Nieuw

Patrick Buchanan: Wat is de missie van Amerika nu? – Amerika meet met twee maten tov. Iran

Twitter / @MaryamNamazie

Informatie aan Iran: “De VS kijken wat u doet”, Ambassadeur Nikki Haley riep vrijdag een spoedvergadering van de Veiligheidsraad over de rellen in Iran bijeen. De sessie liet haar en ons er belachelijk uit zien.

De Franse ambassadeur onderwees Haley dat hoe naties omgaan met interne stoornissen niet de zorg van de raad is. De Russische ambassadeur stelde voor dat de Verenigde Naties hadden gekeken naar onze confrontaties tussen Occupy Wall Street en hoe de politie in Missouri met Ferguson omging.

Vijftig jaar geleden gingen 100 Amerikaanse steden in vlammen op na de moord op Martin Luther King. Federale troepen werden ingeschakeld. In 1992 werd Los Angeles getroffen door de ergste VS-rel in de 20e eeuw, nadat de LA-agenten die Rodney King hadden doodgeslagen, werden vrijgesproken in Simi Valley.

Was het ook een zaak voor de VN. hoe wij met deze rellen omgingen ?

Conservatieven hebben geëist dat de VN. haar neus uit onze soevereine zaken houdt sinds haar geboorte in 1946. Gaan we nu accepteren dat de VN. de autoriteit heeft om toezicht te houden op interne verstoringen binnen de lidstaten?

De sessie van vrijdag viel uiteen nadat de Iraanse ambassadeur opperde dat de Veiligheidsraad de Israëlisch-Palestijnse kwestie of de humanitaire crisis van de door de VS gesteunde Saoedische oorlog tegen Jemen zou aanpakken.

De aflevering onthult een kwaal van Amerikaans buitenlands beleid. Het ontbreekt aan consistentie, samenhang en morele duidelijkheid, behandelt vrienden en tegenstanders met verschillende normen, en is interventionistisch.

Zo heeft Amerika veel van de bijna universele bewondering en respect verloren die ze genoot aan het einde van de Koude Oorlog.

Deze zelfingenomen generatie heeft het allemaal weggegooid.

Overweeg eens. Is Iran’s behandeling van deze gebeurtenissen verwerpelijker dan de duizenden buitengerechtelijke executies van drugsdealers toegeschreven aan onze Filippijnse bondgenoot Rodrigo Duterte, van wie de president zegt dat hij een “ongelofelijke ‘job” doet?

En hoe verhoudt het zich tot Gen. Abdel el-Sissi’s gewelddadige omverwerping van de gekozen president van Egypte in 2012, Mohammed Morsi en Sissi’s gevangenneming van tientallen duizenden volgelingen van de Moslim Broederschap?

Is Iran vandaag echt de slechtste situatie in het Midden-Oosten?

Hassan Rouhani is president na het winnen van een verkiezing met 57 procent van de stemmen. Wie koos Mohammed bin Salman, kroonprins en toekomstige koning van Saoedi-Arabië?

Vladimir Poetin wordt ook veroordeeld voor misdaden tegen de democratie waar onze bondgenoten zonder een berisping mee wegkomen.

In Rusland bloeit het christendom en kondigen kandidaten zich aan tegen Poetin. Sommigen in de Russische pers bekritiseren hem regelmatig.

Hoe gaat het met het christendom in Saoedi-Arabië en Afghanistan?

Er wordt beweerd dat het regime van Poetin verantwoordelijk is voor de dood van verschillende journalisten. Maar er zitten meer journalisten achter de tralies in de gevangenissen van onze NAVO bondgenoot Turkije dan in welk ander land ook.

Wanneer wordt de Magnitsky-wet toegepast op Turkije?

Wat de wereld te vaak ziet is een Amerika dat zijn tegenstanders berispt voor zijn zonden tegen onze ‘waarden’, terwijl onze bondgenoten een algemene absolutie krijgen als ze hetzelfde doen.

In 18 maanden is er geen dag voorbijgegaan dat we geen elitaire verontwaardiging hebben gezien of gehoord over de aanval van het Kremlin op ‘onze democratie’, met het hacken van de e-mails van DNC en John Podesta.

Hoevelen herinneren zich zelfs maar de onthulling in 2015 dat China de personeelsdossiers van miljoenen werknemers van de Amerikaanse overheid in het verleden, het heden en de toekomst heeft gehackt?

Terwijl China christenen vervolgt, steunt Rusland een herstel van het christendom na 70 jaar leninistische heerschappij.

In het Rusland van Poetin, zet de Communistische Partij een kandidaat tegen hem in. In China oefent de Communistische Partij een absoluut monopolie uit van politieke macht en kandideert niemand tegen Xi Jinping.

China’s annexatie van de Paracel en Spratly-eilanden en de hele Zuid-Chinese Zee wordt nauwelijks geprotesteerd, terwijl Rusland eindeloos wordt gekweld voor zijn bloedeloze herintegratie van een Krim-schiereiland dat door de Romanovs als Russisch grondgebied werd erkend.

China, met meerdere malen de Russische economie en tien keer haar bevolking, is veruit de grotere uitdager van de status van Amerika als eenzame supermacht. Waarom dan deze kanteling richting China?

Lees verder:

https://www.cnsnews.com/commentary/patrick-j-buchanan/patrick-buchanan-what-americas-mission-now

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 996 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8977 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Patrick Buchanan: Wat is de missie van Amerika nu? – Amerika meet met twee maten tov. Iran

 1. trebor2110 // januari 10, 2018 om 18:39 //

  even tussen door
  De rechtbank gaat er in de uitspraak van uit dat de dertienjarige door zijn 44-jarige vader is beïnvloed en dat de steekpartij het gevolg is geweest.

  En de laffe vader heeft z,n zoon opgestookt omdat hij zelf anders jaren de cel in zou gaan , z,n zoontje van 13 krijgt een paar maanden jeugd gevangenis
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1524013/dertienjarige-stak-moeder-omdat-scheiding-niet-mag

  Like

 2. Henk der Niederlànder // januari 10, 2018 om 21:32 //

  Wat Pat Buchanan wel even vergeet te vermelden is dat de voorgaande presidenten deze soep in de wereld gebracht hebben.
  Hij heeft natuurlijk makkelijk lullen vanaf de zijlijn.
  Mischien zal hij ook wat gefrustreerd zijn omdst jij in 1996 de nominatie gemist heeft om president te kunnen worden.
  Frustratie kan voor sommigen ernstige psychische gevolgen hebben.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s