Nieuw

Zwitserland: asielzoekers en migranten die een uitkering gehad hebben kunnen geen staatsburgerschap aanvragen

In Zwitserland is op 1 januari een nieuwe burgerschapswet van kracht geworden, waarin naturalisatie nieuw gereguleerd is. Vanaf nu kunnen alleen mensen die in Zwitserland verbleven de Zwitserse nationaliteit aanvragen die de afgelopen drie jaar geen enkele sociale bijstand ontvangen hebben of dat geld terugbetaald hebben.

De vorige wet stond migranten toe om het staatsburgerschap aan te vragen zolang ze op het moment van hun aanvraag geen overheidsuitkering hadden.

Zoals de ‘Basler Zeitung’ bericht in hun online uitgave, hebben in 2017 alleen al in Zürich, met 6000 extra, twee keer zoveel mensen een aanvraag ingediend als in het jaar daarvoor vooruitlopend op het ingaan van de nieuwe regeling.

Een reden hiervoor zou ook kunnen zijn dat de socialistische burgemeester Corine Mauch begin mei 40.000 brieven naar buitenlanders stuurde waarin de aandacht werd gevestigd op de moeilijke regels vanaf 2018.

Vooral die personen die alleen tijdelijk in Zwitserland mogen wonen, dienden vóór de jaarwisseling een aanvraag in. Sinds 1 januari heb je geen kans om een ​​Zwitsers staatsburger te worden. Sindsdien is dit alleen mogelijk voor mensen met een C-vergunning – voor diegenen aan wie een schikkingsvergunning is verleend na een verblijf van vijf of tien jaar.

De nieuwe wet introduceert ook nieuwe criteria voor integratie. Zo moeten naturalisatiezoekers contacten leggen met Zwitsers. En: als iemand een voorwaardelijke gevangenisstraf van meer dan drie maanden krijgt, is naturalisatie uitgesloten.

Er zijn ook verschillende taalvereisten. Net als in Oostenrijk zijn er verschillende regels in verschillende gebieden in de kantons van Zwitserland.

Hoewel Zwitserland geen lid is van de Europese Unie, hebben asielzoekers geprobeerd de grens met Zuid-Italië over te steken. Terwijl velen Zwitserland als doorvoerland hebben gebruikt, zijn anderen in de Alpenstaat gebleven.

Bron:

http://www.krone.at/1606138

http://www.breitbart.com/london/2018/01/10/switzerland-rejects-citizenship-bids-residents-welfare/

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8276 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on Zwitserland: asielzoekers en migranten die een uitkering gehad hebben kunnen geen staatsburgerschap aanvragen

 1. Duchesne // januari 10, 2018 om 23:06 //

  De deuren gaan dicht in Zwitserland, in Nieuw Zeeland sluit de deur, in Noorwegen, eigenlijk zijn het steeds de landen met een regering die VOOR hun eigen burgers kiest die de meest wijze beslissingen nemen, en hier haalt men de waanzin per vliegtuiglading binnen. Binnen enkele jaren zijn WIJ de vluchtelingen.

  Liked by 3 people

 2. Gerrit Tienkamp // januari 11, 2018 om 05:15 //

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE herblogd.

  Like

 3. Dit is op toodlessss herblogd.

  Like

 4. Daarom stem PVV DE ENIGE PARTIJ DIE VOOR DE ECHTE NEDERLANDER OPKOMT

  Like

 5. Asielprofiteurs vaak met expres zoekgeraakt paspoort zijm in een land als een kwaadaardig gezwel in je lichaam. 90% zit in de bijstand om vervolgens tot aan hun dood in de aow te zitten. Wat een mongolen politiek die hiet aan meewerken.!

  Like

 6. Nederiglandse regering helpt enthousiast mee aan de opgedragen ”OMVOLKING”

  Like

 7. Andere landen in europa zouden een voorbeeld moeten nemen aan zwitserland

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. nieuwe burgerschapswet van kracht – ZWITSERLAND SWITZERLAND SCHWEIZ SUISSE SVIZZERA

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: