Nieuw

Leeftijdsgrens voor corrosieve vloeistoffen in Groot-Brittannië na zuuraanvallen

Foto: Ter illustratie. Bron: Flickr. Auteur: Pulpolux !!!

Na een golf van zuuraanvallen zijn een aantal van de grootste Britse bouwmateriaal- en voedselketens overeengekomen om een ​​leeftijdsgrens van 18 jaar in te voeren voor de aankoop van bijtende vloeistoffen, meldt de BBC.

Dit geldt bijvoorbeeld voor ammoniak en reinigingsmiddelen met hoge concentraties zwavelzuur.

De groothandel anticipeert daarmee een wetgeving. Momenteel wordt in het parlement een wetsontwerp besproken voor een leeftijdsgrens van 18 jaar. Het wordt ook verboden om zonder goede reden bijtende stoffen op openbare plaatsen te bezitten, gelijkend de messenwet.

De achtergrond is dat sinds april vorig jaar meer dan 500 aanvallen met corrosieve stoffen in Groot-Brittannië zijn uitgevoerd. Dat is twee keer zoveel als vijf jaar geleden. Bovendien houden de autoriteiten er rekening mee dat een groot aantal zuuraanvallen niet in de openbaarheid zijn gekomen.

Screenshot BBC.

De meeste aanvallen vonden plaats in Londen. Een man die zuur gooide in een nachtclub in Londen, waarbij 22 mensen gewond raakten, werd tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

De voormalige aanklager Nazir Afzal denkt dat de vrijwillige leeftijdsgrens niet genoeg is, omdat er geen sancties zijn voor winkels die het niet naleven. Hij wijst er ook op dat de internethandel niet is inbegrepen.

– Ik heb het gecontroleerd en je kunt 96 procent zwavelzuur kopen, wat je gezicht meteen wegbrand, voor tien pond en de volgende dag is het geleverd, zegt hij tegen de BBC.

Bron:

http://www.bbc.com/news/uk-42585208

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 999 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6667 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

10 Comments on Leeftijdsgrens voor corrosieve vloeistoffen in Groot-Brittannië na zuuraanvallen

 1. trebor2110 // januari 9, 2018 om 11:46 //

  hoe zit dat dan met zuurpruimen en azijnzeikers ??

  Like

 2. Ook weer zo’n cultuur dingetje waar we voorheen nooit last van hadden.
  Worden accu’s dan ook verboden onder de 18.

  Liked by 1 persoon

 3. Tijl Uylenspiegel // januari 9, 2018 om 12:05 //

  Pure symboolpolitiek.

  Liked by 1 persoon

 4. Alsof een leeftijdsgrens hen stopt…………..

  Liked by 1 persoon

 5. Duchesne // januari 9, 2018 om 12:33 //

  Zoals ik al eens zei, condooms kopen helpt niet meer als e omgeving zwanger is en alle SOA’s uit het spectrum heeft gekregen, van JOU….

  De hele gewelds en waanzincyclus heeft een en hetzelfde begin: import van moslims om ons “cultureel te verrijken”….

  Het is niet meer omkeerbaar , het is slikken of met de hooivork erop, of emigreren en daar waar je heengaat zuiveren of zorgen dat het tuig er niet zit. Emigratiebeurs Houten 10/11 Februari…..

  Persoonlijk, ik ga emigreren als het kan, kan het niet dan liever dood met de hooivork in de hand dan jaar in jaar uit deze aftakeling moeten aanzien energens op oudere leeftijd worden beroofd en afgemaakt door deze diersoort.

  Iedere blanke die meewerkt aan de import en bescherming van Islam vind ik een verrader.

  Liked by 2 people

 6. Tijl Uylenspiegel // januari 9, 2018 om 14:28 //

  Zou het wel lef vinden als je gaat emigreren, heb zojuist even op hun site gekeken maar de enige mogelijkheid lijkt te zijn om een huis te kopen en dat gaat hem niet worden. Best duur trouwens die entreebewijzen en dat voor een beurs.

  Like

 7. Johan P // januari 9, 2018 om 15:55 //

  @Tijl
  Het is een grote stap. En het kost geld. Maar ondanks dat is het toch een optie. Beter nu een verlies nemen dan straks alles kwijt zijn.
  En als het echt niet mogelijk is voor het eigen budget dan is er nog een mogelijkheid om OF samen met een aantal anderen te gaan, OF contact te zoeken met eerdere emigranten om te zien of er wat geregeld kan worden.
  Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van de EU-regels van vrij reizen. Als de invallers dat mogen, dan mogen burgers dat ook. In principe is er geen reden waarom je niet zomaar wat zou kunnen huren en dan vanuit dat punt te werken naar het verkrijgen van een permanente status.

  Like

 8. skeeter // januari 9, 2018 om 18:22 //

  Handig te jatten die zooi als je weet dat melk bedrijven die rotzooi in 200 liter vaten hebben voor het reinigen van melk leidingen

  Like

 9. skeeter // januari 9, 2018 om 18:27 //

  met slechts $25000 usd eigen vermogen is emigratie mogelijk Duchesne, das toch echt niet zo veul

  Like

 10. Duchesne // januari 10, 2018 om 17:14 //

  …eigen vermogen, het juiste woord…..

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s