Nieuw

’NAVO ging rode lijn over bij Poetin’

Foto: Megyn Kelly interviewt Vladimir Poetin. NBC News screenshot / YouTube.

Met het beloven van een NAVO-lidmaatschap aan Georgië en Oekraïne in 2008 duwde het bondgenootschap Rusland in een hoek. Het is niet verwonderlijk dat president Vladimir Poetin daarop een rode lijn trok en zijn beleid aanpaste. Dat zei voormalig secretaris-generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer vandaag in Nieuwsuur.

De actualiteitenrubriek bracht een portret van de Russische leider wegens de aankomende presidentsverkiezingen in het land in maart.

De snelle expansie richting het oosten door de NAVO werd door Poetin als een serieuze bedreiging opgevat, zegt De Hoop Scheffer nu. Terugkijkend vindt hij dat de NAVO de Russische gevoelens onderschat heeft, met name wat betreft de wens van de voormalige Amerikaanse president Bush om Georgië en Oekraïne lid te maken. ,,Hij zei tegen mij, nadat het communiqué was uitgekomen: mister secretary-general, this will not be. Dit gaat niet gebeuren.”

De oorlogen in Georgië in 2008 en Oekraïne 2014 houden volgens De Hoop Scheffer verband met de NAVO-aankondiging van toen.

Bron:

https://www.ad.nl/buitenland/navo-ging-rode-lijn-over-bij-poetin~ae5ba9d3/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 996 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6667 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

4 Comments on ’NAVO ging rode lijn over bij Poetin’

 1. Jaap is het keffen nog niet verleerd. #dehoopkeffer

  Like

 2. En daar komt die nu mee ?
  Daar moesten eerst tienduizenden mensen voor dood ?
  Elke kleuter kan dat van tevoren bedenken, maar de hoogste baas van de NAVO niet ?
  Onbenul !
  Moordenaar !
  Duivels geteisem !

  Liked by 1 persoon

 3. polderboy // januari 8, 2018 om 15:11 //

  Logisch gevolg is ook dat de Russen recent over zijn gegaan met zich op het Oosten te richten en een verdergaande militaire alliantie met de Chinezen hebben gesloten.
  https://thediplomat.com/2017/06/china-and-russia-sign-military-cooperation-roadmap/

  Maar alle zacht omfloerste mensenrechten praatjes van lui als De Hoop Scheffer daargelaten, zou ik keihard wegrennen als ik hem in een donker bos tegen zou komen.
  Laten we maar blij zijn, dat die imperium bouwers met hun oude klassieke opleiding, waar aan 12 jarigen al De Bello Gallico wordt onderwezen, daar in Brussel een beetje tegenwicht krijgen.

  Like

 4. Alleen al in de oblast Donetsk 10.000 vrouwen en kinderen door met zware wapens woonflatgebouwen met de grond gelijk te maken, maar ook voor hetzelfde geld ziekenhuizen, bejaardenhuizen etc.
  Allemaal met behulp van chocoprins Poroschenko, de EU parlementariërs vetzak van Baalen, en de Belgische ASO Verhofstadt, onder het toeziende goedkeurende oog van de alcoholist zuiplap Juncker.
  Juncker en de Hoop Scheffer, allebei zwaar christelijk maar dat schijnt geen bezwaar te zijn om moordpartijen uit te lokken. Religie eigen moeten we maar denken, kijk maar naar die paus clown die als Zuid-Amerikaan wel even Europa naar de kloten zal helpen met z’n gelik en geslijm naar de islam.
  Wij worden helaas geregeerd door een ongelooflijk stel slappe zakken

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s