Nieuw

Zlatan doet ook een racismehuilie – De Zweedse media hebben me blootgesteld aan “undercover-racisme”

Foto: Zlatan Ibrahimović op een persconferentie op 21 maart 2013 vóór de kwalificatiewedstrijd tegen Ierland. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Frankie Fouganthin

Zlatan Ibrahimovic is van mening dat de Zweedse journalisten hem hebben blootgesteld aan een soort van “undercover-racisme”, toen ze kritische artikelen over hem schreven. Dit legt hij uit in een nieuw interview met een Franse tv-zender, meldt Sportbladet.

In een interview met zijn oude teamgenoot bij Inter, Olivier Dacourt, spreekt Zlatan zich uit over zijn “arrogante” gedrag, zijn tijd bij Malmö FF en de media, die volgens de voetbal-ster hem slecht behandeld hebben.

Dat Zweedse journalisten negatieve artikelen over hem schreven is in feite een soort van verborgen racisme, zegt Ibrahimovic tegen Dacourt – die nu voor de Franse Canal Plus werkt.

– Het handelt zich om racisme.  Ik zeg niet dat dit racisme is, maar het is een undercover-racisme, daar ben ik 100 procent zeker van. Ik ben geen Andersson of Svensson. Als ik zo zou heten, zouden ze me verdedigen, zelfs als ik een bank beroof, zegt Ibrahimovic in het interview.

Volgens Zlatan hebben Zweedse journalisten hem niet verdedigd zoals ze hadden moeten doen, gezien het talent dat hij is.

Zlatan benadrukt dat hij waarschijnlijk de beste speler is die Zweden ooit heeft gezien en dat niemand heeft weten te bereiken wat hij heeft gedaan.

Wanneer Dacourt voor Zlatan duidelijk maakt dat hij misschien gewoon als te arrogant wordt beschouwd, antwoordt Zlatan dat dit niets uitmaakt, want hij is de beste voetbalspeler die er bestaat.

– Wat ik voor het Zweedse voetbal heb gedaan, heeft niemand anders gedaan, zegt hij.

Ibrahimovic zegt ook dat hij het zwaar hard in de jaren bij Malmö FF, omdat hij niet “blond” en “wit” was.

Hij moest tien keer harder werken dan anderen in het team om geaccepteerd te worden, beweert hij.

Bron:

http://www.friatider.se/zlatan-svensk-media-har-utsatt-mig-f-r-under-cover-rasism

Doe mee met 926 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5824 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Zlatan doet ook een racismehuilie – De Zweedse media hebben me blootgesteld aan “undercover-racisme”

 1. jackvanderveen // januari 8, 2018 om 14:36 //

  indien men maar blijft volharden in zijn eigen standpunten gaat men deze vanzelf ook nog geloven.
  hoe onheus of onwaarschijnlijk het allemaal ook moge klinken.
  in een land waar een pisvlek nog rood kleurt, een getinte heilig verklaard is, daar kan toch geen twijfel over bestaan dan, dat de media de kritiek over deze paus heel zachtjes heeft gebracht om zijn getint zieltje niet te zwaar te kwetsen.
  nu hij alsnog door krijgt dat men hem zeker niet voor vol aanzag, zal ook nimmer gebeuren, wordt alles toch wel heel erg zielig voor deze stumperd.

  Like

 2. Zonder Zweden was die idioot nooit zover gekomen.
  Was zijn talent verloren gegaan ergens op een zandveldje in Joegoslavië.

  Like

 3. Dat willen ze nog wel eens vergeten, als ze in eens iemand zijn, omdat ze een kans gekregen hebben.

  Like

 4. skeeter // januari 8, 2018 om 17:32 //

  nooit van die lul gehoord

  Like

 5. Vederso // januari 8, 2018 om 19:02 //

  OT: De Zweedse verkiezingen worden een bloedbad.
  via Snaphanen – Google vertaling uit het Zweedse (linkse) Aftonbladet

  Ik woonde tot voor kort vlakbij de Vårby-boerderij waar de handgranaat een man doodde. Als je denkt dat mensen in de stad zullen stemmen op S, krijg je een schok. Ik sprak politiek met vele buren, iedereen zei hetzelfde.

  De Zweedse democraten sneden als een scheermes door de mening. Volgens Aftonbladet / Inizio bezit de partij drie van de acht nummers. Het is meer dan elke andere partij, dit is de meest enge opiniepeiling die ik gedurende mijn hele leven heb gelezen. Het laat zien met welke kracht, breedte en omvang de Zweedse democraten zich in Zweedse opinie bevinden.

  Het is enorm verrassend. Partijstrategen moeten onmiddellijk een basiscrisisplan bedenken als ze willen voorkomen dat de volgende verkiezingen een bloedbad worden. Het kan echter al te laat zijn. De gehechtheid van de Zweedse Democraten in Zweedse opinie is veel uitgebreider dan de verkiezingsbarometers, die de steun voor de partijen meten, de indruk wekken. Aftonbladet / Inizio: SD wint vraag per vraag

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/p2oL1/aftonbladet-inizio-sd-vinner-fraga-efter-fraga

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: