Nieuw

Griezelig: honderden apps luisteren stiekem met je mee

Foto: Ter illustratie. Bron: Unsplash / Auteur: Oliur Rahman

Door: Naz Taha

Zeker 250 apps uit de Google Play Store en tientallen in de Apple Store blijken gebruikers af te luisteren. Het zijn vaak spelletjes, gericht op kinderen, die de omgeving aflu

isteren zonder dat ze het doorhebben.

De gegevens, die ook worden verzameld als de applicaties uitstaan, worden gebruikt voor advertenties. De microfoon wordt zelfs gebruikt als de smartphone in de broekzak zit, zodat adverteerders bijvoorbeeld te weten komen hoe consumenten televisie kijken. Het gaat vooral om gameapps, zoals Beer Pong, Honey Quest en andere spelletjesapps, vaak gericht op kinderen.

Lees verder:

https://www.ad.nl/digitaal/griezelig-honderden-apps-luisteren-stiekem-met-je-mee~a33b406a/

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5829 Articles)
Altijd in oppositie.

10 Comments on Griezelig: honderden apps luisteren stiekem met je mee

 1. Duchesne // januari 8, 2018 om 09:29 //

  En met de sleepwet mag de politie dit ook doen, net als al je mail doorzoeken, je bankrekening inkijken en eventueel je toestel tijdelijk buiten gebruik stellen….alles in het kader tegen terrorisme natuurlijk…..net als je patienten dossier inzien, iets waar straks je zorgpremie op gebaseerd word, en zo is er meer…..

  Onze persoonlijke vrijheid is straks precies zo groot als anderen het toelaten, zonder uitweg. Waar iemand vroeger elders een nieuwe naam aannam en een nieuwe toekomst opbouwde is nu geen uitweg meer. Zelfs het klooster in en uit de reguliere administratie stappen is niet meer, zonder het noodzakelijke chipje om te kunnenkopen, reizen of eender wat dan ook is men straks een slaaf die overal kan worden uitgeplukt en afgemaakt.

  Misschien is de enige weg naar vrijheid totale oorlog en verwoesting van het bestaande syteem van geld ennbelastingen. Als de prijs van de vrijheid totale oorlog is en de sleutel daartoe massa immigratie van doorgedraaide figuren dan is dst misschien wel de toekomst. Laten we dan als eerste de figuren ruimen die ons op dat punt hebben gebracht, want de spreuk: nooit meer” is vrij nutteloos als men metmde tweede wereldoorlog in het achterhoofd een derde gewoon laat ontstaan door machtsgeile politici, vrijheid en het verlies ervan heeft alles te maken met figuren die over de rug van anderen macht en rijkdom willen. Voor hen is de rijkdom van een koninkrijk in het hiernamaals een prima beloning.

  Liked by 1 persoon

 2. Duchesne // januari 8, 2018 om 09:32 //

  p.s. er zijn drie methoden om een mobiele telefoon te lokaliseren, dus met een smartphone heb je feitelijk een constant baken bij je van waar je bent en heen gaat.
  En dat kun je op geen enkel andere wijze voorkomen dan door geen telefoon meer te hebben.

  Like

 3. Apps kunnen gebruikers volgen ook als die geen toegang tot gps hebben, zo stellen onderzoekers van Princeton University.

  Het gaat om informatie zoals ip-adres, wifi-netwerken, kompasdetails van een gyroscoop, luchtvochtigheid, luchtdruk van een barometer en data van een versnellingsmeter. Door deze gegevens via een aantal algoritmen te verwerken kan bijvoorbeeld worden vastgesteld of iemand per voet, auto, vliegtuig of trein aan het reizen is en kan de route in kaart worden gebracht, terwijl de aanwezigheid van de app nagenoeg onzichtbaar is.
  https://www.security.nl/posting/542367/Apps+kunnen+gebruikers+volgen+ook+als+gps+uitgeschakeld+staat

  Like

 4. Android-telefoons sturen de locatie van gebruikers naar Google, ook als locatiediensten staan uitgeschakeld. Dat laat Quartz vandaag weten. Sinds begin van dit jaar verzamelen Android-telefoons de adressen van zendmasten in de buurt van de gebruiker en sturen die gegevens terug naar Google. De internetgigant heeft zo inzicht in de bewegingen van gebruikers, ook al denken die dat ze door het uitschakelen van locatiediensten hun locatie kunnen afschermen.
  https://www.security.nl/posting/539998/Android-telefoons+sturen+locatie+naar+Google%2C+ook+als+locatiediensten+uit+staan

  Like

 5. Ben trouwens nog nooit 1 smartfoon gebruiker tegen gekomen die al deze info ook maar iets boeit.
  De meeste raken compleet in paniek wanneer ze er achter komen dat ze ‘m zijn vergeten mee te nemen.

  Ik hou het wel bij mijn oude GSM die nooit aanstaat, tenzij ik ‘m ergens voor nodig mocht hebben onderweg.
  En dat gebeurt zelden.

  Like

 6. Sensoren volgen burgers ongemerkt in de stad. Garanties voor privacy ontbreken, blijkt uit onderzoek van Trouw.
  https://www.trouw.nl/home/niemand-controleert-big-brother~a0ce74ca/

  Utrecht, Eindhoven, Enschede en vele andere steden zijn smart cities geworden. De manier waarop gegevens worden verzameld en gebruikt is strijdig met het recht op privacy. ‘Bezoekers beseffen niet dat ze een levend laboratorium binnenstappen.’
  https://www.groene.nl/artikel/de-muren-hebben-sensoren

  Like

 7. Kunnen ze niet een app-je maken die dit afluisteren tegengaat?
  Kan je snel rijk mee worden trouwens.

  Like

 8. Als je microfoon het enige probleem zou zijn, dan valt het nog wel mee.
  Je microfoon kan je er ook uit slopen, als je dan wilt bellen zet je een koptelefoon setje op waarin er 1 zit ingebouwd.
  Het gaat veel verder dan alleen maar afluisteren.

  Like

 9. Zo’n microfoon zit trouwens niet alleen in je smartfoon, maar ook in je tv die op internet zit aangesloten.
  Daar is al bekend van dat ze meeluisteren met wat jij met je gezin bespreekt.
  Of in kinderspeelgoed wat is verbonden met wifi.

  Like

 10. Claudia M. // januari 8, 2018 om 18:55 //

  Als ze mij afluisteren, zullen ze af en toe wel schrikken… Ik kan afschuwelijk vloeken als er iets niet lukt (-;

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: