Nieuw

Denemarken stopt met hulp aan Palestijnse NGO’s

In het kader van een intern onderzoek waaruit bleek dat 14 Palestijnse organisaties het geld gebruikten om terrorisme en de boycot tegen Israël te bevorderen, heeft het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken besloten de financiering van deze groepen stop te zetten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Denemarken heeft vrijdag aangekondigd dat het de financiële hulp aan verschillende Palestijnse NGO’s stopzet vanwege banden met terreurgroepen.

Daarnaast heeft Kopenhagen strengere voorwaarden gesteld aan de toekomstige subsidies aan Palestijnse NGO’s om ervoor te zorgen dat het geld voor de juiste doeleinden wordt gebruikt, in plaats van dat het naar terreurgroepen of de BDS-beweging gaat.

De beslissing werd genomen naar aanleiding van een intern onderzoek door het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken, op bevel van minister van Buitenlandse Zaken Anders Samuelsen.

Vanaf 2018 zal hulp worden verleend aan slechts 10 Palestijnse NGO’s in plaats van 24.

Het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat het “de maatschappelijke organisaties die zich richten op de mensenrechtensituatie in Palestina, een prioriteit van het Deense buitenlandbeleid, zal blijven ondersteunen”, maar vanaf volgend jaar “het geld zal worden overgedragen onder nieuwe en strengere voorwaarden”.

Het Deense onderzoek naar deze zaak werd gestart nadat het Palestijnse Women’s Affairs Technical Committee (WATC), dat Deens steungeld genoot, in juni jongstleden een vrouwencentrum opende dat genoemd was naar de terroriste Dalal Mughrabi, die tientallen Israëli’s vermoordde tijdens de Kustwegaanslag in 1978.

WATC ontving een half miljoen dollar via het op Ramallah gebaseerde Human Rights and International Humanitarian Law Secretariat, een donorprogramma gesponsord door Denemarken, Nederland, Zweden en Zwitserland.

Minister Erdan prees het besluit van het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken en noemde het “een belangrijke verdienste voor Israël in zijn resolute strijd tegen de boycot-organisaties, die vandaag een zware slag te verduren hebben”.

– Het kan niet zo zijn dat Europese landen doorgaan met het financieren van Palestijnse organisaties die werken om de boycot te bevorderen en een vertekend beeld van Israël geven, en nog ernstiger: banden hebben met elementen van terreur, zei hij.

– Ik ben blij dat Denemarken zich heeft gerealiseerd dat de Deense belastingbetaler geen – direct of indirect – Palestijnse organisaties met banden met terrorisme wil financieren. Ik roep andere landen op het Europese continent op om dezelfde mate van morele verantwoordelijkheid te nemen en vergelijkbare stappen te nemen, voegde Erdan eraan toe.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7721 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Denemarken stopt met hulp aan Palestijnse NGO’s

 1. polderboy // december 27, 2017 om 02:47 //

  Goed, een kleine deuk in Mogherini en Renate Netjes hun budget, maar een Palestijnse sigaar kun je natuurlijk ook van je eigen geld roken.

  Voor Palestijnen is het een goede zaak, want zonder subsidie zullen ze een reëlere kans hebben, om tot de juiste beslissing te komen in het vredesproces.
  Subsidie is uiteindelijk ook maar als tijdelijk instrument bedoelt. Als je het als de VVD met het argument gebruikt dat dat sinds 1873 zo is met de subsidie die ze hypotheekrenteaftrek noemen, dan ben wel lange tijd de grootste partij ermee, maar ondertussen leidt het lange tijd voor een sub optimum in de markt., Zo is het ook met de markt voor vrede en opbouw daar tussen de Joden en Palestijnen. Zonder subsidie was er m.i. al vrede geweest.

  Niet sprekende over sigaren rokende dames natuurlijk,. Als ik gratis naar de hoeren kan, dan weet ik ook niet direct of ik de juiste beslissing zal maken. En voor dames geldt dat natuurlijk met gesubsidieerd een Palestijnse sigaar roken.

  Like

 2. Gerrit Tienkamp // december 27, 2017 om 09:58 //

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE herblogd.

  Like

 3. Eindelijk begint men in Denemarken wakker te worden. Goed bezig daar de laatste tijd.
  Ik ben benieuwd, als deze koers wordt doorgezet sluiten ze zich straks misschien nog aan bij de Visegrad groep.

  Liked by 1 persoon

 4. Mij benieuwen wat die volgevreten Timmermans hiervan gaat zeggen.

  Like

 5. 5 miljard euro: zoveel europees geld gaat er ieder jaar naar de Palestijnen. Gaat allemaal op aan bouwen tunnels, aanschaf raketten (via Saudie-Arabie) en ander oorlogstuig. Ook ons held, Nederland is immers nettobetaler van de EU.

  Liked by 1 persoon

 6. DAAROM moet er ook in Nederland veel meer aan bewustmaking gedaan worden opdat mensen veel beter maatschappelijk onderlegd tot verlening van politiek mandaat komen.

  Like

 7. De 10 die overblijven kunnen ze gewoon niet bewijzen waar het geld hen gaat. In ieder geval zijn het er nog 10 teveel.

  Like

 8. Rommel, svp, plaats de volgende keer even de scandinavische link onder je bericht zodat ik deze kan doorlinken naar “i love Zweden”
  Dank je.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s