Nieuw

Virtuele lokpuber tegen uitbuiting jongens

DEN HAAG (ANP) – Om pedofielen op te sporen die via sekssites minderjarige jongens benaderen, worden binnenkort zogenoemde lokprofielen en lokadvertenties ingezet. Het is een initiatief van hulporganisatie Terre des Hommes en onderzoeksbureau WATCH Nederland. Die vermoeden op basis van binnengekomen signalen dat er in ons land veel meer jongens slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting dan nu bekend is.

,,Het gaat om puberjongens die, onzichtbaar voor de buitenwereld, worden gechanteerd en seksueel worden uitgebuit”, aldus Gideon van Aartsen van Terre des Hommes. ,,Vorig jaar spraken we alleen over loverboypraktijken. Nu vragen we ook nadrukkelijk om verdachte situaties inzake jongens te melden.” Jeugdzorg en politie hebben volgens de organisaties maar beperkt zicht op jongensprostitutie.

Lees verder:

https://www.hpdetijd.nl/nieuws/virtuele-lokpuber-tegen-uitbuiting-jongens/

Doe mee met 912 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5581 Articles)
Altijd in oppositie.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: