Nieuw

Zweedse politie geeft shockwaarschuwing uit aan de bevolking – raak geen voorwerpen aan op openbare plaatsen!

Foto: Het type handgranaat dat de explosie veroorzaakte in Vårby gård. © Polisen

Al eerder heeft Fenixx bericht over de verdachte granaatexplosie in Vårby gård waarbij een man overleed en waarvan nu steeds meer het vermoeden bestaat dat het zich hier om een terroristische aanslag handelt. De Säpo, de Zweedse nationale veiligheidsdienst, is zwijgzaam en wil niet de mogelijkheid van zijn deelname aan het onderzoek naar dit incident bevestigen of ontkennen. Maar nu komt de politie met een ongewone oproep aan de Zweden – raak geen voorwerpen aan op openbare plaatsen.

De expert Svante Karlsson van het Zweedse Defensie-onderzoekinstituut zei eerder vandaag in een interview tegen Samhällsnytt  dat je een verdacht voorwerp op straat niet moet aanraken:

– Nee, nee! Absoluut niet! Absoluut niet! Men moet meteen de politie waarschuwen.

Politie perswoordvoerster Tove Hägg is ongeveer op dezelfde golflengte wanneer Samhällsnytt haar op de telefoon bereikt:

– Weet je niet wat voor voorwerp het is wat je op de grond ziet, dan pak je het niet op. Het klopt dat handgranaten de laatste tijd wat vaker voorkomen. Dus als je iets ziet waarvan je denkt dat het een gevaarlijk object is, is het beter dat je blijft staan en de politie belt.

Hoe kan men een gevaarlijk object herkennen?

– Zie je iets waar je niet zeker van bent … en dan bedoel ik niet dit geval maar ook bijvoorbeeld een pistool moet je het niet oppakken, of pakketjes. Als je het niet kunt specificeren en voor jezelf niet kan beoordelen dat het onschadelijk is, moet je het laten liggen.

Is er een risico op een herhaling van de gebeurtenis op zondag?

Helaas worden handgranaten steeds meer gewoonlijker en gebruikelijker in verschillende criminele contexten, dus we kunnen nooit met zekerheid zeggen dat er geen een verdwaalt.

Vandaag heeft de politie een bericht aan het publiek uitgegeven met de waarschuwing om geen objecten in de publieke ruimte aan te raken:

– Bovenal moet u vooral nooit een voorwerp op een openbare plaats aanraken, tenzij u zeker weet dat het onschadelijk is, citeert Bertil Olofsson, hoofd van de nationale explosievendienst, in het bericht.

Scherven van een exploderende handgranaat kunnen honderden meters wegschieten en grote schade aanrichten. De politie roept daarom het publiek op om 112 “direct” te bellen als er verdenking bestaat.

Volgens onderzoek is het overgrote deel van de handgranaten in Zweden afkomstig uit het voormalig Joegoslavië.

Bron:

https://samnytt.se/polisens-chockvarning-till-svenskarna-ror-inte-foremal-pa-allman-plats/

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5829 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Zweedse politie geeft shockwaarschuwing uit aan de bevolking – raak geen voorwerpen aan op openbare plaatsen!

 1. Dit is op toodlessss herblogd.

  Like

 2. templars2017 // januari 11, 2018 om 23:32 //

  Dit is toch volledig van de pot gerukt , je mag dus niets meer aanraken op straat want de kans dat je het niet overleeft is te groot!
  Waar zijn ze in Zweden mee bezig? Wat is de volgende stap , Dat handgranaten gewoon deel gaan uitmaken van het straatmeubilair?
  Of gaan er bordjes opduiken met de tekst ” opgelet mogelijk explosieven in deze zone !!”
  of ” loslopende kinderen niet meer toegelaten ,ontploffingsgevaar”
  Vroeg of laat gaat daar echt hommeles van komen ,heel het land is blijkbaar veranderd in een oorlogszone.
  Volgende maand gaan ze er waarschijnlijk ook nog landmijnen bij halen ,kunnen ze lekker voertuigen al rijdend de lucht inblazen.
  Zweden is echt verloren , echt verloren ………………….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: