Nieuw

Toeval? Joodse supermarkt Parijs gaat in vlammen op terwijl aanslag van 3 jaar geleden wordt herdacht

Pixabay.

Ambtenaren in Frankrijk onderzoeken een vermoedelijke brandstichting in een kosjere supermarkt in een buitenwijk van de hoofdstad, Parijs.

Het incident vond plaats op de derde herdenkingsdag van een dodelijke aanval door een islamistische schutter op een koosjere supermarkt in Parijs.

De in vlammen opgegane supermarkt is recentelijk nog beklad met nazi-swastika’s.

De Joodse gemeenschap in Frankrijk leeft in angst wegens een steeds hogere mate van antisemitisme.

De Promo & Destock-winkel in de zuidelijke buitenwijk Créteil werd in de vroege uren van dinsdag volledig verwoest door het vuur.

“De schade wordt verondersteld zeer ernstig te zijn,” vertelde aanklager Laure Beccuau aan AFP persbureau, eraan toevoegend dat onderzoekers niet geloofden dat het vuur een ongeluk was.

Op Twitter noemde de Israëlische ambassadeur in Frankrijk, Aliza Bin Noun, het vuur een “beschamende provocatie”.

Frankrijk heeft de grootste Joodse gemeenschap van Europa en de Joden zijn de afgelopen jaren getroffen door verschillende aanslagen in Parijs:

 • Een joods gezin werd in september gegijzeld, geslagen en beroofd door een bende in Livry-Gargan. Een van de aanvallers vertelde de slachtoffers: “Jullie zijn Joden, dus waar is het geld?”, Aldus de advocaat van de familie
 • Sarah Halimi, een 65-jarige orthodoxe jood, werd in april in het 11e arrondissement (district) in haar appartement gedood door een moslimbuurman
 • Twee joodse broers raakten gewond en racistisch mishandeld in een straataanval in Seine-Saint-Denis in februari
 • In januari 2015 doodde een islamistische schutter drie klanten en een medewerker bij de Hyper Cacher-supermarkt in Porte de Vincennes in het oosten van Parijs, in de nasleep van de aanslag op de kantoren van het Charlie Hebdo-tijdschrift
 • In december 2014 hebben drie gewapende inbrekers ingebroken in een joods huis in Créteil en een jongeman en zijn vriendin vastgebonden, die ze hebben verkracht
 • Een bende ontvoerde en martelde Ilan Halimi, 23, in januari 2006, en liet hem vervolgens sterven in de buurt van het station Sainte-Geneviève-des-Bois. Bendeleider Youssouf Fofana kreeg in 2009 levenslang
 Bron BBC News

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2128 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

3 Comments on Toeval? Joodse supermarkt Parijs gaat in vlammen op terwijl aanslag van 3 jaar geleden wordt herdacht

 1. Bob Fleumer // januari 10, 2018 om 09:44 //

  Voor velen is het geloof belangrijker dan het leven gezien de halsstarrigheid waarin gelovigen zich manifesteren in de openbare ruimte.

  Like

 2. 1 ding is zeker, het had 100% zeker NIET met islam te maken dus slaap gerust verder!

  Like

 3. polderboy // januari 10, 2018 om 11:50 //

  Contra topic
  Ondertussen lees ik in het Londense Memo dat Israël heel wat Palestijnse kinderen afknalt:
  https://www.middleeastmonitor.com/20180110-rights-group-israel-army-killed-15-palestinian-children-in-2017/
  Dit volgens het bericht van de in Palestijns gebied gevestigde “Defense for children International-Palestine”. Altijd even kijken wat er aan rapportages is, de laatste van 2014:
  http://www.dci-palestine.org/annual_reports
  Welke contributies wie exact geeft zegt men niet, het betreft in totaal vandaan komen 1.3 miljoen op jaarbasis bedragen, zegt men niet, maar men geeft vooraf een dankwoord aan degenen die een bijdrage hebben geleverd, waarbij de Stichting kinderpostzegels genoemd wordt en het ICCO te Nederland.

  Dan wordt het wel belangrijk om te kijken, want je mag aannemen dat het afknallen volgens ons hier fout zit. Het laatste bericht is van 8 januari 2018:
  Daat wordt vermelding gemaakt van het doden van een jongen van 16, Musab Tamimi, vanaf een afstand van 70 meter, door een Israëlische soldaat, tijdens rellen op 3 januari.
  http://www.dci-palestine.org/israeli_soldiers_kill_palestinian_teen_in_violent_start_to_2018
  Hier blijkt dat de jongen van dichtbij isdoodgeschoten, gericht, na een waarschuwing en identificatie van de jongen.
  https://rightsforum.org/nieuws/dood-17-jarige-palestijn-blijkt-tevoren-aangekondigd/
  Bij dutchturks is het verhaal anders. Het beroemde meisje dat israelische miltiairen sloeg, op de foto bij het artikel te zien, was kwaad omdat een neefje van haar in het gezicht was geschoten. Dat meisje werd naar de kindermartelgevangenis overgebracht. Musab Tamini was daar zo kwaad over, dat zijn nichtje naar de kindergevangenis is overgebracht, dat hij zich bij een razzia verzette, waarop bezettingssoldaten een kogel in zijn nek schoten.
  http://dutchturks.nl/israelische-bezettingssoldaten-doden-neef-17-verzetsheldin-ahed-tamimi-tijdens-razzia/
  Hier is Musab 17 jaar, die sinds “Trump zijn daad” als eerste stierf.
  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/palestine-israel-first-death-palestinian-protest-idf-soldiers-shot-neck-musab-firas-al-tamimi-deir-a8141041.html
  Genocide wordt hier genoemd in de titel van het artikel. Hij is afgeknald van dichtbij, en lid van een Palestijnse familie die vervolgd wordt, waarvan diverse leden al zijn vermoord de afgelopen jaren.
  http://www.mintpressnews.com/ahed-tamimis-teen-relative-1st-palestinian-killed-israel-2018/236031/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s