Nieuw

Philips opgenomen in de wietindex

Foto: Close-up van een 150 watt buisvormige, dubbelzijdige metaalhalogenadelamp ca. halverwege opwarming. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Dave H.

Philips Lighting heeft de twijfelachtige eer als enig Nederlands bedrijf te zijn opgenomen in de wietindex van Bloomberg. In die lijst, met de toepasselijke afkorting POT, zijn 30 bedrijven opgenomen die geld kunnen verdienen met de gelegaliseerde teelt en verkoop van wiet.

Volgens de VEB, de belangenbehartiger van aandelenbeleggers, is Philips opgenomen in de index omdat het groeilampen verkoopt, waaronder marihuana geteeld kan worden. In de VS zijn steeds meer staten waar de productie en verkoop van wiet is gelegaliseerd. Ook Canada wil productie en gebruik van wiet niet langer strafbaar stellen. Eerder legaliseerde Uruguay al wiet.

Lees verder:

https://www.ad.nl/economie/philips-opgenomen-in-de-wietindex~a157eee1/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 999 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6667 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

1 Comment on Philips opgenomen in de wietindex

  1. trebor2110 // januari 9, 2018 om 08:55 //

    Philips heeft al heeeel veeel verdiend aan de illegale wiet kwekers in de jaren 80/90 maar werd door de bank op de vingers getikt die wilde niks met wiet kweken te maken hebben de schijnheilige )

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s