Nieuw

Dit is het 17-jarige vluchtelingenkind dat een politieagent neerstak

Muhammad Hussaini. Foto: Polisen

Zweden – Vervolging is nu aanhangig gemaakt tegen Muhammad Hussaini die op 31 augustus vorig jaar een politieagent neerstak op Medborgarplatsen in Stockholm. In zijn asielaanvraag heeft Hussaini verklaard dat hij 17 jaar oud is, een bewering wat door deskundigen wordt betwijfeld.

Door: Mattias Albinsson – Vertaling: ‘Rommel’

Is Muhammad Hussaini 17 jaar oud? Het was een belangrijk punt voor politieambtenaren om te proberen duidelijkheid te scheppen in de korte zes maanden die zijn verstreken sinds de mesaanval in het centrum van Stockholm.

De gerechtelijk-geneeskundige arts Carl Johan Wingren schrijft in een verklaring dat de resultaten van de onderzoeken die hij heeft uitgevoerd “aanduiden dat de onderzochte ten tijde van het onderzoek 18 jaar of ouder was”.

Muhammad Hussaini. Foto: Polisen

De Sociale Dienst en de medewerkers van de Migratiedienst zouden ook hebben getwijfeld aan de leeftijd van Mohammed. Een van degenen die reageert op de leeftijd is een medewerker van de Migratiedienst, die een Iraanse achtergrond heeft. “De werknemer heeft de aanvrager als veel ouder ervaren dan de 17 jaar die hij bij hem heeft geregistreerd”, wordt in een brief van de Migratiedienst van mei vorig jaar geschreven.

Maar wat wat waarschijnlijk het sterkste spreekt voor het feit dat Mohammed in augustus vorig jaar geen 17 jaar oud was, is dat hij al sinds een jaar geleden zichzelf heeft bedacht. Hij beweert nu dat hij een volwassen man is en heeft herhaaldelijk gevraagd om terug te keren naar Afghanistan.

Reeds in 2016 vertelde Mohammed aan Karin Hedberg van de asielpsychiatrische afdeling van de kinder- en jeugdpsychiatrie dat hij 25 jaar oud is. Hedberg spreekt ook met de familie van Mohammed die in Iran woont, en zij verklaren ook dat Mohammed een volwassen man is. Volgens hen is hij echter 23 jaar oud. De aanleiding waarom Hedberg over de leeftijd van Mohammed en zijn familie praat, is omdat hij naar Iran wil reizen om hen te begroeten.

Volgens andere gegevens die in het onderzoek naar voren komen, heeft Mohammed twee jongere zussen in Iran, 21 en 23 jaar oud, wat aanduidt dat hij ouder dan 23 jaar is.

Mohammed praat ook met zijn sociaal werker Anwar over zijn leeftijd. In februari vorig jaar heeft Anwar contact gehad met de vader van Mohammad in Iran en ook de vader bevestigt dat zijn zoon een volwassen man is.

Kort daarna reist Mohammad met een visum dat 90 dagen geldig is naar Iran en keert daarop in mei vorig jaar terug naar Zweden. Omdat Mohammad een Afghaans staatsburger is, heeft hij een visum nodig om naar Iran te reizen.

Op 30 augustus verleden jaar gaat Muhammad Hussaini naar de supermarkt Willys in Tyresö en koopt een groot keukenmes van het merk Gastromax. Deze neemt hij de volgende dag mee als hij naar de demonstratie op de Medborgarplats gaat, waar linkse extremisten en illegale immigranten protesteren tegen de uitzettingen naar Afghanistan.

Tijdens hoorzittingen met de politie vertelt Mohammed dat hij vele malen heeft deelgenomen aan de protesten tegen uitzettingen.

– Ik was daar vaak, zegt hij.

Op Medborgarplatsen gaat Mohammed direct naar de politiemannen Marcus Eberhardsson en Ted Eriksson, die aan de andere kant van Götgatan bij Björns trädgård patrouilleren. Hij nadert de politie van achteren, trekt ​​het mes dat hij bij Willys heeft gekocht en steekt Ted in zijn nek. Mohammed probeert vervolgens te ontsnappen, maar wordt door Marcus achternagezeten terwijl hij zijn wapen trekt.

– Ik schiet! schreeuwt Marcus, waarna Mohammed stopt, op de grond wordt geduwd en gegrepen.

In het eerste verhoor dat met Mohammed Hussaini werd gevoerd, verklaarde hij dat hij “geniet van het vermoorden van politieagenten”. Hij wil later tijdens de hoorzittingen nooit uitleg geven waarom hij een politieagent heeft aangevallen en met een mes gestoken.

Op maandag werd de tenlastelegging tegen Mohammed ingediend, waarin hij wordt aangeklaagd voor poging tot moord. Hij wordt ook vervolgd voor twee gevallen van mishandeling en een onwettige bedreiging in het Tyresö gymnasium. Dit handelt zich om misdaden die zijn begaan tussen vluchtelingen die naar school gaan.

Officier van justitie Daniel Suneson eist bovendien dat Muhammad Hussaini uit Zweden wordt gedeporteerd en niet eerder dan over 10 jaar naar Zweden mag terugkeren.

Het vooronderzoekprotocol kan worden gedownload en gelezen via de volgende link.

Bron:

https://samnytt.se/har-ar-flyktingbarnet-som-knivhogg-en-polisman-pa-medborgarplatsen/

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5809 Articles)
Altijd in oppositie.

10 Comments on Dit is het 17-jarige vluchtelingenkind dat een politieagent neerstak

 1. Kortom een echte kansenparel. Uitstekende arts, atoomgeleerde, ingenieur…
  Een echte aanwinst voor Zweden.
  Taakstrafje en lekker op vakantie naar je vadertje.

  Liked by 1 persoon

 2. Tijl Uylenspiegel // januari 10, 2018 om 23:33 //

  En wat is de strafeis want ik mag toch hopelijk ervan uitgaan dat de Officier van Justitie het niet laat bij deportatie en een terugkeer verbod van tien jaar ?
  Maar los daarvan zou toch ook eens gekeken moeten worden naar de mensen die de asielaanvragen op verzoek van de asielaanvrager invullen, ook zij hebben een verantwoordelijkheid en zouden andere instanties aan het werk kunnen zetten om te kijken of de opgegeven informatie aannemelijk is.
  En ja ik weet; het is gemakkelijk om van afstand te zeggen wat er mis is. Maar er moeten toch ook in Zweden nog wel een paar intelligente mensen rondlopen die zien dat het huidige ‘beleid’ zo geen stand kan houden.
  Je kunt het migranten niet kwalijk nemen dat ze gebruik maken van de Zweedse onvolkomenheden, de enigen die daar verantwoordelijk voor zijn is de Zweedse overheid.

  Liked by 1 persoon

 3. polderboy // januari 10, 2018 om 23:58 //

  Verderop bij mij woont ook een vluchtelingenexpert, die in die business zit.
  Die zei meteen dat Mo eruit zag als 13 jaar, wat dan toch weer 5 jaar kinderbijslag oplevert, naast dat het heel mooi uitkomt dat hij op de vluchtelingenschool geweld pleegt, want dan valt er een flinke PGB voor Mohammad binnen te slepen, om Mo te behandelen.
  Overigens zijn die inburgeringscursussen, die die expert runt ook goud geld, want hij krijgt per vluchteling een bedrag van zeg 5000 Euro, en als ze slagen, een bonus van een paar duizend. Het maakt niks uit of ze de taal spreken, want daar let toch niemand op, omdat hij zelf ook de examens regelt voor de overheid.
  Als Mo dan een eigen woning heeft, en voor een jaartje naar Iran verdwijnt, met een kleine toelage om aan zijn trauma bij de familie te werken, kan die woning ook weer mooi in de verhuur bij Airbnb.
  Als Mo terugkomt, dan ontvangt hij een kickback als hij een stel nieuwe vluchtelingen heeft weten te ronselen voor de zaak.
  Sociaal heeft die vluchtelingen expert helemaal niks te klagen, want de harten van al die mooie Groenlinks en D66 meisjes smelten bij het zien van de mensenredder.

  Liked by 1 persoon

 4. Zweedse advocaten gaan tegenwoordig hier een gouden tijd door. Ze kunnen het werk niet aan. En natuurlijk constant in hoger beroep gaan om er nog wat meer uit te persen.

  Liked by 1 persoon

 5. trebor2110 // januari 11, 2018 om 00:35 //

  Like

 6. Maak van die leeftijd maar weer het dubbele.
  Die kerel is zeker is rond de 34-35 jaar oud.

  Liked by 1 persoon

 7. Ik denk dat ik maar eens kinderbijslag voor mezelf moet gaan aanvragen en subsidie voor buitenschoolse opvang.
  Als ze die gasten bij voorbaat al geloven, dan moet ik ze alles kunnen wijs maken.

  Liked by 1 persoon

 8. Republikein // januari 11, 2018 om 13:36 //

  Kreeg ook een scheermes bij geboorte.

  Liked by 1 persoon

 9. jackvanderveen // januari 11, 2018 om 13:50 //

  23 of 25, dan is dit varken toch nog vroeg lelijk te noemen. In iedergeval hij zal eerder 30 worden van 20.

  Like

 10. Dit is op toodlessss herblogd.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Asielzoeker die politieagent neerstak had in zijn asielaccomodatie’s een luier om en moest gevoerd worden

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: