Nieuw

Zweedse minister van Buitenlandse Zaken geeft haar visie op democratie: “Wat zou er gebeuren als andere landen zeggen dat demonstranten op onze straten gelijk hebben?”

Foto: Informele bijeenkomst van ministers voor buitenlandse zaken (Gymnich). Aankomst Margot Wallström. Bron: Wikimedia Commons / Auteur: Raul Mee (EU2017EE)

De Zweedse minister van Buitenlandse zaken Margot Wallström (Sociaal Democraten) ligt op de sociale media onder vuur sinds haar nee-stem tegen een buitengewone vergadering van de VN-Veiligheidsraad vanwege de situatie in Iran.

Het verzoek was afkomstig uit de Verenigde Staten, waar president Donald Trump zich aan de kant van het Iraanse volk heeft geschaard.

De motivatie voor de nee-stem van Wallström is dat “wat er in Iran gebeurt momenteel geen bedreiging vormt voor de internationale vrede en veiligheid.”

De Verenigde Staten richt nu zijn kritiek op de EU, die als te zachtaardig voor Iran wordt beschouwd.

– Wij zijn van mening dat het belangrijk is een dialoog te voeren en dat we het feit moeten gebruiken dat we al kanalen en een langlopend gesprek met Iran hebben. We hebben uitwisselingen, bezoeken, handel en veel verschillende manieren die van invloed kunnen zijn, zegt Margot Wallström.

– We zijn zeer kritisch geweest betreffende het gebrek aan respect voor de mensenrechten en we hebben benadrukt dat het volstrekt onaanvaardbaar is om acties te verrichten die tot dode mensen leiden, maar de weg vooruit is om de dialoog voort te zetten en langzaam maar zeker in de goede richting te komen.

Op de vraag waarom de EU zich niet achter mensen schaart die demonstreren voor democratie in Iran, antwoordt Wallström dat “iedereen het recht heeft om zijn mening te uiten,” en “iedereen het recht heeft om te demonstreren, bijvoorbeeld om de werkloosheid en sociale ongelijkheid te bestrijden”, maar voegt hier ook aan toe:

– Maar wat denk je als anderen zouden reageren op onze ontwikkelingen? Als de vertegenwoordigers van andere landen zouden zeggen dat demonstranten die op onze straten en pleinen lopen gelijk hebben?

– Het belangrijkste is om de fundamentele democratische beginselen van hoe een land moet worden bestuurd te respecteren, gaat het verder.

Iemand die reageerde op de verklaring van Wallström is Hanif Bali (Moderaten):

“Lieve Margot, als Zweden een regime had wat homo’s aan kranen ophangt, sharia toepast en miljarden dollars verduistert, dan zou ik als Zweeds staatsburger dankbaar zijn als de democratische landen zouden zeggen dat de demonstranten op onze straten gelijk hebben.”

Bron:

https://samnytt.se/utrikesministern-ger-sin-syn-pa-demokratin-vad-ska-handa-om-andra-lander-sager-att-demonstranter-pa-vara-gator-har-ratt/

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5829 Articles)
Altijd in oppositie.

7 Comments on Zweedse minister van Buitenlandse Zaken geeft haar visie op democratie: “Wat zou er gebeuren als andere landen zeggen dat demonstranten op onze straten gelijk hebben?”

 1. Dit is op toodlessss herblogd.

  Like

 2. skeeter // januari 4, 2018 om 19:17 //

  Elke keer weer geloven de socialisten in hun eigen gelijk, maakt niet uit hoe fout het is.

  Like

 3. polderboy // januari 4, 2018 om 21:08 //

  The Guardian, over Trump:
  Zijn “lack of understandinug of the delicate mechanisms”, en hij “sees threats to foreign assistance as a means of leverage”, maar ook negeert hij ” the most sensitive pressure points in Palestinian society” en “the poorest and most disadvantaged Palestinians” waar de ” intifadas emerged” en “he is ignoring the issue of dignity, which people are prepared to die for.”
  https://www.theguardian.com/world/2018/jan/03/donald-trump-moves-step-closer-destruction-middle-east-peace-process

  Die kankerjoden brullende moslims, die mensen met jihadterreur afmaken. zijn dus “arme gevoelige lui, wiens teerheid Trump niet begrijpt en daarnaast voor hun waardigheid willen sterven” volgens de Guardian.

  Like

 4. Henk der Niederlànder // januari 4, 2018 om 21:49 //

  Stelletje idioten.
  Als ze er na bijna 40 jaar ”dialoog” nog niet achter zijn dat ze zwaar voor de gek worden gehouden zal het niet echt goed meer komen.

  Like

 5. De kleren van de keizer, daar geloven socialisten in.

  Like

 6. Verloren dat Zweden. Straks janken dat het fout was!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: