Nieuw

De supergematigde moslimrebellenjihadi’s in Syrië vallen Russische basis aan met drones

Syrië kaart via syriancivilwarmap

Die gematigde salafistische Al-Qaeda Aboutaleb jihadi’s die bakken met geld van B-EU-rt Koenders kregen om stenigingen en executies te ontwikkelingshulpen.

KleintjeMuurkrant meldt:

Op zo’n moment wordt de Russische marinebasis in Syrië aangevallen door 13 gewapende drones van een nieuw geavanceerd type vanuit de door Turkse milities beheersde berggebieden in Noord-Syrië. Op basis van eigen informatie ‘on the ground’ meldt een Israëlische newssite dat het om een gecombineerde actie gaat van Turkije en de VS ‘om de Russische luchtverdediging te testen’. Eerder had Erdogan al een aanval op de Koerdische enclaves in Noord-Syrië aangekondigd en in aller ijl zwaar materieel aangevoerd naar Idlib waar zijn milities zwaar onder vuur liggen van het leger van Assad. Maar een frontale aanval op Rusland, waarmee Turkije samenwerkt in de Astana-vredesconferenties waarvan er een in Sotchi wordt gehouden op 29 januari, waarvan het land voor honderden miljoenen een luchtverdedigingssysteem heeft aangeschaft is van een hogere orde: uiteraard kon evenwichtskunstenaar Erdogan deze nieuwe actie nooit uitvoeren zonder de steun van Washington en de NAVO. Het doel is duidelijk: de vredesconferentie van 29 januari in Sotchi torpederen. Verhinderen dat er een vreedzame oplossing voor Syrië wordt gevonden.

En, het past in een patroon. 5 april 2017 werd er één dag voor de zoveelste vredesconferentie een ‘gifgasaanval’ uitgevoerd. Met hetzelfde doel, het saboteren van. De gifgasaanval vond plaats in Al-Qaeda gebied, waar logischerwijs geen onafhankelijke waarnemers kunnen komen, omdat dan je kop er af gaat, maar het Westen wist niet hoe snel de schuld aan Assad te moeten geven. Het gevolg is bekend. Trump moest laten zien dat hij een hele grote knop heeft en er op kan drukken. En het regende Tomahawks op een ontruimde Syrische basis waar alleen nog wat oude Migs stonden die allemaal gemist werden, wat dan wel weer razend knap is. Toeval – dag voor Syrië-conferentie zou er een gifgasaanval plaats hebben gevonden

In datzelfde stukje kun je lezen dat Assad eindelijk de corridor Turkije-ISIS af heeft gesloten. Dát is de reden dat ISIS daarna zo snel ingestort is, niet Trump, die onder curatele geplaatst is met maar liefst vier generaals op cruciale posities, met Mattis als ergste. Nu 90% van Syrië schoongeveegd is van jihadi’s, zijn er nog twee ‘pockets’ van jihadistisch verzet. In het Zuid-Oosten de Amerikanen ISIS, en in het Noord-Westen Al-Qaeda Turkije.

Tijd voor een kaartje. Hier de interactieve link, kun je mee schuiven, klikken, inzoomen. Hieronder een overzicht, en daarna zoom ik wat in:

Zoals je ziet vinden de meeste gevechten plaats in de provincie Idlib, linksboven, groen. En, Syrië is in tweeën gesplitst langs de Eufraat. Geel is Koerdisch-Amerikaans, rood is Syrisch-Russisch. Israël zal in zijn nopjes zijn, één van zijn buurstaten is in tweeën. En met zes vaste Amerikaanse basis, die ze echt niet zomaar weer op zullen geven in Koerdisch bezet gebied, is die Iraanse ‘crescent’ landbrug naar Libanon/Hezbollah nog geen voldongen feit.

Terug naar Idlib. Dat blauwe stukje boven in Syrië is door Turkije bezet gebied om te voorkomen dat de Koerdische kantons zich aaneen konden sluiten. En reken maar dat dat stukje nooit meer afgegeven wordt. Dat was een uitruil tegen Aleppo. Turkije gaf geen steun meer aan Aleppo, waardoor dat viel, in ruil daarvoor mocht Turkije Jarablus en omstreken bezetten. De jihadi’s trokken zich terug naar Idlib. De volgende uitruil zou geweest zijn, Idlib voor Afrin, dat gele Koerdische kanton linksboven (met die uitruil is iets misgegaan, de Koerden wilden niet meewerken). Voor Erdogan zijn de Koerden het probleem, en Syrië wil Idlib terug. De Koerden zijn niet Assads eerste probleem, voorlopig vechten ze tegen de zelfde vijand.

29 januari is er in Sotchi de volgende vredesconferentie, De Amerikanen zijn niet uitgenodigd. Het wordt georganiseerd door de Russen; Turkije, Iran en Assad zijn uitgenodigd.

Logischerwijs willen de partijen voor die tijd een realiteit ‘op de grond’ bewerkstelligen. En Assad is aan het winnen, er worden stukjes Idlib ingesloten, afgesloten, en zo verder:

Bovenstaande twitter-account geeft veel meer voorbeelden van. Allemaal inzooms van de grotere kaart hierboven. Dat verloopt niet naar wens voor de ‘Westerse’ krachten globalisten.

Linkje waar onze reageerder ‘Polderboy’ mee kwam zegt:

Turkish-backed jihadists break ceasefire with attack on Syrian troops

SYRIA’S army was mere miles from surrounding a large pocket of rebel-occupied country today despite Turkish-backed jihadis breaking their ceasefire.

Idlib province is the biggest chunk of Syria still occupied by rebel groups fighting President Bashar al-Assad’s army.

Er vechten daar Tsetsjenen, Turkmenen, en die duizenden Oeigoeren die Turkse paspoorten gekregen hebben van Erdogan (dat wordt nog fijn als de EU geen visa meer vraagt aan ‘Turken’), werkelijk de hele globale jihad-familie wordt ingevlogen om als de elite-troepen van de Deep-State hun werk te doen.

En als ze niet winnen, rest er maar één optie; de Russen zodanig provoceren dat er geen vredesconferentie plaatsvindt. Vandaar die drone-strike.

Poetin is wel zo slim er niet in te trappen. En SPoetnik schrijft:

Russia Knows Perpetrators of Attack on its Syrian Bases, It’s Not Turkey – Putin

On the Recent Attack on Russian Base in Syria

While speaking about the recent drone attack on the Russian Hmeymim base in Syria, Vladimir Putin said that he believed Turkey had nothing to do with the issue amid reports that, allegedly, the drones had been delivered from Turkey.

Hij laat zich niet provoceren en de ‘vredes’besprekingen kunnen gewoon doorgaan.

What a mess.

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8310 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

5 Comments on De supergematigde moslimrebellenjihadi’s in Syrië vallen Russische basis aan met drones

  1. Lord of Hosts // januari 12, 2018 om 12:53 //

    Bijzonder dat er in al die landen waar zogenaamd al tientallen jaren op terroristen gejaagd wordt door de VS, geen enkel gevangenenkamp voor die misdadigers te vinden is? De belangrijkste kopstukken zijn door onze overzeese vrienden al diverse keren doodverklaard, maar elke keer worden we weer verrast met een wederopstanding.
    En niemand kan verklaren waar die kopstukken, die middels foto’s over de hele wereld bekend zijn, huisden?

    Zelfs hele detachementen verdwijnen plotseling, alsof ze opgeslokt zijn door het zand van de woestijn. Dan plotseling, als bij toverslag komen ze weer tevoorschijn in Libië, Egypte, Soedan, Afghanistan, in de buurt van de grenzen van Centraal-Azië en Rusland, zelfs in het Chinese Xinjiang.
    Vanzelfsprekend kunnen alleen invloedrijke staten dit organiseren.
    Aangezien de overdracht van IS-terroristen naar verschillende delen van de wereld voornamelijk gebeurt vanuit de gebieden die gecontroleerd worden door de Amerikanen, kan worden aangenomen dat de Verenigde Staten de schuldige is.
    En dit is in de geschiedenis van de Verenigde Staten niet iets nieuws….

    Ooit was er de operatie ODESSA (Organisatie der ehemaligen SS-Angehörigen – “Organisatie van voormalige leden van de SS”) voor het vervoer van SS-ers uit het verslagen Duitsland naar de landen in het Midden-Oosten, en Zuid- en Noord-Amerika.
    Ook toen kon de VS vertrouwen op de steun van de West-Europese landen…

    Like

  2. poldetrboy // januari 12, 2018 om 13:06 //

    Inmiddels wordt vanuit de golfstaten ook bericht dat de “gematigde” vrijheidsrebellen, van het zogenaamde vrije Syrische leger (FSA) met door Turken geleverde zware militaire wapens zich nu openlijk in de strijd tegen Assad en de Russen mengt;
    “…a very important Turkish message to Russia…”
    https://aawsat.com/english/home/article/1141096/free-syrian-army-gets-involved-idlib-battle-sparking-turkish-russian-tensions

    Chinezen vragen zich af of Putin zich in het “morass” laat trekken, een term die Obama al gebruikte. Zoals de Russen ook ooit in het islamitische drijfzand in Afghanistan werd gezogen, overigens toen nog een vooruitstrevende natie waar vrouwen normaal gekleed over straat konden, en naar school gingen.
    “Putin has to be seen taking a firm stance against extremists” vinden de chinezen, dus in de toekomst wanneer dat gigantische leger daar over 20 jaar tot volle technologische wasdom is gekomen, kunnen we er meer hulp van verwachten dan die zogenaamde liberalen hier, zoals Verhofstadt, die alleen maar staat te schreeuwen naar de verkeerde lui.
    http://eng.chinamil.com.cn/view/2018-01/10/content_7901494.htm

    Liked by 1 persoon

  3. De Yanks en Israël spelen een zeer vuil spel,overal waar ellende is.

    Like

  4. Lord of Hosts // januari 12, 2018 om 14:55 //

    Vier dagen geleden heeft Israël nog vanuit Libanon raketten afgevuurd op de Syrische regeringstroepen, en niet voor het eerst. Er worden vuile smerige spelletjes gespeeld die het daglicht niet kunnen verdragen…
    https://translate.google.com/translate?hl=nl?sl=ru&tl=nl&u=https%3A//ria.ru/syria/20180109/1512271987.html
    Het islamitisch terrorisme; Muhajedeen, Al Quaida, Taliban, Al Nusra, ISIS, IS, en noem ze maar op, behoren allemaal, net als het nieuwste volk; de palestijnen, tot de soennitische stroming.
    Je zou denken dat Israël al hun professionaliteit uit de kast halen om dat soennitisch-terroristisch addergebroed een kopje kleiner te maken. Maar niets is minder waar! Samen met soennitisch-Saoedi-Arabië zitten ze diep in de kont van Washington en gedrieën gaan ze het sjiitische “As van het kwaad te lijf”, met behulp van de Navo-bondgenoten…
    Neen, het vreemdelingenlegioen van de Amerikanen is het soennitisch terrorisme en daar mag onder geen beding op gejaagd worden, dat moet beschermd worden en blijven…

    De rattenlijnen voor het vreemdelingenlegioen van de VS richting Europa is al georganiseerd… er staat Europa nog een hoop ellende te wachten.

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Turkije en Al-Qaeda willen de Koerden aan gaan vallen

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: