Nieuw

Racistische keti-koti negers vinden standbeeld van priester die slaven en melaatsen hielp racistisch

De ‘fier rechtopstaande witte man die hooghartig neerkijkt op een knielende zwarte man’ representeert volgens Fitters koloniale en raciale verhoudingen. ,,Dat hoort naar mijn mening niet thuis in de huidige openbare ruimte”, stelt hij in een opiniestuk, dinsdag in het Brabants Dagblad.

De Tilburgse Keti Koti-werkgroep deelt de mening van Fitters over de uitstraling van het monument. ,,Wat het uitbeeldt, is superioriteit. De witte man, de katholieke kerk, die de zwarte man eronder houdt. Sta eens stil bij het effect dat dit nog steeds heeft”, zegt Mildria Mohaameth van Keti Koti.

Brabants Dagblad >>

Ga weg uit ons land. Ga Afrika opbouwen. Je hoeft hier niet te blijven, we hebben je niet uitgenodigd. Lever je onterecht verkregen paspoort in. Je bent niet langer welkom.

Peerke Donders deed zelf kinder- en slavenarbeid:

Donders zat als jongen van twaalf al achter het weefgetouw. Van zijn droom om priester te worden kon niets komen; zijn ouders hadden daar geen geld voor. Hij mocht knecht worden op het kleinseminarie Beekvliet te Sint-Michielsgestel, en werd vervolgens wegens zijn geloofsijver toegelaten tot de priesteropleiding.

Hij waagde zijn leven om in Suriname onder leprapatiënten te gaan werken en slaven te helpen. Hij wilde jullie helpen, en nu moet zijn standbeeld weg ? Ondankbaar tuig. Ga weg !

Het standbeeld beeldt Peerke Donders uit die een melaatse aanraakt, iets wat de meeste mensen in die tijd niet durfden. De melaatse knielt omdat hij misschien niet meer kon staan. Het heeft niks te maken met hooghartigheid en kolonialisme.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9329 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Racistische keti-koti negers vinden standbeeld van priester die slaven en melaatsen hielp racistisch

 1. Henk der Niederlànder // januari 9, 2018 om 19:08 //

  Even iets duidelijk maken.
  Wie is Herman Fitters bijvoorbeeld.
  Herman Fitters is een persoontje die zich zo af en toe op de voorgrond wil dringen en daarbij idiote linxpraat niet schuwt.
  Ook een groot aanhanger van groen slinx dus dat zegt al een en ander.
  Daarbij hangt deze kwal ook rond in wat gesoepsidieerde clubs, dus de lul zal hier in Tilburg binnen de kortste keren verbaal tot de grond toe afgefakkeld worden.
  De gemiddelde Tilburger houd zich niet echt op met de cutuur van Nederland maar kom niet te dicht in de buurt van Peerke en je mag zelfs zeiken over kruikenzeikers en de textielindustrie maar maak het niet te bont.
  Dat is de reden dat Ik denk maar niet zeker weet dat lukletje Fitters geen Tilburger is maar zo’n geimporteerde zoals we hier wel eens zeggen.
  Bedoeld word daarmee zeker geen Tilburgse roots.
  Ik zou me wel heel sterk vergissen als het anders zou zijn.

  Liked by 2 people

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s