de UvA.
  Het is spijkers op laag water zoeken, om a.d.h. van een paar plaatjes allerlei gedachten constructies te gaan maken, waarbij “gevaarlijke stigmatiserende! tendensen” zouden spelen, zoals Barbara Bos staat te kraaien.

  Ze onderscheiden klantgroepen, en dat is zo oud als verkopers de consumentenmarkt benaderen, waar vele, vele waspoeder merken in de schappen,staan, maar waar maar enkele fabrikanten bestaan, of zoals nu bij de meer dan 50 labels die je hebt in de zorgverzekeringen, waar ook maar enkele spelers bestaan.
  Overigens gebruiken ze ook theorieën uit de politicologie, waar men kiezersprofielen maakt, en zo ook gericht op die profielen men als partij kiezers ziet te winnen: dat is ook marketing.

  Verder, die mevrouw haar man, Wouter Bos, heeft jaren bij Shell gewerkt, waar ik groene benzine bij tank, wat natuurlijk ook een beetje opportunistisch is. Net zoiets als gezonde dioxine.
  Maar goed, ze hebben mooie banen, en daar wordt je dik betaald om over alles wat anderen doen te zeiken voor je dikke salaris.

  Like

 3. Jan Peter // januari 13, 2018 om 09:59 //

  Vrouw van de lulhannes Wouter Boss, die in 2009 oreerde dat de huizencrisis in de USA, NL en Europa niet zou raken. Die onbenul en zijn vrouw vullen wel hun zakken over de ruggen van de Nederlandse burgers.

  Like

 4. Republikein // januari 13, 2018 om 12:09 //

  Goed omschreven, en dat is mijn uitspraak.

  Like

 5. Republikein // januari 13, 2018 om 12:11 //

  @polderboy en de rest van het zooitje.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: