Nieuw

Sinds wanneer ben ik wit ?

Het was u misschien ook al opgevallen; de term blank is tegenwoordig not-done. Als je het over een blanke hebt schijn je tegenwoordig wit te moeten zeggen !

woman-759688_640

Discussiëren wordt er in ons kleine landje niet bepaald makkelijker op, deblack-man-860843_640 aanduiding neger schijnt ook al racistisch te zijn maar er wordt gemakshalve niet gezegd hoe je zulke mensen dan moet aanduiden. Overmatig gepigmenteerden ? Allochtoon ook al zo’n woord dat “men” liever niet hoort. Het schijnt dat je dan behoort te zeggen “een Nederlander met Marokkaanse/Turkse roots”.

Maar goed Tijl schijnt tegenwoordig dus “wit” te zijn, te vrezen valt dat de mensen die de term hebben ingevoerd mij niet persoonlijk kennen, Tijl kleurt namelijk erg snel, de eerste zonnige dag in het vroege voorjaar is meestal al voldoende om mij een bruine koptanga-109155_640 te bezorgen. Mijn hoogblonde hex was zelfs een keer behoorlijk afgunstig toen bleek dat zelfs midden in de winter nog te zien was waar de vorige zomer mijn zwembroekje had gezeten.

U begrijpt ik voel me niet aangesproken als iemand het weer zo nodig over “witte mannen” moet hebben, ik vond blank eigenlijk wel een term die de lading dekt. Weet u wat nou zo grappig is ? De Joden zijnpuppet-1792028_640 wel zo ongeveer de meest gediscrimineerde groep ter wereld maar zij konden er bij tijd en wijle wel de humor in zien getuige de vele Sam & Moos moppen. Zo’n beetje de beste vertolker daarvan was Max Tailleur en veel Joodser vind je ze niet snel.

Nee als je door de linkse gutmensch eenmaal bent ingedeeld onder “rechts” of “populistisch” dan schijn je erg op je taalgebruik te moeten letten, de linkse gutmensch zelf daarentegen… Neem bijvoorbeeld deze alinea maar eens uit een artikel van schoolkrantredacteur Peter Breedfeld;

Ik heb geen kennis genomen van de commentaren van Jan Dijkgraaf en Jan Roos op het gedrag van Boef, maar ook deze vieze seksistische varkens doen er beter het zwijgen toe. De PVV is zelf een uitvalsbasis voor aanranders, ontuchtplegers, vrouwenmeppers en seksisten, dus alsjeblieft, Geert Wilders, hou toch de eer aan je zelf en laat de schaamte je mond verzegelen.”

Nee rustig maar ik zal de Oberste Gruppenführer verder niet citeren, ik red het zelf ook niet langer dan enkele minuten om op zijn site te kijken dus dat wil ik ook een ander zeker niet aandoen. Wonderlijk is het intussen wel, je schijnt als linksmensch véél meer te mogen zeggen dan wanneer je “rechts” bent, waar het eigenlijk op neerkomt is dat als je eenmaal bent beschuldigt van populisme je daarna je bek moet houden. Daar komt geen rechtszaak aan te pas, als je eenmaal gebrandmerkt bent als “rechtspopulist” dan helpt er geen lieve moeder meer aan, dan zul je de rest van je leven moeten blijven proberen dat te nuanceren.

Nou ik heb vervelend nieuws voor Gruppenführer Breedfeld en de zijnen, ik blijf gewoon blanke zeggen en neger en allochtoon en als jullie nog meer woorden taboe verklaren dan zal ik ook die woorden gewoon blijven gebruiken. Tijl doet niet mee aan dat taalnazisme !

Bij dit soort discussies mis ik Theo van Gogh, die was beter dan ik in het vinden van nieuwe scheldnamen zoals zijn befaamde; “Pooier van de profeet”. Wat mij betreft tot nu toe onovertroffen !!

you-2386968_640Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

12 Comments on Sinds wanneer ben ik wit ?

 1. Je bent niet alleen niet blank meer maar wit. Je bent ook geen Nederlander meer:

  Like

 2. Dit is op toodlessss herblogd.

  Like

 3. Ja, ja….tegenwoordig zijn wij wit en niet meer blank.
  Zelfs geen Nederlander meer, zoals Fub terecht opmerkt.
  Ik erger mij er kapot aan!
  Op tv en radio worden wij de hele dag herinnerd aan het koloniaal verleden
  van ons land: we zijn GEEN blanken meer, maar witten.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // januari 8, 2018 om 23:45 //

  Zo vanaf nu ook geen Nederlander meer ! En ik maar denken; het ergste ga ik niet meer meemaken. Kom ik even bedrogen uit !

  Liked by 1 persoon

 5. Je had even buiten mij gerekend he, je favoriete collega 😛

  Liked by 1 persoon

 6. trebor2110 // januari 9, 2018 om 00:17 //

  Ja Tijl nog even een trap na vlak voordat je je graf in gaat 🙂
  gun je nog vele jaren hoor .

  Like

 7. Republikein // januari 9, 2018 om 01:07 //

  Theo had het over landgenoten.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // januari 9, 2018 om 01:18 //

  Ik helaas ook.

  Like

 9. templars2017 // januari 9, 2018 om 01:33 //

  Kent iemand van jullie het verschil tussen een originele Nederlander en een nieuwe Nederlander?

  Like

 10. templars2017 // januari 9, 2018 om 01:34 //

  Nee? wel een nieuwe is bruiner……………….

  Like

 11. Ik erken geen ‘nieuwe Nederlanders’.
  Er zijn Nederlanders, en er zijn er die dit land ASAP moeten verlaten.

  Like

 12. Republikein // januari 9, 2018 om 04:36 //

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s