Nieuw

D66 Amsterdam wil leugens onderwijzen in het onderwijs

Ik stuitte op deze tweet van Penthouse66

En dat verwijst naar dit stukje:

#10 Amsterdammerschap op scholen

We willen het beste onderwijs voor alle Amsterdamse kinderen. Zodat ieder kind het beste uit zichzelf kan halen en je wieg nooit je toekomst bepaalt. Daar hoort ook bij dat Amsterdamse kinderen zich thuisvoelen in Amsterdam – ongeacht hun achtergrond. Zodat ze kunnen werken aan hun talenten, zichzelf kunnen zijn en daarbij respect hebben voor hun mede-Amsterdammers. Dit noemen wij het Amsterdammerschap.

Op het Journaal zien leerlingen wat er gebeurt in de wereld: gezinnen die naar Europa en Nederland vluchten, spanningen in en buiten Turkije na een poging tot een staatsgreep, terreurdreiging die in de lucht hangt. Er wordt stevig gediscussieerd over Sinterklaas en Zwarte Piet, slavernij en de holocaust. Het zijn onderwerpen waar je als leraar voor de klas in een diverse stad als Amsterdam niet omheen kan. Maar hoe bespreek je moeilijke thema’s uit onze gedeelde geschiedenis en hoe praat je over actuele onderwerpen in je klas? Welke thema’s kunnen verbindend werken?

Amsterdammerschap gaat over die thema’s, maar ook over weten wie je bent, over participeren in de samenleving, en over hoe het politieke systeem en dus onze democratie werken. In een diverse stad als Amsterdam moet je met elkaar willen samenleven, niet bang zijn voor elkaar of het gevoel hebben dat je er niet bij hoort. Om in vrijheid te kunnen samenleven moeten Amsterdammers zich kunnen verplaatsen in elkaar.

In de eerste link lezen we:

De gemeente Amsterdam en de onderwijsinstellingen gaan samenwerken om het burgerschap in het onderwijs te stimuleren. Aanleiding zijn de recente aanslagen en het boekje Twee Werelden, Twee Gezichten van Margalith Kleijwegt.

In dat boek beschrijft journalist Kleijwegt over hoe docenten om moeten gaan met gevoelige kwesties in hun klas. Met het stimuleren van burgerschap willen de gemeente en de onderwijsinstellingen de leerlingen uitleggen wat het inhoudt om Amsterdammer te zijn en hoe je in een stad als Amsterdam met elkaar omgaat. Parool >>

Margalith Kleijwegt is een van de ondertekenaars van het censuurmanifest om GeenStijl het zwijgen op te leggen. En ik had ook nog iets in mijn archief hangen:

NELLEKE NOORDERVLIET   Er zijn calvinistische moslims waargenomen in Amsterdam-West. Ze maken deel uit van een wereldwijde, ‘humanistische’ stroming in de islam. Margalith Kleijwegt en Halim el Madkouri schreven dat in een opiniestuk in de Volkskrant.

Dat stuk is positief van toon. De nieuwe islam mengt schaamte met schuld, eer met geweten, en staat open voor andere overtuigingen. Die nieuwe islam is niet gewelddadig, ze is zelfbewust en vredelievend. Niet zozeer de nieuwe islam dus als wel de oude islam, om niet te zeggen de ‘ware’ islam.

Het stuk verscheen in de week waarin de wrede strijders van Isis onder het aanroepen van Allah honderden geloofsgenoten, die een iets andere richting aanhingen, kogels door het hoofd joegen en dat trots aan de wereld lieten zien. De harten van menig salafistische soldaat, zich hier in de polder mentaal voorbereidend op beuls- of martelaarswerk, gingen open. Via Trouw >>

Calvinistische moslims ? En “Die nieuwe islam is niet gewelddadig, ze is zelfbewust en vredelievend.” Dat mens is volkomen knetter en leugenachtig. En dat vormt een leidraad om de jeugd mee te onderwijzen ? Dat is kwaadaardig.

De tweede link gaat over slavernij en daar stelt Kukenheim zich op achter de extremistische en racistische activiste Anousha Nzuma Anna Steijn.

De derde link is een pak kletspraat.

Laat Extremisten66 met hun enge gedachtegoed uit de hoofden van onschuldige kinderen blijven !

Zo komt het nooit meer goed in dit land als weer een hele generatie leugenachtig gif in hun hersens geïnjecteerd krijgt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9279 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

4 Comments on D66 Amsterdam wil leugens onderwijzen in het onderwijs

 1. Dit is op toodlessss herblogd.

  Like

 2. Tja Fub zo gaat het gewoon van de ene generatie naar de volgende telkens een stapje erger.
  Een gezellige brandstapel voor de leugenaars zou die kinderen misschien ietwat kunnen deprogammeren.

  Liked by 1 persoon

 3. ROFLMAO…sorry hoor…calvinistische moslims? Ik viel bijna van mn stoel van t lachen hier. Wat krijgen we straks nog meer? Rooms-katholieke buddhisten misschien? Of misschien lutheriaanse hindoes? Of toch maar mormoonse shintoisten? Of wellicht atheistische calvinisten?

  En op basis waarvan durft dat scharminkel te beweren dat die ‘nieuwe islam’ niet aggressief en oorlogszuchtig is? Kent ze zelf ook maar iets van de islamitische geschriften en geschiedenis? Wie heeft die ‘nieuwe islam’ ontworpen? Mag ik haar verzoeken me daarover toch eens wat meer info te geven? kan ik ook een avondje goed lachen.

  Like

 4. Beste Johan, dat is wat nu dus kinderen onderwezen gaat worden.

  Dáár begint de rot.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s