Nieuw

De Hond peilt aankomende gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam

De strijd om de meeste zetels tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam wordt een nek-aan-nekrace tussen D66 en GroenLinks. Dat blijkt uit de eerste representatieve peiling, drie maanden voor de verkiezingen van 21 maart, uitgevoerd door Maurice de Hond.

De Hond peilt aankomende gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Screenshot Twitter.

De opiniepeiler stelde ruim duizend Amsterdammers op verzoek van D66 en GroenLinks vragen over het stemgedrag. Hoewel D66, nu nog de grootste partij met 14 zetels, nog steeds kans maakt om de grootste te worden, is er wel werk aan de winkel voor fractievoorzitter Reinier van Dantzig en zijn team als hij streeft naar de meeste zetels. In de peiling verliest hij vijf zetels. Volgens de prognose van De Hond hijgt de hete adem van GroenLinks-voorman Rutger Groot Wassink in zijn nek: die partij zit stevig in de lift en kan eveneens rekenen op negen zetels.

Lees verder:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1521127/strijd-tussen-d66-en-groen-links-in-amsterdam

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5829 Articles)
Altijd in oppositie.

7 Comments on De Hond peilt aankomende gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam

 1. Duchesne // januari 10, 2018 om 10:59 //

  Best wel vreemd dat de tweede grootste partij van Nederland niet op het lijstje voorkomt…..het zegt exact hoe het is gesteld met democratie en veiligheid voor de mensen van de twede grootste partij van Nederland. Het zegt dat het grondwettelijk recht op politieke keuze en deelname niet voor iedereen geldt, het geeft aan dat artikel 1 van de grondwet niet langer waarde heeft omdat niet iedere burger er meer gebruik van mag en kan maken.

  In een democratie zouden alle andere partijen solidair zijn met een partij die door geweld niet kan deelnemen aan een democratisch proces, in Nederland staan de politici te applaudiseren als er een aanval heeft plaatsgevonden en soms sturen ze zelf de aanvallers aan. Groen links deed dit in 1994, openlijk ennzonder enige belemmering of vervolging. De politici van alle partijen stonden erbij en keken erna, en ze vonden het goed.

  En dat vrienden, dat noem je een democratische monarchie. Sieg Heil Willen van Buren van
  Oranje Nassau, koning der Nederlanden, heer van het land van het wegkijken en tafelhoofd van het buffet van de ja knikkers. Vroeger was een koning een vent die met de vuist op tafel sloeg en zijn zwaar uitde schede trok als ministers of politici de grondwet overtraden, nu is een koning blijkbaar een besluitloze hoop meewarrigheid die iedereen flessenwater wil laten drinken dat men wel zelf moet betalen en meesjouwen maar ondertussen zwijgend de democratie laat verkrachten en regelmatig de hand schud van de grootste verrader uit onze geschiedenis.

  Op een bepaalde manier zou je sympathie krijgen voor Pol Pot.

  Liked by 1 persoon

 2. Misschien doet de PVV wel helemaal niet mee in Amsterdam, en dat ze daarom niet op de lijst staan.

  Like

 3. Amsterdammers (!!!!) zijn gelukkig niet representatief voor de Nederlander(die dus wel bestaat).
  Hopelijk roepen zij de onafhankelijkheid uit, zijn wij ervan verlost. 020=lost city of mentally disabled.

  Like

 4. Duchesne // januari 10, 2018 om 12:54 //

  Waarom zou de PVV niet meedoen in Amsterdam? Als je landelijk de twede grootste partij bent zou je landelijk ook overal(behalve URK) een vertegenwoordiging in de gemeenteraad moeten hebben. Genoeg mense, maarhet probleem is dus echt het geweld en het gebrek aan bescherming voor wie zich verkiesbaar stelt.
  Ten tijde van de Centrum Democraten was er een groot aantal actief in gemeenteraden, maar met een doodkist voor je deur, belaagd worden op dtraat, je werk kwijtraken omdat je baas bedreigd is, op de kraamafdeling een hoop door Groen Lunks getipte Marrokanen op bezoek krijgen om je te feliciteren, de lijst is vrij groot. Nooit iemand beschermd gewesst, nooit een dader bestraft.
  Wel is een van de leiders van Antifa met 1.6 miljoen met pensioen gestuurd door de staatsveiligheid, voor bewezen diensten zoals het vernietigen van een politieke partij door gericht geweld en terreur, wel kamerleden die bij terreur groepen actief waren en met een vet pensioen zijn gaan wandelen, maar niets of niemand die ooit is bestraft.

  Dus als er geen PVV lijst is voor Amsterdam, niemand die rust wil en een normaal leven gaat zichzelf tot schietschijf maken. En zo werkt demoratie in Nederland.

  Ik hoop mee te maken dat het ooit anders word en dat ik de lussen om de nekken van de terroristische ratten mag hangen en de krukjes mag wegtrappen. Als genoegdoening. Ik zal de tijd nemen….

  Like

 5. Duchesne // januari 10, 2018 om 12:55 //

  Nederlandse democratie is synoniem met demoralisatie.

  Like

 6. In deze gemeenten doet de PVV mee:

  Flevoland: Urk, Lelystad, Almere

  Drenthe: Emmen

  Noord-Holland: Den Helder, Zaanstad, Purmerend, Zandvoort

  Zuid-Holland: Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Nissewaard, Dordrecht

  Overijssel: Enschede, Almelo, Twenterand, Hengelo

  Gelderland: Arnhem

  Groningen: Pekela, Delfzijl

  Friesland: Achtkarspelen

  Noord-Brabant: Rucphen, Den Bosch

  Zeeland: Terneuzen, Tholen

  Utrecht: Stichtse Vecht, Utrecht

  Limburg: Venlo, Maastricht, Sittard-Geleen

  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/pvv-doet-in-30-gemeenten-mee-met-verkiezingen

  Like

 7. antiislamnu // januari 10, 2018 om 18:17 //

  Nou met dit vooruitzicht zitten die Amsterdammers gebakken.
  Dat wordt nog meer bed bad en brood

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: