Nieuw

Israëlische defensie onthult: zoveel ‘verdient’ een Palestijnse terrorist

Foto: Israëlische minister van defensie Avigdor Lieberman tijdens de München Veiligheidsconferentie 2017. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Preiss /MSC.

Een Palestijnse terrorist, die ook een Israëlisch staatsburger is, getrouwd en vader van drie kinderen, en een levenslange gevangenisstraf uitzit in Israël, ontvang levenslang elke maand 10.950 shekel (ca 2.675 euro) in subsidies van de Palestijnse overheid. Israël is nu van plan een wet in te voeren die deze bedragen in mindering brengt op het belastinggeld dat het land verzamelt en uitbetaalt aan de Palestijnse autoriteit.

Door: Mats Dagerlind – Vertaling: ‘Rommel’

Deze cijfers van de hoeveelheid geld die de Palestijnse overheid betaalt aan terroristen die in Israël zijn gearresteerd, zijn dinsdag door het Israëlische ministerie van Defensie uitgegeven. In 2017 betaalde de Palestijnse autoriteit 550 miljoen sjekel (ca 135 miljoen euro) aan huidige en vrijgelaten gevangenen. Families van dode of gewonde terroristen ontvingen ook 687 miljoen sjekel (ca 168 miljoen euro). Samen vertegenwoordigen deze bedragen zeven procent van het volledige budget van de Palestijnse overheid.

Volgens gegevens van de Palestijnse overheid krijgt een terrorist die is veroordeeld tot tussen de drie en vijf jaar gevangenisstraf 2.000 shekels (ca 488 euro ) per maand, terwijl degenen die zijn veroordeeld tot tussen de 20 en 35 jaar gevangenisstraf voor de rest van hun leven 10.000 shekel (ongeveer 2,442 euro) per maand krijgen.

Een gehuwde terrorist krijgt per maand nog eens 300 shekel (ca 74 euro) extra, en als hij of zij kinderen heeft, betaalt het per kind een extra bedrag van 50 shekel (ca 12 euro).

Terroristen die in Jeruzalem wonen ontvangen bovendien een toeslag van 300 shekel (ca 73 euro) in de maand, en als de betrokkene een Israëlische staatsburgerschap bezit, krijgt hij per maand een extra 500 shekel (ca 122 euro).

Als voorbeeld: een terrorist die een Israëlisch staatsburgerschap bezit, getrouwd is en drie kinderen heeft, en een levenslange gevangenisstraf uitzit, krijgt 10.950 shekel (2.672 euro) per maand. Terwijl een gemiddeld loon op de Westelijke Jordaanoever ongeveer 2.000 sjekel (ca 488 euro) per maand bedraagt.

De bovenstaande informatie staat in een bijlage bij een wetsvoorstel om betalingen aan terroristen en hun families van de Palestijnse overheid te verhinderen. Volgens het rapport moet de minister van Defensie aan het eind van elk jaar een verslag aan de Veiligheidscommissie presenteren met een overzicht van de uitbetalingen van dat jaar van de Palestijnse overheid aan terroristen voor goedkeuring. Volgens dat rapport zal hetzelfde bedrag worden afgetrokken van het belastinggeld dat Israël namens de Palestijnse overheid heeft verzameld.

Minister van Defensie Avigdor Lieberman zei in een verklaring dat het gaat om grote bedragen die zijn betaald aan terroristen en hun families en dat dit terrorisme tegen Israëlische burgers aanmoedigt en ondersteunt. “Het is onze plicht hier een einde aan te maken”, concludeerde Avigdor.

Bron:

https://samnytt.se/israels-forsvarsdepartement-avslojar-sa-mycket-tjanar-en-palestinsk-terrorist/

https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5068496,00.html

Doe mee met 926 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5824 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Israëlische defensie onthult: zoveel ‘verdient’ een Palestijnse terrorist

 1. Hoe ziek is dit? Is dit echt waar?

  En iedereen heeft boter op zijn hoofd.

  Money talks. Dus IS had al in 2012 compleet de nek om gedraaid kunnen worden door

  een 100% boycot van wapens, geld, munitie, goud, water en voedsel.

  Een heel land, een hele bevolking, een schitterende geschiedenis naar de mallemoer helpen.

  Onbegrijpelijk dat deze stromingen steeds de hand boven het hoofd worden gehouden.

  En nu is Europa aan de beurt, 1683 wisten de Oosterijkers de islam nog te keren.

  Joop den U.. heeft ons de weg vrij gemaakt.

  Like

 2. Duchesne // januari 10, 2018 om 23:04 //

  Geld dat word betaald vanuit ontwikkelingshulp. Geld wat in Nederland door Groen links terroristen word geregeld via subsidies en de genoemde ontwikkelingshulp. Uw belastingen gaan omhoog omdat elders terroisten moeten worden betaald.
  Wat een geschifte wereld, wat een waanzin. Wij betalen moordenaars en laten onze oudjes kapotgaan in verzorgings tehuizen, krijgen soms geen warm eten en moeten boetes betalen als ze vallen, omdat ze niet rendabel meer zijn. Vuile Groen links honden, geschifte wereld.

  Like

 3. Indirect steunt de Nederlandse regering met zijn bijdrages aan Palestina de betalingen aan deze terroristen en zodoende ook aan terroristische aanslagen die op Israëlische burgers worden verricht. Eigenlijk betalen we met onze belastingafgifte’s daar allemaal aan mee.

  Like

 4. polderboy // januari 11, 2018 om 00:27 //

  Maar hoeveel lui gaat het om? En kijk eens die terroristensubsidie opleveren, als dadelijk weer de donorlanden voor de Palestijnenkwestie bijeen komen:
  “Paris donor nations pledge billions for Palestinians.”
  https://www.theguardian.com/world/2007/dec/17/france.israel
  De 70 donorlanden committeren hier alleen al om 5.6 miljard $ te schenken aan de Palestijnen voor de vrede.
  Nou, en over een paar weken komen ze weer bijeen:
  https://aawsat.com/english/home/article/1139346/donor-meeting-palestinians-be-held-january-31

  Als de vrede komt raken die Palestijnen die miljarden donorgelden kwijt.
  Nee, die terreursubsidies, die best wel in totaal enkele miljoenen aan kosten zullen zijn, zijn noodzakelijke kosten om die miljarden binnen te slepen.

  Vrede, dat is wel het ergste wat die Palestijnen kan overkomen: dat kost ze miljarden!!
  .

  Liked by 1 persoon

 5. trebor2110 // januari 11, 2018 om 01:08 //

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: