Nieuw

Erdogan: “De Verenigde Staten en Israël proberen de natuurlijke hulpbronnen van andere landen te nemen”

Foto: Turkse President Recep Tayyip Erdogan. Bron: Wikimedia Commons / Auteur: en.kremlin.ru

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan beschuldigt de VS en Israël van inmenging in de interne aangelegenheden van andere landen om hun natuurlijke rijkdommen te nemen. De twee staten proberen ook volkeren van andere natie’s tegen elkaar op te zetten, zegt hij in een verklaring, meldt RT.

Donderdag heeft de Amerikaanse president Donald Trump aangekondigd dat hij de financiële veiligheidssteun aan Pakistan zal intrekken omdat hij van mening is dat het land terrorisme steunt.

Trump heeft ook zijn support betuigt aan de demonstraties in Iran en beloofde steun aan degenen die proberen de regering van het land te vervangen.

Maar dit doet de Verenigde Staten niet om onzelfzuchtige redenen, maar om de natuurlijke hulpbronnen van andere landen te nemen. Dit claimt de president van Turkije, Recep Tayyip Erdoğan, die dezelfde beschuldigingen tegen Israël aanvoert.

– We kunnen niet accepteren dat sommige landen, met name de Verenigde Staten en Israël, zich inmengen in de binnenlandse aangelegenheden van Iran en Pakistan, zei de Turkse president in een verklaring op donderdag.

Volgens Erdogan richten de Verenigde Staten en Israël zich primair op moslimlanden, waar ze ook proberen “de mensen tegen elkaar op te zetten”.

Het catastrofale resultaat van dergelijke interferenties kan worden gezien in onder andere Syrië, Irak, Palestina en Egypte.

– Het is hetzelfde in Libië, Tunesië, Soedan en Tsjaad. Het zijn altijd moslimlanden waar onrust gezaaid wordt. Maar deze landen hebben een rijkdom die behoort tot hen en niemand anders, vervolgde hij, erop wijzend dat de hele wereld dit feit zal moeten erkennen.

Erdogan neemt dus dezelfde positie als Iran in. Eerder deze week beschuldigde de Iraanse procureur-generaal Mohammad Dja’far Montazeri de Amerika’s beruchte geheime dienst CIA, samen met Israël en Saudi-Arabië te zijn die achter de recente opstand in zijn land schuilgaan.

Bron:

https://www.rt.com/news/415092-us-israel-iran-meddling/

http://www.friatider.se/erdogan-usa-och-israel-f-rs-ker-ta-andra-l-nders-naturresurser

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6686 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

7 Comments on Erdogan: “De Verenigde Staten en Israël proberen de natuurlijke hulpbronnen van andere landen te nemen”

 1. polderboy // januari 6, 2018 om 18:32 //

  Twee andere Turken met een crimineel verleden, die belooft hadden een 55 jarige vrouw eens lekker te verwennen, en haar in Berlijn tijdens een “gruwelijk sexspel” met “massief gebruik van geweld” hadden gedood, hebben ze nog wel tijdens hun vlucht naar Turkije kunnen aanhouden:
  https://www.rt.com/news/415132-germany-sex-game-death/
  En Erdogan, die toch veel meer op zijn geweten heeft, slijmen ze mee?

  Like

 2. Lord of Hosts // januari 6, 2018 om 20:28 //

  De man mag dan een Turkse sultan zijn, maar hij heeft gelijk. Het zijn de bodemschatten van die landen waar Washington likkebaardend op zit te spinzen.
  Als Erdogan nog even de Turkse archieven er op naleest en ook nog openbaar maakt, dan kunnen we genieten van een zee van informatie over de rol van Turkije die, diep in de kont van de VS genesteld, als belangrijkste spion diende als luisterpost van het Oostblok, met name de Sovjet-Unie. De VS was maar wat dol op die Turkse kontkruipers….

  Liked by 1 persoon

 3. Johan P // januari 6, 2018 om 20:59 //

  Alsof Turkije dat niet doet, door bv de Turken in Europa stemadviezen te geven en geld te pompen in turkse organisaties in die landen.
  Gevalletje pot verwijt de ketel…

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // januari 6, 2018 om 23:57 //

  Er resten twee mogelijkheden; ofwel Erdogan is nóg gekker dan we al dachten, ofwel Erdogan gaat ervan uit dat zijn bevolking werkelijk te stom is om te poepen.
  Je kunt je ook afvragen hoe die man zichzelf iedere keer zó kan overschatten, “wij kunnen niet accepteren”. Wat had je dan gedacht daaraan te doe joh Pipo ?? Jullie kunnen nog zo hoog opgeven van jullie Republikeinse Garde of hoe jullie je “elitetroepen” ook noemen, ze gaan gillend om hun moeder op de vlucht op het moment dat Israël in beweging komt.

  Like

 5. polderboy // januari 7, 2018 om 11:17 //

  @LordofHosts 20:28
  Hij zegt de bodemschatten van islamitische landen, en noemt een aantal waar hij graag in actief is, met name in contact met de radicalere groepen daar.
  Daarnaast hebben Tunesië en Chad, die Erdogan noemt, inderdaad wel vis, als je dat tot bodemschatten wilt rekenen.

  Sprak laatst ook nog met overigens een jonge moskeeganger, de zei: “Maar wij hebben die olie.”
  “Klopt”, zei ik: “Maar jullie hebben het monopolie niet meer. Als je kijkt naar de enorme technologische ontwikkeling, en de absoluut gigantische shale olie en gas voorraden, en de hoogte van de olieprijs, die ook andere olie met een hogere kostprijs voor winning rendabel maken, zoals in Venezuela, of die Canadese teerzanden, en de nieuwe spelers, zoals Rusland, dan hebben jullie helaas niet meer de mogelijkheid om een heel land als Nederland te dwingen om hun buitenland beleid om te gooien t.a.v. Israël, zoals toen met die autoloze zondagen ruim 30 jaar geleden. Er zit dus niet anders op voor jou, om met de externe jihad de boel af te dwingen voor je leiders, die op hun zeewaardige jachten ronddrijven als beschermheren van de islam, en die olievoorraden bezitten.”

  Like

 6. Henk der Niederländer // januari 7, 2018 om 11:59 //

  Hmmmm.
  Moet Ik even terug denken aan het feit dat de hele familie van Erdogan bezig was om goedkope olie te kopen van ISIS om op de zwarte markt te verhandelen en op die manier ISIS van geld voor wapentuig voorzag.
  Nu op dit eigenste moment probeert Erdogan de koerden te verdrijven uit het olierijke deel van Syrie.
  De man is zo doorzichtig als de neten.

  Like

 7. ieznogoedh // januari 7, 2018 om 13:44 //

  Het zijn altijd moslimlanden waar onrust gezaaid wordt.
  Dat mag misschien zo zijn, maar het zijn ook altijd mislimlanden waar het zo makkelijk is om onrust te zaaien omdat de gemiddelde mislim bepaald niet de slimste mens is en … hij zijn medemislims graag om zeep helpt als die een ander stroming aanhangt of omdat het hem iets oplevert.
  Als dit rare mondje (komt dat van geiten pij…?) zich drukt maakt over inmenging in de situaties in andere landen moet hij blij zijn dat Trump de geldkraan naar Pakistan dicht draait. Kunnen ze daar hun eigen problemen op beproefd mislimische wijze oplossen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s