Nieuw

Arabische Apartheid richt zich op Palestijnen

Een nieuwe Iraakse wet, onlangs geratificeerd door Iraks president Fuad Masum, schaft heel effectief de rechten af van de Palestijnen die daar wonen (gratis onderwijs, gezondheidszorg, reisdocumenten, werken in staatsinstellingen), en verandert de status van de Palestijnen van onderdanen in buitenlanders. Foto: Iraakse President Fuad Masum (rechts) ontmoet de President van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas (links) op 30 november 2015. (Bron: Video screenshot, Kantoor van Mahmoud Abbas)

Door: Khaled Abu Toameh

Palestijnen zeggen, dat waarmee ze in Irak worden geconfronteerd, een “etnische zuivering” is. De nieuwe Iraakse wet ontneemt de Palestijnen in Irak hun recht op gratis onderwijs, gezondheidszorg en reisdocumenten, en ontzegt hen het werken in staatsinstellingen.

En een Palestijnse meisje dat een Israëlische soldaat in het gezicht slaat, trekt meer belangstelling van de media dan de Arabische apartheid tegen de Palestijnen.

Irak is net toegetreden tot de lange lijst van Arabische landen die schaamteloos de Apartheid tegen de Palestijnen in de praktijk brengen. Het aantal Arabische landen waarop dit van toepassing is, met deze discriminerende maatregelen tegen de Palestijnen, terwijl ze doen alsof ze de Palestijnse zaak ondersteunen, is adembenemend. De Arabische hypocrisie is weer duidelijk te zien, maar wie kijkt ernaar?

Lees verder:

https://nl.gatestoneinstitute.org/11688/apartheid-palestijnen-irak

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5829 Articles)
Altijd in oppositie.

1 Comment on Arabische Apartheid richt zich op Palestijnen

  1. polderboy // januari 8, 2018 om 11:00 //

    Ik lees: Zij geloven dat de nieuwe Iraakse wet deel uitmaakt van Trumps vermeende “ultieme oplossing” voor het Israëlisch-Arabische conflict, waarvan zij overtuigd is dat die gericht is op het “liquideren” van de Palestijnse zaak en de Palestijnen te beroven van hun “recht op terugkeer”.

    Jaren gelden las ik, dat Arabische staten juist burgerschap van Palestijnen weigerden, om druk op bijvoorbeeld de VS, de grote satan, te blijven uitoefenen, opdat deze een oplossing moest zoeken voor deze kwestie.

    Elke minuut aandacht die je aan het weeklagen van die haters met hun krokodillentranen schenkt, is een minuut te veel.

    Liked by 2 people

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: