Nieuw

Geweld tegen christenen neemt schrikbarende vormen aan

In 2017 werden 3.066 christenen vermoord om hun geloof, een toename ten opzichte van 2016. Ook in 2017, ervaarden meer dan 215 miljoen vervolgde christenen zware tot extreme vervolging om hun geloof. Dat staat in de Ranglijst Christenvervolging 2017 van de christelijke ngo Open Doors. Noord-Korea voert opnieuw de ranglijst aan, gevolgd door Afghanistan. Pakistan (nr. 5) scoort het hoogst op geweldsincidenten. In India neemt het aantal geweldsincidenten tegen christenen schrikbarend toe. De trend van religieus nationalisme in Azië zet door.

Christenvervolging Open Doors

Pakistan heeft de maximale score voor geweld tegen christenen. De recente aanslag in Quetta op zondag 17 december, waarbij elf slachtoffers vielen, is hiervan een vreselijke illustratie. Eerder in 2017 werden ook al vijftien christenen gedood om hun geloof. Ook werden 168 kerken aangevallen en 110 christenen gearresteerd zonder enige vorm van rechtspraak.

Doorbraak >>

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8271 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: