Nieuw

44.000 mensen zijn in 2017 uit Amsterdam gevlucht – immigratie in Amsterdam naar recordhoogte

streetview

In tien jaar is de instroom van buitenlanders bijna verdubbeld, van 19.700 naar 38.000, blijkt uit cijfers van de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam. Het aantal buitenlanders dat vorig jaar vertrok is met 24.000 ongeveer gelijk gebleven, waardoor het  migratiesaldo op bijna 14.000 uitkomt. Ook een record.

Immigratie uit het buitenland is de belangrijkste motor achter de bevolkingsgroei van Amsterdam. Uit andere Nederlandse gemeenten kwamen minder mensen naar Amsterdam: 35.500. Bovendien vertrokken veel meer Amsterdammers – bijna 44.000 – naar elders in het land.

Parool >>

Doe mee met 926 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8293 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on 44.000 mensen zijn in 2017 uit Amsterdam gevlucht – immigratie in Amsterdam naar recordhoogte

 1. Like

 2. Tijl Uylenspiegel // januari 7, 2018 om 01:50 //

  Je vergeet dat jij ook gerekend wordt tot de categorie “Uit andere Nederlandse gemeenten”!.
  Als ik me goed herinner is zelfs rommel Haagse import ! 😀

  Like

 3. Ik vergeet niks.
  Ik manipuleer soms de titels een beetje.
  Maar vergeet niet dat het Parool dat ook doet.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: