Nieuw

Eerste Nieuwe Amsterdam Prijs gaat naar Zwarte Piet-demonstrant

Jerry Afriyie actievoerder "Zwarte Piet is racisme" (6 november 2013). Screenshot YouTybe.

Pakhuis de Zwijger heeft vanavond voor de eerste keer de Nieuwe Amsterdam Prijs uitgereikt, bedoeld voor mensen die zorgen voor ‘relevante verandering in de stad’. De prijs ging naar dichter en blogger, die strijdt voor inclusiviteit in het Sinterklaasfeest, en oud-politica Saar Boerlage, die zich al ‘een leven lang’ inzet voor de stad.

Afriyie werd landelijk bekend door campagnes tegen Zwarte Piet. ‘Concreet heeft dit afgelopen november al geleid tot de eerste Sinterklaasintocht in Amsterdam zonder Zwarte Pieten’, zo stelt de organisatie van de prijs in een persbericht. Ook werd Afriyie als winnaar gekozen omdat hij pleit voor een Nationale Herdenking Koloniaal en Slavernijverleden.

(h/t Marie)

Lees verder:

http://www.at5.nl/artikelen/177164/eerste-nieuwe-amsterdam-prijs-gaat-naar-zwarte-piet-demonstrant-en-oud-politica-

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7262 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Eerste Nieuwe Amsterdam Prijs gaat naar Zwarte Piet-demonstrant

 1. bedonderde burger // januari 10, 2018 om 10:37 //

  Ik ben een witje dus ik ben fout!

  Ik ben een fascist, ik ben een racist, ik ben een onderdrukker, ik ben een koloniaal, ik ben een uitzuiger, ik ben een dictatoriale schooier, ik ben een neonazi, ik ben wit dus deug niet. Dit alles ben ik met dank aan een veelheid aan witte bestuurders, waarvan het grootste deel droomt ooit te eindigen in een functie bij de EU of de VN. Hun reden bij uitstek waarom zij braaf dat napraten wat bepaalde schreeuwers harder en harder schreeuwen.

  Iemand mag in de krant stellen dat ik een barbaar ben, iemand mag in de krant stellen dat ik een uitzuiger ben, iemand mag stellen dat ik alle goede functies inpik en dat ik discrimineer. Ik mag natuurlijk daartegenover niet stellen dat die persoon zelf ook een barbaar is, als die niet wit is, mag niet stellen dat die ander met een inkomen van 3 ton per jaar, 16 mille per maand, een huis onder de reet van 7 ton of meer dan een miljoen, toch eerder die titel van uitzuiger verdient in verhouding met mijn schamele nog geen 15 mille per jaar.

  Iemand stelt in de krant dat het schandelijk is dat hij na jaren in Nederland te zijn nog steeds niet als gewone Nederlander wordt gezien. Dat is inderdaad wellicht discriminatie naar afkomst te noemen aangezien toch iedere gewone Nederlander woont in een huis van meer dan een miljoen, zoals de jammerende klager stelt te doen. Gewone Nederlanders zijn toch allemaal lid van de familie De Mol?

  Wat is er toch loos in dit land? Alles is eigenlijk heel simpel. Het grootste deel van de nieuwkomers zijn gewoon avonturiers. Zoals in vroegere eeuwen avonturiers hun geluk gingen beproeven in Amerika, komen zij nu naar Europa. Avonturiers hebben er geen baat bij om solidair te zijn, hebben er geen baat bij om zaken eerlijk voor te stellen. Avonturiers hebben baat bij klagen, bij jammeren, bij zielig worden gevonden door lichtelijk debiele inboorlingen die hen dan bijstaan op weg naar de top van de sociale ladder, omdat sommigen van hen hun geweten voelen knagen.

  En zo is de cirkel netjes gesloten. De kring rond de boom wordt dikker en dikker naarmate er meer avonturiers hierheen komen, aangespoord door verhalen hoe makkelijk hier alles voor het grijpen is. Met name door domme witjes die zich door vals medelijden van hun idolen laten aanpraten onder andere fascisten te zijn, racisten te zijn, onderdrukkers te zijn, kolonialen te zijn, uitzuigers te zijn, dictatoriale schooiers te zijn, neonazi’s te zijn, en zo niet zien op die manier druk bezig zijn hun eigen wereld te verwoesten, in het belang van werkelijke fascisten, racisten, onderdrukkers, uitzuigers, dictatoriale schooiers, neonazi’s en wat hun idolen en de avonturiers in werkelijkheid wellicht nog meer mogen zijn. Maar dit zo keihard stellen is natuurlijk helemaal fout! Sorry! Excuus!

  Liked by 1 persoon

 2. Henk der Niederlànder // januari 10, 2018 om 11:37 //

  Ik heb eens even over de site van dat pakhuis de zwijger geloerd.
  Ik heb nog nooit eerder een grotere roeptoeter gezien voor het linkse gedachtengoed.
  En uiteraard hangen ze met vol gewicht aan de subsidietiet.
  Zo iets is alleen maar mogelijk in Amsterdam.
  Voor mij toch weer een bevestiging dat een grote en heel hoge muur rond Amsterdam nodig is om dat hele geval Amsterdam af te sluiten van de rest van de wereld en ze lekker in hun eigen sop gaar laten koken.

  Liked by 1 persoon

 3. Wat is een ter plekke bedachte prijs nou waard van een multi cultureel plaatselijk clubje.
  Dat heeft net zoveel waarde als een stempeltje of een plakplaatje voor een kleuter die binnen de lijntje is gebleven met inkleuren.

  Like

 4. Waar het die club om gaat, is dat er over gepraat gaat worden.
  En dat is gelukt. Zelfs Fenixx hebben ze bereikt.
  Geef ze geen aandacht meer, en de lol is er van af.

  Like

 5. Idioten trekken nou eenmaal aandacht.
  We volgen de freakcircus met veel belangstelling. Bij1geraaptzooitje staat nu in de picture.
  We volgen het op de voet.

  Liked by 1 persoon

 6. paulzwueste // januari 10, 2018 om 13:40 //

  Zo lang als we nog subsidiegeld over hebben voor dit soort criminele activistische oproerkraaiers zal er geen einde komen aan de onderdrukking van blanke Nederlanders.
  Speciaal de zwakkeren in deze samenleving, de ouderen en de zieken die zich niet kunnen verdedigen, worden steeds meer verkracht en bestolen!

  En dat noemt zich links!
  Ik heb nog nooit in mijn leven zoveel omgekeerde krankzinnige leugen-waanzin meegemaakt.

  Like

 7. Diana Steijn // januari 10, 2018 om 14:13 //

  een prijs dus voor de beste slachtofferrol in het Sint Nocolaas toneelstuk

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s