Nieuw

Duizenden Zweden kopen cannabisaandelen

Foto: Cannabisplant. Bron: Pixabay / Auteur: futurefilmworks

Veel Zweden zijn begonnen met het investeren in cannabisaandelen in het buitenland. Dergelijke aandelen zijn de laatste tijd sterk gestegen.

Onder andere het Canadese bedrijf Aurora Cannabis, dat cannabis produceert, trekt duizenden Zweedse investeerders aan.

In de afgelopen drie maanden zijn de aandelen van het bedrijf met 348 procent gestegen.

Gedurende gisteren had het aandeel 5.000 eigenaren bij online makelaar Avanza, waardoor het een van de meest populaire buitenlandse aandelen is.

Hoewel de drugs illegaal is in Zweden, zijn de aandelen volledig legaal. Avanza levert aandelen van zes Canadese cannabisbedrijven.

– Men kan veel morele en ethische bezwaren hebben, maar de bedrijven zijn beursgenoteerd en legitiem. Het is onze taak om deze waardepapieren zeker te stellen voor onze klanten, zegt Rikard Josefson, CEO van Avanzas, tegen SVT.

De verklaring dat de aandelen zo sterk stijgen, is dat het gebruik en de verkoop van marihuana in steeds meer landen en staten legaal wordt. Rond de jaarwisseling werd de drugs legaal in Californië in de Verenigde Staten. Canada, dat momenteel de softdrugs voor medische doeleinden toelaat, zal het naar verwachting in de zomer legaliseren.

Bron:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/1-000-tals-svenskar-koper-cannabisaktier

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5824 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Duizenden Zweden kopen cannabisaandelen

 1. Wat zijn onze politieke leiders toch enorm incapabel en wat houden ze er een dubbele moraal op na,
  Ik zal u een voorbeeld geven hoe we hier omgaan met cannabis . Een bedrijf in gemeente Noordoostpolder heeft in 2016 150.000 euro subsidie gekregen en in 2017 nog eens 1.600.000 euro voor het kweken van cannabis op het industrie terrein ! De burgemeester van deze zelfde gemeente heeft in 2017 4 panden voor 3 tot 6 maanden op slot gedaan omdat ze daar cannabis kweken en dat ook op het industrie terrein !!! Ik heb de Burgemeester gevraagd waarom er met 2 maten gemeten wordt als het gaat om cannabis kweken want voor mij is cannabis cannabis en of je dat rookt als een joint of als olie inneemt maakt natuurlijk geen reet uit . Er is nog nooit een dode gevallen door het gebruik van cannabis , wel honderdduizenden doden door roken en alcohol en daar zijn in ons land 9000 verkooppunten van geheel legaal .

  Laat toch die hele cannabis vrij zoals in de vele andere landen en als mensen zin hebben om cannabis te kweken zie het als een gewoon genotsproduct en behandel de mensen niet als kleuters .
  Als het vrij gegeven wordt kun je er belasting over heffen en de prijzen donderen in elkaar zodat de criminaliteit een flink stuk lager van zijn en je neemt de kampers en de mocro’s de wind uit de zeilen. Heeft de politie ook wéér tijd om tijd om de echte criminelen op te sporen .

  Like

 2. skeeter // januari 7, 2018 om 16:50 //

  medische cannabis is hier al een tijdje legaal, anders waren die bedrijven er natuurlijk niet. Deze zijn streng gereguleerd en hebben niets met recreatie drugs van doen.
  Of recreatie drugs zal worden toegelaten zal meer van Trump afhangen dan Jihadyi Justin bin laden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: