Nieuw

Facebook: aanpak van haatberichten schiet inderdaad tekort

Facebook verontschuldigt voor de weinig efficiënte aanpak van haatberichten door zijn moderatieteam. Uit een onderzoek van ngo ProPublica blijkt immers dat de moderatoren bijna de helft van gemelde haatberichten toch laten staan.

Bij Facebook werken 7.500 mensen die beslissen of berichten die door gebruikers aangevinkt worden als ‘beledigend’ daadwerkelijk niet door de beugel kunnen.

ProPublica legde het sociale netwerk in totaal 49 berichten voor die door Facebookgebruikers waren aangevinkt als ‘beledigend’, maar uiteindelijk toch online mochten blijven staan. Facebook erkent dat het in 22 van de 49 gevallen de verkeerde keuze had gemaakt.

In een van de gevallen ging het om een foto van een lijk met de tekst ‘de enige goede moslim is een f****** dode’. De foto mocht volgens de moderatoren echter blijven staan, terwijl de reactie ‘Dood aan de moslims!!!’ wel verwijderd werd. Beide teksten vallen onder Facebooks beleid tegen haattaal.

Lees verder:

https://www.ad.nl/digitaal/facebook-aanpak-van-haatberichten-schiet-inderdaad-tekort~a820b19c/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Facebook: aanpak van haatberichten schiet inderdaad tekort

 1. Heb 3 dagen geleden alweer een 30 dagen ban gekregen, de andere was net 2 weken daarvoor, omdat ik op een bericht, waarin stond dat een donker getint iemand met dreadlocks een hond in de fik had gestoken, daaronder schreef, zal jou je dreadlocks in de fik steken vuil vies tuig, en dat mag je niet zeggen he.

  Liked by 1 persoon

 2. Laat die regels dan gvd ook eens andersom gelden. Dan kun je een flink deel van de islamitische accounts meteen sluiten.

  Ik heb FB al een half jaar terug opgegeven.

  Like

 3. bp633livenl // december 30, 2017 om 19:12 //

  ik zit ook al niet meer op dat feestboek

  Like

 4. Ik kan wel raden welke helft van de haatberichten men laat staan.

  Like

 5. Commentaar op rutte 3 dagen ban, commentaar moslims gehele account verwijderd door Facebook, dus voor mij geen facebook meer.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s