Nieuw

Binnenkort gaat de NPO weer verkondigen dat Israël Gaza aanvalt

Pixabay CC0 Creative Commons

De laatste maanden zijn er ongeveer 20 raketten vanuit Gaza op Israël geschoten. Verscheidene raketten zijn gestopt door het anti-raketafweer van Israël, maar sommigen hebben het Israëlische grondgebied bereikt.

– Meer dan 60 raketten zijn op Israël afgevuurd, 20 in de laatste maanden. Dit is iets wat we niet zullen accepteren. We voeren een reeks geheime en open acties uit, inclusief preventieve maatregelen, zegt de Israëlische stafchef, generaal luitenant Gadi Eisenkot, tegen de Jerusalem Post.

De voortdurende raketaanvallen op de burgerbevolkingen in het zuiden van Israël hebben geleid tot oproepen van verschillende vertegenwoordigers, waaronder burgemeester Alon Davidi van Sderot, voor zwaardere represailles. Een aantal raketten hebben de stad getroffen, waaronder een die half december een kleuterschool heeft geraakt.

– Ik verwacht van de premier, de minister van defensie en de IDF-chef dat ze terroristische groeperingen zonder genade neerslaan, zei Davidi. – We tolereren geen verdere beschietingen op Sderot.

De raketaanvallen zijn voornamelijk gericht op gemeenschappen in de buurt van de Gazastrook, maar een raket is boven Ashkelon neergeschoten, ongeveer 20 kilometer van Gaza. IDF heeft alle raketaanvallen beantwoord en 40 doelen in Gaza geëlimineerd.

– Ik ken geen een doel wat de IDF heeft aangevallen wat geen terreurdreiging was, zegt Eisenkot, eraan toevoegend dat onafhankelijke groepen in Gaza proberen de IDF in een oorlog daar te verwikkelen.

Vrijdag zei minister van Defensie Avigdor Liberman dat de gebruikte vuurmonden afkomstig zijn uit Iran en zijn verdeeld onder verschillende groepen in de door Hamas geregeerde Gazastrook.

Volgens Eisenkot heeft Iran de afgelopen maanden zijn steun voor Hamas en de islamitische Jihad verhoogd tot ongeveer $ 100 miljoen om zijn invloed in het gebied uit te breiden. Teheran stopte zijn financiële steun aan Hamas in 2012, toen de groep weigerde het Assad-regime te ondersteunen, maar in september meldden rapporten dat zij Hamas financierden met $ 60-70 miljoen.

Eisenkot zegt dat de slechte humanitaire situatie in Gaza, die leidde tot de overeenkomst van Hamas met de Palestijnse Autoriteit, tot instabiliteit zou kunnen leiden. Hoewel IDF niet van plan is om de situatie te escaleren, probeert Hamas terroristische aanslagen te plegen in Judea/Samaria om het Gaza-front kalm te houden.

Sinds de nieuwe golf van geweld in 2015 is begonnen, zijn verschillende Hamas-aanvallen gestopt door veiligheidspersoneel. Maandag zei een bron in Shin Bet dat “recentelijk een verhoogde motivatie is waargenomen vanuit het hoofdkantoor van Hamas in Gaza om terroristische aanslagen uit te voeren via agenten op de Westelijke Jordaanoever”.

Bij Fenixx wachten we af wanneer de NPO kritiek op Israël gaat leveren omdat ze beschoten worden en zich daarom verdedigen.

bron:

http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Shabbat-rocket-attack-strikes-fear-and-concern-in-Sderot-517645

http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Shabbat-rocket-attack-strikes-fear-and-concern-in-Sderot-517645

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6975 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

13 Comments on Binnenkort gaat de NPO weer verkondigen dat Israël Gaza aanvalt

 1. VarAway // januari 7, 2018 om 19:01 //

  Ik probeer me wel eens voor te stellen, als b.v. Mexico hetzelfde
  zou flikken bij de grens met Texas….
  Wat denk je dat er dan zou gebeuren?
  Of gewoon aan de grens tussen Argentinie en Chile?
  Dichter bij huis. Tussen Griekenland en Turkije?
  Maar omdat het laffe terroristen vanuit Gaza zijn,
  moet Israel zoiets maar accepteren?
  Israel MOET een duidelijk voorbeeld geven en stellen.
  Bij iedere raket trekken we met tanks en manschappen 1 km
  dwars van oost naar west, richting zee Gaza binnen en ALLES
  wordt vlak gemaaid. Knijp Gaza in twee.
  Na 10 raketten staan ze op het Gaza strand.
  Dat wordt NOOIT meer terug gegeven. Eigen schuld, dikke bult.

  Like

 2. Henk der Niederlànder // januari 7, 2018 om 20:54 //

  Wat vooral verontrustend is dat de voormonden van Iraanse makelei zijn.
  Zoals Ik een paar weken terug al aangaf is het een zeer slechte zaak dat de Iraanse Mullahs het zo ver hebben weten te krijgen dat er nu een Sji’itische corridor dwars door Irak en Syrie is gekomen naar de grens van Israel.
  Dit is voor de Joodse staat de grootste dreiging die zich tot nog toe aangemeld heeft.
  Voor Israel een levensgevaarlijke ontwikkeling.
  Daarbij komt dat het Sji’itische Iran een verbond heeft gesloten met Hamas.
  Het komt er nu op neer dat Israel nu feitelijk van drie kanten bedreigd word.
  Ook in Israel zal men dat uiteraard wel door hebben maar dat doet aan de dreiging niet veel af natuurlijk.

  Like

 3. paulzwueste // januari 7, 2018 om 21:06 //

  Als ik me niet vergis komt de Iraanse criminele overheid momenteel handen te kort om zich staande te houden…
  Trump is bezig met het uitschakelen van Iran.
  ik maak me geen zorgen meer over de toekomst van Israël.

  Like

 4. skeeter // januari 8, 2018 om 01:14 //

  Wanneer gooien ze dat kut strookje gewoon eens plat zodat we eens van dat eeuwige gezeik af zijn.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // januari 8, 2018 om 01:23 //

  Nadat ik het artikel gelezen had keek ik even op Wikipedia wat die te vertellen hadden over de Gazastrook. Je mond valt open, ik denk dat de hele pagina geschreven is door Dries van Agt in nauwe samenwerking met Greetje Duisenberg.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Gazastrook

  Like

 6. Het zal wel.
  Die Israeli’s laten zich echt niet wegvagen.

  Dit vind ik wel belangrijk:

  Like

 7. paulzwueste // januari 7, 2018 om 21:06
  Als ik me niet vergis komt de Iraanse criminele overheid momenteel handen te kort om zich staande te houden…
  Trump is bezig met het uitschakelen van Iran.
  ik maak me geen zorgen meer over de toekomst van Israël.
  ———–
  Ik ook niet, ik maak me wel zorgen over de toekomst van blanke christenen, het europese ras.

  Iran is gewoon de laatste in dit rijtje, en daarna moet Rusland er aan.

  Wereldheerschappij.

  Door wie ?

  Like

 8. Dat strookje hadden ze al lang op kunnen heffen.
  Dus het komt blijkbaar goed uit.

  Like

 9. skeeter // januari 8, 2018 om 04:03 //

  lees de engelse versie ook effe tijl
  https://en.wikipedia.org/wiki/Gaza_Strip

  Like

 10. polderboy // januari 8, 2018 om 09:38 //

  De kwestie speelt al vanaf het uitroepen van de staat Israël, toen ze meteen aangevallen werden door alle omringende landen Syrië, Jordanië en Egypte, en zoals Aboutaleb zei bij buitenhof, speelt bij alle moslims een enorme rol.
  Op 14 mei 1948 riep Israël haar onafhankelijkheid en op 15 mei 1948 verklaarde de omringende staten de oorlog aan Israël, terwijl er daarvoor al een burgeroorlog plaatsvond tussen de Arabieren en de Joden, die zich daar vestigden. Dat terwijl het toch werkelijk verrijkers waren die zich daar vestigden, zowel qua kennis, als inzet, zowel als wat betreft het geld wat die Joden daar meebrachten.
  Het maakt weinig uit of dat het de moslimbroeders van Erdogan zijn, of de mullah’s uit Iran, of de met gelden uit de golfstaten gefinancierde groepen zijn die erachter zitten, of PvdA burgemeesters vanuit Nederland die het zijn, maar het probleem is van religieuze aard.
  Het is de haat van Mohammed in de Koran, die de hoogmoed had de woorden van God te spreken. Nou, als God ergens de tyfus aan heeft, volgens de christelijke leer, is om zijn woorden in hoogmoed te gebruiken, want daarmee zal zijn toorn je treffen. Lullig voor die moslims, dat wel.

  Like

 11. Tijl Uylenspiegel // januari 8, 2018 om 15:25 //

  Dus onderaan de streep blijft over dat Arabieren slechte verliezers zijn polderboy 😀

  Like

 12. polderboy // januari 8, 2018 om 15:53 //

  @Tijl Uylenspeiegl 15:25
  Volgens mij kennen ze vanuit dat religieuze ideologische aspect redenerende de term “verlies” niet, want dan had je daar allang vrede gehad.
  Na een conflict zoekt men immers vrede in de overtuiging dat dat een duurzaam en wederzijds voordeel oplevert. Ben je aan de verliezende hand, dan stop je ook op een gegeven moment, en geef je je over, waarop dan wel impliciet een redelijke behandeling wordt verwacht van jou als verliezer.

  Dat ligt bij islam anders. Ze hebben nooit verloren, alleen Allah heeft ze de overwinning tot nog toe niet gegund.
  Respect hebben ze niet, want alles wat van monotheïsme afwijkt, wordt ten zwaarste veroordeeld door Allah. Abraham was al een moslim, daarnaast zijn Joden verdoemd, en de meeste christenen dwalen, vanwege hun verering van iemand naast Allah. De drie monotheïstische godsdiensten bestaan dan ook niet, want de Paus en de rabbi zijn moslims, althans een dwalende en een verdoemde moslim, die zichzelf wel kunnen redden, door zich bij de volgers in Mekka aan te sluiten.
  Israël is niet meer dan een grote steen op de weg, die de doorgang verspert, waar men uiteindelijk met Allah’s goedkeuring voldoende dynamiet voor zal hebben verzameld, om die steen van de weg te blazen.
  Als Allah’s volgers winnen, kennen ze ook geen verliezers, omdat dat volgers worden, of omdat ze ophouden te bestaan.

  Het is een heel andere wijze van denken.

  Like

 13. polderboy // januari 8, 2018 om 16:32 //

  vervolg Tijl Uylenspiegel 15:25
  Ik poog natuurlijk ook maar te begrijpen.

  Ik vind eigenlijk dat Allah een machtiger God is. Hij is immers ook heerser over de jinns, kwade en goede geesten, waar God toch echt alleen heerst over de goed geesten en engelen, hoewel er wel eens een engel rogue gaat.

  Verder is wat je doet, onderhevig aan Allah’s wil. Zit je op dit moment de computer te bekijken en dit te lezen, dan is da omdat hij dat wil. Maar ga je dingen doen die zich buiten het door hem voorgeschreven pad bevinden, dan zal hij straffen. Wat je doet, denkt, binnen het rechte pad, dat is omdat hij dat wil. God is wat dat betreft best een slapjanus vergeleken bij Allah: bij God kun je je hele leven zondig zijn, en krijg je er pas later, na je dood een probleem mee, terwijl hij ook nog eens hartstikke veel vergeeft. Maar goed, dat komt ook omdat Allah hier op aarde al zijn volgers heeft rondlopen, de de expliciete opdracht hebben te straffen.

  Ook is Allah sluw, achterbaks, zeg hij zelf, terwijl God nobel is. Maar goed, terwijl we hier wachten op de dag des oordeels, zijn de volgers van Allah in opdracht van Allah actief bezig met te kwartiermeesteren voor wanneer de dag des oordeels aanbreekt. Hij waarschuwt ze ook niet thuis te blijven zitten, maar actief deel te nemen aan de (externe) jihad, want die thuisblijvers zullen uiteindelijk een stuk minder beloond worden.

  Zijn volgers zijn dus al min of meer begonnen met al het kwaad op te ruimen voor Allah, die dan ook niet een nobele God kan zijn, maar eentje die best aardig wat list en bedrog nodig heeft en paarden van Troje, en andere tactieken om te winnen van al die ongelovige, dwalende en verdoemde slechteriken die hier op aarde rondlopen, welke slechteriken de volgers van Allah keer op keer aan het twijfelen zullen brengen en in verzoeking zullen laten raken, om Allah een loer te draaien.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s