Nieuw

Zweedse politie op TV na de granaataanval: criminele elementen moeten “zich beheersen”

Politiechef Jan Evenson's uitspraak op SVT dat crinelen "zich moeten beheersen" wordt bespot op de sociale media. Screenshot SVT.

Na de handgranaataanval in Vårby gård op zondag, komt de politie van Stockholm nu naar buiten met een aanmaning aan de criminelen: Ze moeten “zich beheersen”. Dit zei politiechef Jan Evenson maandagavond tegen SVT Rapport. Maar in de sociale media wordt zijn uitspraak driftig bespot en wordt onder andere vergeleken met de vorige campagne van de politie om verkrachtingen met armbanden te stoppen.

De politie van Stockholm roept de criminelen van de stad op zich te beheersen.

Dit na de granaataanval in de voorstad Vårby gård op zondag, waarbij een oudere man een handgranaat oppakte die ontplofte en de man doodde.

De politie beschouwd al lange tijd de massale aanwezigheid van handgranaten in de Zweedse maatschappij als een gevaar voor de burgerbevolking, en nu is het dan zover gekomen dat een onschuldig slachtoffer is vermoord.

– Dit moet nu eindigen. De criminele elementen moeten zich beheersen, zei Jan Evenson, politiechef van de regio Stockholm, in een interview met SVT Rapport.

Hij helpt ook de criminelen te begrijpen waarom ze moeten stoppen met het strooien van handgranaten om hen heen.

– Het is tijd om dit soort geweld te beëindigen. Onschuldige mensen kunnen gewond raken, en nu hebben we dan ook een bewijs dat het inderdaad zo kan aflopen, verklaarde hij verder.

Maar in de sociale media vragen zich velen af of het echt mogelijk is om criminelen tot rede te brengen. Meerdere mensen bespotten de uitspraak van Evenson.

“Misschien tijd om de armband weer te proberen?”, schrijft iemand op Twitter.

“Volgens @annieloof (partijleidster van de Centerpartiet) is het illegaal om crimineel te zijn! Dus jullie criminelen moeten je  beheersen!”, schrijft een ander.

Nu is het spel afgelopen! Horen jullie me? Beheers jullie nu een beetje! Jullie maken zoveel lawaai dat ik niet meer kan denken!”, ironiseert een ander.

Bron:

http://www.friatider.se/polisen-i-svt-efter-granatattacken-de-kriminella-elementen-m-ste-sansa-sig

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Zweedse politie op TV na de granaataanval: criminele elementen moeten “zich beheersen”

 1. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Nou hoor, niet meer zo stout zijn. Wat een geLUL (escusez le mot). Schiet er eens een paar lek; laat er eens een paar “verdwijnen”, pak eens een hele familie op voor een diepgaand verhoor; moet je zien hoe snel het afgelopen is.

  Like

 2. Dit zou zo van de site Speld afkomstig kunnen zijn.

  Like

 3. Johan P // januari 9, 2018 om 19:52 //

  hahahaha. Misschien dat deze politiechef nog niet helemaal door heeft dat criminelen zich opzettelijk niet aan de wet houden. Dat is zeg maar de definitie van een crimineel.
  En als hij nu nog niet door heeft dat het religieuze fanatici geen reet uitmaakt of er onschuldigen gewond raken of gedood worden dan heeft hij duidelijk geen inzicht in het probleem dat fanatici met zich meebrengen.
  Je vraagt je af in wat voor vakgebied deze man WEL bekwaam is. Parkeerbonnen schrijven denk ik.

  Liked by 1 persoon

 4. Die Zweedse Per Jaap Aalbergsson staat nog verder van de werkelijkheid af dan die Amsterdamse Pvda Volkscommissaris.

  Like

 5. Als ik het goed begrijp wil Jan Evenson me wijs maken dat een crimineel een handgranaat is verloren waarvan de zekerheidspin eruit trilde toen het op de grond viel en toevallig zodanig op de hefboom ging liggen dat het niet meteen explodeerde, waarop een 63-jarige het oppakt en de hefboom losschiet en de granaat explodeert.
  Waarom durft niemand te zeggen dat het een boobytrap was?

  Liked by 1 persoon

 6. antiislamnu // januari 10, 2018 om 01:26 //

  Zo zo dat is een krachtig optreden van de politie dit is zelfs nog beter dan een arm lengte afstand van de handgranaat gooiers houden.
  Echt buitengewoon doeltreffende actie dit.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s